“Birçok arkadaşım şimdi silahtan vazgeçmekten bahsediyor”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Görüntülü sohbet bizimle başladığında, Şubat ayında uzun bir gün Şubat ayında uzun bir gün karşılaşıyor: Akşamları da 28 Mart'ta çıkan yeni memleketi Los Angeles'ta yeni rekoru “Glory” şarkısı çalıyor. Birkaç gün öncesine kadar, Los Angeles'ta korku ormanı yangınları öfkelendi. Şimdiki indie pop'taki en önemli queer seslerinden biri olan parfüm dehası için, Amerika'da tamamen farklı bir ateş yaygındır.

Parfüm dehası, yeni bir saç renginiz var.

Bakır. Annem zaten bir kızıldı. Ben doğduğumda saçlarım kırmızımsı. Şimdiye kadar biraz daha karanlık bile. Ama onları asla düzgün renklendirmedim. Dostum, saatler sürdü! Kayıt kaydettikten sonra kendime şu soruyu sordum: Dünya albümün etrafına nasıl bakacaktı? Derneklerim şunlardı: Kızıl saçlar ve tonlarca kendini tanımlayıcı. Belki bir noktada neden ortaya çıkıyorum. Saçın kesinlikle annemle bir ilgisi var. Size bir bebek olarak kesinlikle bir tanrı kullanmadığımı vaat ederken.

Dilenci grubu

Kişiye

Parfüm dehası 25 Eylül 1981'de ABD'nin Iowa eyaletinde Michael “Mike” Alden Hadreas olarak doğdu. Seattle'da büyüdü, okuldan sonra ve daha sonra Los Angeles'a taşındı. Sanatçı adı, Patrick Süskind'in aynı adlı romanına dayanan Tom-Tykwer filmi “Das Perfum” (2006) 'daki koku dehasından ilham aldı. Şöhret, 2010'dan beri hassas piyano baladlarıyla parfüm dehası kazandı. Zamanla sesi daha kuru hale geldi. “Glory” yedinci stüdyo albümü.

Özellikle onları seven başka kırmızı sanatçı var mı? Belki Tori Amos?

Bu bir şaka olmalı mı? Elbette! Tori Amos'u seviyorum. Sadece birkaç gün önce onu tekrar düşünmek zorunda kaldım. Albümlerinizi hala çok sık duyuyorum. Ayrıca gençliğinizde önemli olan müzik de var – ancak bunu zamanla sık sık duymuyorsunuz. Ama Tori Amos hala benim için çok önemli bir rol oynuyor. “Under the Pink” o zamanki ilk albümü oldu, kendim için keşfettim. “Boys for Pele” de onları daha sonra derinlemesine daldırdım. Ve “Küçük Depremler” de bu evde çok çalışıyor. Bence şarkılarını çalma ve bulmacada matematiksel bir şey var. Metinleri şifreli, ama aynı zamanda çok açık. Kendi dalgasını sürüyor! Belki de bu yüzden bazıları tarafından hor görecek. Ama bunu güçlü ve zor buluyorum. Yaptığı şey için çok cesaret gerektirir.

Piyano baladları ilk albümlerde çok şeydi. Bu arada, piyano yanınızda bir arka koltuk aldı, neden?

Ancak, piyano ve ses için yeni şarkıları bile besteledim. Uzun yıllar ilk kez. Çünkü önündeki kayıtların demolarında, aslında birçok synth ve davul makinem vardı. Bu arada, ilk plakalarımın metinlerine de geri döndüm, çünkü onları çok seviyorum. Bir bakıma, bulunduğum yere geri dönmek istedim. Öte yandan, şimdi başka bir yerdeyim. Yani daha çok ikisini de bir araya getirmekti. Bunu çok tatmin edici buldum. Evet, şimdi plakada şiddetli gitar var. Ama her şey piyanoda başladı.

Ve gitarlar oraya nasıl ulaştı? Örneğin görkemli ön tarafta “Bu bir ayna”.

Dünyanın en iyi gitaristi olan bir süredir Blake Mills ile çalışıyorum. Beste yaptığımda, böyle arkadaşlarım olduğunu biliyorum – üzerinde güvenebileceğim. Bu sizi bir milyon farklı yere taşır. Ses ve piyano birçok şarkımın omurgasını oluşturuyor. O zaman kabul edeceğiniz form, o zaman ne elde ettiğime bağlıdır.

Bu kez grup menşe sürecine daha fazla katıldı, değil mi?

Daha önce birlikte turdaydık. Şarkılarınızı diğer insanlara verdiğinizde bu genellikle zor bir olaydır. Bu aynı zamanda egolardan bir oyun. Ama yine de turda olduğumuz için, daha çok şarkılarımıza benziyordu. Birlikte canlı olarak canlı olarak alabileceğiniz heyecan verici bir şey var. Sonuç olarak, plaka için de bir araya geleceğimizi biliyordum.

Bugün Los Angeles'ta oynuyorlar. Sahneye hazırlanacak ritüelleriniz var mı?

Hayır, ama belki de giymeliyim. Her zaman şöyle şeyler düşünüyorum: “Şimdi daha fazla su içmelisin!” Her şarkıcının onları üzerinde olduğunu düşündüğüm bir milyon şey, sadece ben değil. Ama mesele de: Çok fazla hazırlayabilirim: Sonunda şarkı söylediğimde hala kendim gibi geliyor.

Parfüm dehası tel için yumuşak bir noktaya sahiptir - burada Kansas City'deki bir evde.

Parfüm dehası tel için yumuşak bir noktaya sahiptir – burada Kansas City'deki bir evde.Dilenci grubu

Başka ne! Ve tam olarak insanların duymak istediği şey bu. Sesini manipüle etmemelisin.

Evet, ama belki de sağlıklı bir yabancılaşma seviyesi vardır. Her durumda, sinirliliğin heyecana izin vermesine izin vermeye hazırım. Sorun değil. Hala odaklanabilirsiniz.

Los Angeles'ta oynamak kesinlikle çok zor. Uzun yıllardır orada yaşıyorsun. Ve şimdi bu kötü yangınlar öfkelendi.

Bu gerçekten ürperticiydi. Bir sabah uyandık. Evimiz tahliye bölgesinden yoktu. Şehirden sadece 20 dakika uzakta yaşasak da, birçok kırsal yeşil ile çevriliyiz. Mobil ağımız yoktu. Temelde oldukça düz olduk, ama yine de etrafımızda olup bitenleri telafi etmeye başladık. Sonuçta, çok şanslıydık. Evimize döndüğümüzde, her şey hala kurtuluştu. Ancak albümde yer alan birçok kişi ve Haberyu farklıydı. Bir bebekle arkadaşlarım kendi evini hayalini yerine getirmişti, şimdi gitti.

Kulağa korkunç geliyor.

Öte yandan da çok fazla uyum yaşadım. İtfaiyeciler, insanlar yardım gezileri bağışladı ve hatta organize etti. Bu iç açıcıydı: insanlar birbirleriyle nasıl ilgileniyorlar. Şu anda dünyada çok fazla rahatsız edici oluyor. İnsanların birbirleriyle ilgilenmelerini deneyimlemek iyidir: “Dünya durumu belirsizdir. Ama her zaman evime rastlayabilirsiniz.” Bu belirli bir güvenlik hissi verir.

ABD'deki queer insanların özellikle bu topluluk ruhu için gerekli olduğunu düşünüyor musunuz çünkü Trump sizi adım adım mahrum ediyor mu?

Evet, kesinlikle. Bu muhtemelen çok Amerikalı, ama: Birçok arkadaşım şimdi silahlardan vazgeçmekten bahsediyor. Bir milyon yıl içinde beklemeyeceğim insanlar.

Kendini savunmak için?

Bundan çıkacağım.

Yardım edebilecek başka bir şey yok mu?

Oh, ama evet. Umarım sadece creak'e güvenmiyoruz. Fakat herkes kriz zamanlarında farklı tepki verir. Hala kendim şanslıyım. Güvende ve iyiyiz. Yine de, dışarı çıkmak, hayatımı kaygısız yaşamak benim için zor. Güvenliğimin bir parçası geri çekildi. İşte böyle hissediyor. Burada gerçekten hoş olmayan ilk şey ne olmalı!

Trans olan insanları mı kastediyorsunuz?

Evet kesinlikle. Onlara yaptığınız şey yürek parçalayıcı ve sıfırdan kötülüğe kadar. Trump çok boktan konuşuyor, zaten saçma. Ve aynı zamanda tüm bunlar gerçekten oluyor! Aslında bu ülkedeki hiçbir şeyin kötü olmaması Amerikan iyimserliğinin bir parçası. Bu yüzden birçoğu bu kadar karışıktır.

Evinden bahsettin. Albüm kapağında gördüğümüz ev, gerçekten yaşadığınız ev mi?

Hayır, bu Kansas City'deydi. Tüm fotoğrafları da çektiğimiz Habernun yönetmeni orada okula gitti. Yıllar önce orada “Kraliçe” Habersunu çektik. Ayrıca Haberyu Kansas City'deki evet evet evet ile çektik. Orta Batı'da kendim Iowa'da doğdum. Bunu estetik olarak aldık. Evin belirli bir enerjisi, bir hikayesi var, ama çok fazla ön plana çıkmıyor. Benim için, ortamın da ciddi ve abartılı aptalca bir şeyleri var.

Rekor örtülerinde kablolanmış gibi görünüyorlar.

Bazen fotoğraf çekimleri için veya sahnede bu takıntıları geliştiririm. Bir turda sahnede iki yığılmış sandalye vardı. Her nasılsa kablolar veya sandalyeler gibi mutfak eşyalarıyla sahibim. Ne sebeple olursa olsun.

“AI'nın neden şarkı yazması veya resim çizmesi gerektiğini anlamıyorum”

Aslında, akıllı telefon ve yapay zeka ile gittikçe daha fazla bağlanıyoruz. Cyborgs olmanın en iyi yolu muyuz?

Bununla ilgili bir şey havalı olabilir. Yine de, bunu doğrudan yapmak isteyen kimseyi tanımıyorum. Bence çok fazla bok oluyor. Sci-fi senaryolarına açığım. Ama lütfen iyi çeşitlilikten! AI'nın neden şarkı yazması veya resim çizmesi gerektiğini anlamıyorum. Taylor Swift'in şarkısını taklit etmekten daha iyi bir şeyleri yok mu?

Kansas City'deki fotoğraf çekiminde Yüksek Topuklu: Parfüm Genius'ta Dengeyi Tutun.

Kansas City'deki fotoğraf çekiminde Yüksek Topuklu: Parfüm Genius'ta Dengeyi Tutun.Dilenci grubu

Öte yandan, şarkılar da iyi bir şeyler yapabilir, iyileşebilir.

AI'dan bir şarkı mı?! Bundan şüphe ederim.

Kis'in en azından şu anda yapmadığı şey: bir konser turuna çıkmak. Berlin'de birçok kez oynadın. Özellikle neyi hatırlıyorsunuz?

İlk Berlin şovum özel kulüpteydi. Bu benim ilk defa Berlin'di. Bunu asla unutmayacağım! Michael Stipe de geldi, arkadaş olduk. Bir hostel teknesinde oynamalıydım. Ama bunu yapamadım. Orada uyandığımda, yüzümde başka birinin kulaklıkları vardı. Görünüşe göre daha önce bu yatakta uyuyan birinden. Yeni gelenler olduğumuz ve çok seçici olmadığımız açıktı, ama bu çok fazlaydı. Olursa olsun, Berlin konserleri her zaman harikaydı! Orada iyi arkadaşlarım var.

Özel kulüp de harika bir yerdir. Seyirci sahneye son derece yakın.

Süper samimi! Odadaki enerjiyi paylaşıyorsunuz.

Michael Stipe ile konuştuklarında: Pop dünyasında eşcinsel bir adam olarak da nasıl?

Kesinlikle bunun hakkında konuştuk. Ama öte yandan, bunu hiç yapmak zorunda değiliz. Kelimeler olmadan geçeriz. Her zaman Michael'a hayran kaldım. Berlin'de tanışmadan çok önce hayranıydım. Şarkıları boyunca şarkı söylediğimde, erkek kardeşi gibi hissediyorum. Tanrı aşkına onunla eşit olmak istemiyorum. Ne demek istediğim: Yabancı şarkılarla çok sık şarkı söylemiyorum. Ama şarkı söylediğimde, anlaşılmış ve güvende hissediyorum.

Albümüne “Glory” denir. Glorios'u hissetmenize ne yardımcı olur?

Ne olduğunu bilin: Bir film gördüğümde veya bir şarkı dinlediğimde, bazen bir saniyeden diğer tarafta ağlamam gerekiyor. Sonra zehirlendiğimi hissediyorum. İşte bu yüzden nihayetinde bana çok fazla Katharsis veriyor. Filmlerden veya şarkılardan uzakta, bu tür bir duyguya ulaşmak benim için zor. Bazı insanlar muhtemelen şarkılara ve filmlere daldırmayı kaçış olarak tanımlardı. Ama benim için tam olarak gerçek ve Glorios'u zihinsel ve vücudumun her lifiyle hissettiğim yer.

Parfüm dahi: zafer. Matador/Dilenciler, 2025