Toprak Razgatlıoğlu ve Can Öncü, İspanya’daki resmi testleri ‘hızlı’ geçti

Beykozlu

New member
Dünya Superbike ve Supersport şampiyonaları hazırlıkları kapsamında İspanya’da resmi testlere katılan ulusal motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu ve Can Öncü’nün cins müddetleri yüzleri güldürdü.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya nazaran, Yamaha WorldSBK grupları ile Jerez Pisti’nde yapılan resmi testi Razgatlıoğlu, 1.38.269’luk çeşit vaktiyle domine etti.

İspanya testini kıymetlendiren Toprak Razgatlıoğlu, “Testte epeyce büyük bir kaza yaptım lakin hayli şanslıydım. Yalnızca sol bacağımda biraz ağrı var, artık daha uygunum. R1 motosikletimi güzel hızlanma ve yol tutuş ile geliştirdik. Çeşit rekoru için 1.37’yi deniyordum fakat nazaranmedim. Testte Q lastiği kullandık ve en yeterli 1.38.2 tıp vaktini nazaranbildik. Genel olarak benim için güzel bir test oldu. Artık Portimao’da biraz daha heyetim üzerine çalışmamız gerekiyor. Sonuçlardan memnunuz lakin durmuyoruz, her şeyi daha düzgün hale getirmeye çalışıyoruz. Motosikletin düzeyinin ne durumda olduğunu görmeye başlıyoruz, epeyce memnunum.” açıklamasında bulundu.

– Can Öncü de uygun başladı

İspanya testine katılan öbür ulusal motosikletçi Can Öncü de supersport sınıfında en güzel ikinci vaktini yaptı.

Kawasaki Puccetti kadrosunun genç pilotu, Jerez Pisti’nde biroldukca parçayı deneme imkanı bulduğunu belirterek, “İki gün süren İspanya testini muvaffakiyetle tamamladık. Çok farklı modül ve kurum denemesi yaptık. Olumlu ve hoş sonuçlarla Jerez’den ayrıldık.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Toprak Razgatlıoğlu ve Can Öncü, Portekiz’de 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde yapılacak dönem öncesi son teste katılacak.