Stefan Kuntz’tan İtalya maçı öncesi sorulara karşılık

Beykozlu

New member
A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz ve Hakan Çalhanoğlu, İtalya maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

KUNTZ: “3’LÜ SAVUNMAYI SEVİYORLAR”

3’lü savunma ile ilgili soruları yanıtlayan Stefan Kuntz “Maçtan evvel taktik açıklamayacağım. Lakin Hakan Çalhanoğlu’nun söylemiş olduği yanlışsız, 3’lü oynayacağız. Birfazlaca oyuncumu ziyaret ettim ve sohbetlerde sistem konusu da gündeme geldi. Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak, Merih Demiral 3’lü savunma ile gruplarında oynuyor. Ben bu sistemi aslına bakarsan oyuncularıma konuştum. Onların da güzeline gidiyor. Eleştirim galibiyete inanmamaları ve kâfi cüreti göstermemeleriydi. Eski sistemle oynayıp oynamak istediklerini sordum. Fakat bana tek sorunun cüret olduğunu söylemiş olduler. Bu tip değişikliklerde vakit lazım. Fakat bilmenizi istiyorum, grupta kimse bu değişiklikten rahatsız değil. Merak ettiğiniz mevzu var ise, bana sorun. Ekipte bu sistemi istemeyen oyuncu yok. Bana sorduğunuzda hakikat karşılığı alacaksınız.” dedi.

“SONER’İ KİMİN YERİNE ALACAKTIM?”
“BERKAN KUTLU’YU TERCİH ETTİK…”

Berkan Kutlu yerine Konyasporlu Soner Dikmen’in niye takıma alınmadığıyla ilgili soruya cevap veren Stefan Kuntz “Soner Dikmen’i kimin yerine alacaktım? Berkan Kutlu, Avrupa’da biroldukca maç oynadı ve deneyim edindi. Ayrıyeten kendisi sol ayaklı. Bu bizim için değerli kriter. Ulusal Kadro’nun teknik yöneticisiyim. En güzel sonucu vermek için uğraşıyorum. Türkiye’nin en uygun oyuncularını seçiyorum, kimi kulüplerin en düzgününü değil! Konyaspor’dan oyuncu çağırdık ancak sakat olduğu için gelemedi.” dedi.

SALİH ÖZCAN NASIL TERCİH YAPTI?

Salih Özcan’ın A Ulusal Ekibi seçmesiyle ilgili konuşan Stefan Kuntz “Geçen mayıs sonunda U21 Avrupa Şampiyonası oynadık. O turnuvadan daha sonra kendisini Olimpiyat Oyunları’na da götürmek istedim. Köln’de kalmak istediğini ve fizikî olarak uygun duruma gelmesi gerektiğini söylemiş oldu. A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi olmamın akabinde telefon açtı ve ben de durumunu sordum. Salih’e de teşekkür etmek istiyorum. sonucunı süratli biçimde verdi ve verdi. Ailesi fazlaca dayanak oldu. TFF yöneticileri de süreçleri epeyce süratli haletti.” dedi.

DENİZ UNDAV İÇİN AÇIKLAMA

Belçika Ligi gruplarından Royale Union Saint Gilloise’de 31 lig maçında 25 gol atıp, 10 asist yapan 25 yaşındaki Deniz Undav ile ilgili konuşan Stefan Kuntz “Deniz Undav ile Umut Bozok içinde tercih yaptık. Umut Bozok’u tercih ettik fakat kapımız Deniz Undav’a da açık.” dedi.

“HAMİT ALTINTTOP’UN KONUSU”

“Alt yaş Ulusal Kadro kategorileri de 3’lü sistemle oynayacak mı?” sorusunu yanıtlayan Stefan Kuntz “Hamit Altıntop’un alanına giriyor. U21 Grubumuz da bu sistemle oynarsa, uyumlu olur. Almanya’da da bu bu biçimde.” açıklamasını yaptı.

LOTHAR MATTHAUS ESPRİSİ

EURO 2024 ile ilgili soru üzerine açıklama yapan Stefan Kuntz “EURO 2024 elemelerinde tek yapmamız gereken, Lothar Matthaus’un kura çekmesini engellemek (Gülerek).” dedi.

KAPTANLIK VE 3’LÜ SAVUNMA…

Kaptanlık ve 3’lü savunmayla ilgili açıklama yapan Hakan Çalhanoğlu “Kaptanlık sorumluluğunun farkındayım. İnşallah gururla taşıyacağım. Sorumluluğu her insanın alması gerekiyor. En başta benim. 2015 yılından beri bu formayı taşıyorum. Vakit çabuk geçiyor. Emre Abi ve Arda Ağabeyle oynadım, artık Burak abi ortamızdan ayrıldı. İtalya maçının yeterli geçeceğini düşünüyorum. İki ekip da Dünya Kupası’na katılamadı ve üzgün. Bu maç bizim için kıymetli. Konya halkı bize daima âlâ gelmiştir. İnşallah âlâ bir maç izleriz. 3’lü savunmadan mutluyum, kendi kulübümde de bunu oynuyorum. çok mutluyum. Artık bizim de bu sistemde oynamamız istiyorum. Avrupa elemelerinde herkes bu biçimde oynuyor. Vakit zaman zorluk yaşayabilirsiniz. Biz de Portekiz’e karşı yaşadık fakat ikinci yarıda durumlar da bulduk. Ancak ben 3’lü sistemden epey mutluyum. 3’lü savunmayla ilgili hocayla konuşmadım. Hocanın sonucu bu. Bu karar verildiyse biz de bunu takip etmek zorundayız. Ben yalnızca kendi fikrimi söylemiş oldum. Ben hocayla konuşmadım bu mevzu hakkında.” dedi.

“BURAK AĞABEYİN HÜZNÜ…”

Burak Yılmaz ile ilgili konuşan Hakan Çalhanoğlu “Maçtan daha sonra soyunma odasına girdiğimizde epey sakindik. Çok üzgündük. Burak ağabeyin hüznünü kimse hissedemez. O kadar emek göstermiş ulusal grup için. Biz onu ayağa kaldırmaya çalıştık. Bize her vakit sahip çıktı. Ben bir daha buradan teşekkür ediyorum. Onun emeğine sıhhat, benim için hayli yürekli bir insan. Hayat devam ediyor, önümüze bakmamız lazım. İkinci yarıda o çabayı gösterdik geri dönmek için fakat başaramadık. İtalya da tıpkı üzüntüyü yaşıyor.” açıklamasını yaptı.

İTALYA FUTBOLU İÇİN YORUMLARI

İtalya’nın Dünya Kupası’na gidememesiyle ilgili konuşan Hakan Çalhanoğlu “İtalya Ulusal Kadrosu, her vakit benim ferdî fikrim her vakit favoridir. Oyun formu, sistemi her vakit hoşuma gitmiştir. Kaliteli oyunculara sahip bir ekip, hürmetim sonsuz. Yeterli bir maç olacağını düşünüyorum. Birçok oyuncu gelmeyebilir lakin öbür oyuncular da kaliteli. Kulübüme döndüğüm vakit şampiyonluk çabasına odaklanmam gerekiyor. Biz şampiyonluğa oynuyoruz. Milan başkan, bizim bir maçımız eksik. Döndükten daha sonra da Juventus maçı var, final üzere bir maç olacak.” sözlerini kullandı.