Stjepan Tomas’tan Livakovic-Altay karşılaştırması

Beykozlu

New member
Hırvatistan Ulusal Kadro formasını 49 sefer giyen ve ülkemizde son olarak TFF 1.Lig gruplarından Göztepe’de teknik yönetici olarak nazaranv yapan Stjepan Tomas, özel açıklamalarda bulundu.

“DÜNYA KUPASININ BAŞINDA HIRVATİSTAN’IN FAVORİ KADROLARDAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM”

Hırvatistan’ın yarı finale gelmesinin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Stjepan Tomas, dünya kupasının başında Hırvatistan, Arjantin, Brezilya ve Fransa’nın favori olarak gördüğünü dediğini lisana getirdi. Fas, Belçika ve Kanada’nın olduğu kümeden 1 galibiyet ve 2 birliktelikle ikinci sırada çıktıklarını hatırlatan Tomas, şöyleki devam etti:

“Fas’la karşılaştığımız birinci maçı herkes kazanacağımızı bekliyordu lakin birliktee kaldık. Fas’ın yarı finale yükselmesiyle ne kadar yeterli bir grup olduğunu gördük. Kanada’ya karşı bir galibiyet aldık. Biz turnuva ekibiyiz ve rakiplere karşı nasıl oynayacağımızı biliyoruz. Son iki maçta Japonya ve Brezilya’yı yenip yarı finale yükselmek en hoş şeylerden bir tanesiydi. Bu atmosferle Arjantin’i yenerek finalde Fransa ile karşılaşmak istiyoruz. Fransa maçı bizim için rövanş maçı olacak.

“ARJANTİN’İ FAVORİ GÖRÜYORLAR LAKİN BREZİLYA’DA DAHA BÜYÜK YILDIZLAR VARDI”

Arjantin’in yıldız oyuncuları olduğunu ve favori olarak her insanın Arjantin’i gördüğüne dikkat çeken tecrübeli teknik adam, Hırvatistan’ın da âlâ bir takıma sahip olduğunu söylemiş oldu.

Tomas, “Brezilya’nın da Vinicius Junior, Neymar üzere yıldızları vardı ama bir daha de onları yenip çeşidi biz geçtik. Bana nazaran Brezilya’da, Arjantin’e nazaran daha büyük yıldızlar ve uygun isimler vardı. Arjantin ekip olarak daha kuvvetli ve âlâ oynuyor. Bizim de bahtımız var zira bizde de Modric, Kovacic, Perisic ve Brozovic üzere uygun oyuncular var. Alanda uygun ve kompakt duran, disiplinli oynayan bir kadroyuz. Bu akşamki maçta Hırvatistan’ı şanslı görüyorum” diye konuştu.

Hırvastistan Teknik Yöneticisi Zladko Dalic’le ilgili konuşan Tomas, Dalic’in teknik grubunu Ivica Olic, Vedran Corluka ve Mario Mandzukic üzere yeterli isimlerle kurduğunu söylemiş oldu.Hırvat teknik adam, “Zladko Dalic, yeterli bir takım kurdu ve makul iş yaptı. Geçen ki dünya kupasında finale yükselmişlerdi ve bu sene de yarı finalde oynayacak. Dalic’i konuşmaya gerek yok, onu büyük hoca olarak görüyorum” dedi.

“FENERBAHÇE’DE ALTAY ÜZERE BİR KALECİ VARKEN ÖTEKİ KALECİYE GEREK YOK”

Dünya kupasında yaptığı kurtarışlarla biroldukça kulübün transfer listesine giren Hırvatistan kalecisi Dominik Livakovic’in, Fenerbahçe’yle isminin anılmasını da pahalandıran 46 yaşındaki teknik adam, “Hırvatistan kalecisi Dominik Livakovic tabi ki Fenerbahçe’ye gelse faydalı olur. Ancak Dünya Kupası’ndaki bu performansıyla Avrupa’da öbür bir gruba gidebilir. Manuel Neuer sakatlandığı için Bayern Münih onu almayı düşünüyor” dedi.

Tomas, şunları söylemiş oldu:

“Eğer Bayern Münih almayı düşünürse Fenerbahçe’nin Livakovic’i alma bahtı azalır. Livakovic, bizim birinci kalecimiz. Kaç yıldır Şampiyonlar Ligi’nde düzgün oynuyor ve hoş performans gösteriyor. esasen iki sene evvel ona Fransa’da Lyon başta olmak üzere birtakım teklifler vardı. Son yıllarde performansı epeyce güzel olduğu için şu an Bayern Münih üzere daha büyük ekibe gidebilir. Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’ı takip ediyorum. Bence âlâ bir kaleci ve Altay üzere bir kaleci varken Fenerbahçe’de kaleciye gerek yok.”

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’deki performansıyla ilgili de konuşan Hırvat teknik adam, “Fenerbahçe geniş ve düzgün bir takıma sahip. Jorge Jesus, âlâ bir hoca. Baskılı ve tempolu oynayarak Fenerbahçe’nin performansını yükseltti” dedi.

OKAN BURUK’A ÖVGÜ

“Okan Buruk, birlikte çalıştığımız benim için özel bir isimdir. Akhisar’da kupa kazandı ve Başakşehir’de şampiyon oldu. Artık Galatasaray’da ve yeterli işler yapıyor” diye konuşan Stjepan Tomas, Buruk’un uzun yıllar Galatasaray’da çalışıp şampiyonluğu kazanmasını istediğini belirtti.

BEĞENDİĞİ SAVUNMA OYUNCULARI

Galatasaray’ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson’u ve Fenerbahçe’den bu dönem Napoli’ye transfer olan Kim Min-Jae’yi beğendiğini lisana getiren Tomas, “Türkiye Ulusal Ekibi’nde defans oyuncuları Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Kaan Ayhan’ı beğeniyorum” diye söylemiş oldu.

“TÜRKİYE’Yİ DÜNYA KUPASINDA GÖRMEYİNCE ÜZÜLÜYORUM”

A Ulusal Futbol Grubumuzun yeni bir nesle sahip olduğunu söyleyen Stjepan Tomas, son olarak şunları kaydetti: “Türkiye’yi dünya kupasında görmeyince üzülüyorum. Türkiye üzere bir ülke dünya kupasında oynamayı hak ediyor. Bu sefer olmadı lakin ileride hem dünya kupası tıpkı vakitte Avrupa Futbol Şampiyonası’na Türkiye’nin katılmasını hayli istiyorum.”