Stefan Kuntz: “Bu defa ağlamayacağım”

Beykozlu

New member
A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Portekiz çabası öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kuntz, “Rakibin olağanüstü oyuncuları var. Bizim de şahane oyuncularımız var. Maç planımız olması gerekiyor ve buna nazaran hareket etmeliyiz. Alanda etkin olacağız. Rakibin oyunundan fazlaca sizin ne yapacağınız kıymetli. Biz de buna nazaran çalışıyoruz” tabirlerini kullandı.

“BUGÜNE BAKMAK İSTİYORUM”

Portekiz’in son oynadığı Sırbistan maçı sorulması üzerine Alman teknik adam, “Portekiz’in son oynadığı maç futbol için uzun müddet. Futbolda günlük bakmak lazım. Biraz da talih lazım, bütün oyuncuların âlâ oynaması lazım. Santos, 8 yıldır bakılırsav yapıyor, benim daha 8 ay olmadı. Ben de bunu yapmak isterim. Santos, ekibin bu durumdan nasıl çıkacağını bilen tecrübeli bir isim. Ben geçmişten epeyce bugüne bakmak istiyorum.” diye konuştu.

Portekiz’de eksikler için, “Portekiz’de 3 oyuncunun olmamasını avantaj olarak görmüyorum” diyen Kuntz, “bu biçimdesine kuvvetli maçlara dayanabilen bir ekip oluşturmak istiyorum, bu biçimde bir kadro olduğumuza inanıyorum. Bilhassa tek ayaklı maçlarda. Ronaldo’dan bahsediyorsunuz ancak alana 11 kişi çıkacak. Bunların hepsi kaliteli oyuncular. Savunma oyuncularımız da bu gayrete hazır.” tabirlerini kullandı.

“BU DEFA AĞLAMAYACAĞIM”

Takım için soruya karşılık veren 59 yaşındaki teknik adam, “Burada bütün taktiği, fikirleri anlatamayız fakat maçtan daha sonra her türlü açıklamayı yaparız” değerlendirmesinde bulundu.

Letonya maçının akabinde ağladığı hatırlatılan Kuntz, “Bu kere ağlamayacağım. Bunu Portekiz medyası bilmiyordu. Ben de sizin hakkınızda bir şey öğrenirsem, söyleyeceğim (Gülerek)” kelamlarını kullandı.