“Doğudan Batıya Söylüyorum”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Nina Hagen Salı günü 70 yaşına giriyor ve sınırlarda olduğu gibi çalışan bir sanatçı yok. 1970'lerin sonunda ve 1980'lerin başında en başarılı zamanında, müziği Doğu ve Batı'daki gençlik odalarında patladı, şarkılarıyla birlikte şarkı söyleyebilirsiniz, özellikle “Ben anlatıyorum”: “Yalnız, dünya beni unuttu / Ben hiçbir şey yapmam, hiçbir şey yapma arzusu / Ben hiçbir şey yapmam, telly / daltons, herkes / i gözlemini / i gözü, herkes. Zwo, Beş, Dört / Ben kararımı veremiyorum / Her şey burada çok güzel ve renkli ”. Yaşam izlenimi, bizim/onun izlenimi, bu güne kadar Nina Hagen'in konularından birine karşı anti -kapitalizmdi. Ve aynı zamanda Alman Pop'u şarkılarıyla da tanımladı.

Nina Hagen, şarkıyı 1976'da ayrıldığı Kreuzberg'de kurduğu yeni kurulan Nina Hagen Band ile kaydetti. O zaman yöneticisi Jim Raket hala devrimci diyor: “Temiz hava gibiydi.” 1955 yılında Doğu Berlin'de doğan duvar, yetişkin kurt Biermann için bir dayanışma bildirisine katıldıktan sonra diğer tarafa inmişti.

Nina Hagen durdu ve feminizm, kurtuluş için, punk için, sadece dıştan dolayı değil: Alman basın ajansı, Nina Hagen'in bir Avusturyalı yayıncının talk show kanepesi veya Angela Merkel ile bir TV turunda bir TV turunda skandalın 70. doğum gününü anımsatıyor. “İstediğim sürece ona bağırıyorum,” şarkıcı 1992'de kameralarda kükredi. Sonra stüdyodan çıktı. Udo Lindenberg'in bir zamanlar onu aradığı gibi bir “doğanın gücü”. Ve Merkel muhtemelen o zaman görünüşüne kızmadı. Nina Hagen'in GDR'de bildiği “Sen Unuttun” hitini 2021'de Big Tap'taki Şansölyeye veda etmek için yaptı.

“Sanırım hiçbir şeyin hiçbir şey söylemesine izin vermiyor,” dedi kızı aktris Cosma Shiva Hagen, annesi hakkındaki bir belgeselde. Nina Hagen'in kendisi tüm bunlarda özel bir şey bulamadı. Mikrofondaki bir konserin kenarlarında bir televizyon ekibine, “Hiç kışkırmıyorum, faşistler yapıyor,” dedi.

Nina Hagen: Olumlu anlamda kaos yarattı

Nina Hagen, 11 Mart 1955'te Doğu Berlin'de aktris Eva-Maria Hagen'in kızı olarak doğdu. Annesinin tiyatro gardırobunda şarkı söyledi ve opera sesini keşfetti, daha sonra – büyük bir ses, ticari markasını söyledi.

Annesi şarkı yazarı Wolf Biermann – Nina Hagen'in Pull Babası ile birlikteydi. Profesyonel bir şarkı eğitimi yaptı, ancak devlet oyunculuk okulunda onaylanmadı. Biermann 1976'da GDR tarafından yetiştirildiğinde, Eva-Maria Hagen ve kızı onu Batı Berlin'e kadar takip ettiler.

Oradaki atılım ilk plaka “Nina Hagen Band” ile geldi. O zaman Jim Raket onun menajeriydi. Tuhaf şakası, hit ve disko zamanlarında Alman punkından ilham aldı. Telefonda DPA Rakete, “Onunla en iyi zaman aldım, bu harikaydı” diyor. “Birçoğunun geldiği bir kapı açtı.”

Nina olumlu anlamda kaos bağışladı, dedi Rakete. Konserde Konfeti atmak istediğinde, kağıt parçacıkları kısa bir süre önce Bild gazetesinden bir tutucu ile gardıropta yumruklandı. Sahnede, şarkıcı ceket cebine uzandı ve kağıdı havada döndürdü – ama uçmadı. “Kahretsin Bild gazetesi,” diye döktü.

Jim Rakete Nina Hagen hakkında: “Çok sağlam bir kaza içindeydik”

“Bu komik kısımdı,” diyor Rakete. Diyerek şöyle devam etti: “Daha sonra konserleri ruhundan attı, ilgili herkes için hayatı tehdit eden oldu.” Grupla, Rocket ile bile hızla koştu. “Çok sağlam bir kaza geçirdik.”

Amsterdam, Rio, Los Angeles'ta yeni meslektaşları ve takımyıldızlar bulundu. Ve Nina Hagen her zaman köpüren yeteneğinin yeni versiyonlarını verdi. Punk veya reggae, brecht veya opera, ezoterik sesler veya akustik gitar. Daha sonra “Bee Maja” nın yeni bir yapımı da dahil olmak üzere bir oyuncu ve ses oldu. Bu arada, Fan von Eisern Union Nina Hagen: 1998'in sonunda Alte Försterei'deki stadyumda yeni kulüp marşı “Eisern Union” sundu.

Nina Hagen daha sonra uyuşturucu aşırılıklarına ve UFO manzaralarına, kaotik ilişkilere ve uyanış deneyimlerine baktı. 2009 yılında vaftiz edildi. “Görevim müjdeyi vaaz etmektir,” dedi İncil TV'de. “Umarım dünya barışı kırılır.” Yıllar boyunca sosyal amaçlara, hayvan deneylerine veya Köln'deki bir bakımevine kararlıydı. Nina Hagen şimdi bir büyükanne, 1990 doğumlu oğlu 2022'de baba oldu. Büyükanne olduğu yılda “Unity” albümü çıktı. Yani hala orada, bu Alman pop diva.