Valerien Ismael’in yol rehberi Conte

Beykozlu

New member
2011’den beri takipte Beşiktaş’ın başındaki birinci imtihanına Trabzonspor deplasmanında çıkan Valerien Ismael’in 3-4-3 sistemini kısa müddette grubuna aşılaması tam not aldı.

Teknik yöneticilik mesleğinde 3’lü sistemle özdeşleşen Ismael, aslında Antonio Conte’nin müsaadeden gidiyor. 2009’da antrenörlük mesleğine başlayan Fransız çalıştırıcı, 2011’den beri Conte’nin çalıştığı her kadrosu adeta ezberledi.

Beşiktaş’la mesleğinin birinci şampiyonluklarını almak isteyen Ismael için Conte’nin tarzı ve 3-4-3’ü en değerli yol gösterici oldu.

‘Ders üzere çalıştım’

Conte’nin Juventus, Inter ve Chelsea’de şampiyonluğa ulaşırken 3’lü savunma kullanımı, Valerien Ismael’e ilham verdi. 46 yaşındaki teknik adam evvelki demeçlerinde bu durumu şu biçimde özetlemişti:

“Antonio Conte’nin 3’lü savunmasını daima takip ettim, tüm gruplarını izledim. Juventus’ta birinci defa 3’lü sistemi kullandığında adeta Conte’yi bir ders üzere çalışıyordum. daha sonra kendi analizlerimi yapmaya başladım. Conte’nin kazandığı muvaffakiyetler bana 3’lü sistemin futbolun geleceği olduğunu gösterdi.”