Ulusal cimnastikçi Ahmet Başkan’ın maksadı altın madalya

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Ulusal cimnastikçi Ahmet Lider, 13-23 Nisan’da Antalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak istiyor.

Artistik Cimnastik Büyük Erkekler Ulusal Ekibi ile Bolu’da kampa giren Lider, AA muhabirine, yeni dönemin birinci kampında ağır tempoda çalıştıklarını söylemiş oldu.

Bolu’da yapılan kampların kendileri için her vakit faydalı olduğunu belirten Başkan, “Geçen yıl hayli hoş muvaffakiyetler elde ettik. Bu yıl bizim için epeyce değerli. Olimpiyatlara katılma gayemiz var kadro olarak. Motivasyonumuz yüksek. Yılın birinci kampında herkes çalışmalarına düzgün bir biçimde devam ediyor. Heyecanlıyız yeni yıl için umutluyuz.” diye konuştu

Başkan, tek maksatlarının olimpiyatlara gitmek olduğunu lisana getirerek, “Sanıyorum yalnızca benim değil, bütün kadronun gayesi; ekip olarak olimpiyata gitmek. Onun haricinde birinci büyük yarış olarak ülkemiz Avrupa Şampiyonası’na mesken sahipliği yapacak Antalya’da. Burada hoş muvaffakiyetler elde etmek istiyoruz. Bilindiği üzere geçen yıl grup olarak madalya almıştık. Derecemizi yükseltmek istiyoruz. Kişisel olarak Avrupa ikinciliği elde etmiştim. Kendi ülkemde Avrupa şampiyonu olmak isterim. Dünya şampiyonasına en kuvvetli biçimde hazırlanmak istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım.” sözlerini kullandı.

Cimnastikte muvaffakiyetlerin her yıl artarak devam ettiğine işaret eden Lider, “Bu yıl madalyaların rengi altın olmalı. Bu yıl bizim yılımız.” değerlendirmesinde bulundu.