Sonunda tekrar Mitte’den çıktım, kampa gidiyorum: Yeni Feist kaydı “Multitudes”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Ev
Kültür
Sonunda tekrar Mitte’den çıktım, kampa gidiyorum: Yeni Feist kaydı “Multitudes”

İlk önce Berlin’de Peaches ve Chilly Gonzales ile çok takıldı. Sonra yanlışlıkla bir yıldız oldu. Daha sakin bir Feist, “Multitudes” ile geri dönüyor. Çok güzel!

Stefan Hochgesand

çeşitli feistler

çeşitli feistlerSara Melvin ve Colby Richardson

Ben kimim? Ve eğer öyleyse, kaç tane? Bu sorular, 2007’de bu başlıkla bir kitap yayınlayan pop filozofu Richard David Precht’ten tamamen farklı insanları meşgul etti. “Ben büyüğüm, içerim kalabalıklar“, Amerikalı şair Walt Whitman 19. yüzyılın ortalarında “Blades of Grass” şiir koleksiyonunda şöyle yazmıştı: Uzunum, (birçok) yüzüm var.

Nobel Edebiyat Ödüllü söz yazarı Bob Dylan, görünüşe göre “I Contain Multititudes” adlı şarkısında buna atıfta bulundu; ve muhtemelen en son rekoru olan 2022’ye Multitude adını veren Belçikalı yeni beat megastar Stromae (Maestro için Verlan). Tekil olarak dikkat et.

“Ütopya”nın Hayalini Kurmak: Harika çıkış rekoruyla Berlin’in en yeni gelen Lie Ning’i
  • hisseler
Şimdi bu ünlü gruba bir Kanadalı katılıyor: Yarım ömür önce, doksanlarda, Berlin’de Chilly Gonzales ve Peaches ile çok takılan ve “Susam Sokağı”nda (tamam, ayrıca tuhaf) görünmeden önce tuhaf şovlar yapan şarkıcı Feist. , ama sevimli) ve Apple’ın iPod reklamı için satın aldığı ve Feist yıllarca ondan bıkana kadar onu daha da öne çıkaran bir şarkı olan “1, 2, 3, 4” ile mega hit oldu: “Multtitudes” (burada yine çoğul!) altıncı Feist albümünün adı. “Pleasure” 2017’den bu yana ilk. Multi-Feist, katları halinde kulağa nasıl geliyor? Multivitamin karmaşasının tadı nasıl?

Bunu şöyle ifade edelim: çeşitli. Açıcı sizi yanlış yola yönlendirebilir. Veya “yanlış” ne anlama geliyor? Diğerleri arasında gerçeğin en az bir yönü: “In Lightning”, erken ballerbeat Björk (“ilk” albümlerinden), çöl blues ve polifonik synth pop arasında gidip geliyor. “Forever Before” ile “Multtitudes”u daha çok tanımlayan perdeye çok daha yakınız: melankolik gitar baladı; Nick Drake, Leonard Cohen ve Joni Mitchell tarafından eğitildi.

Sabotajcı: Dillon ve yeni albümü

Sabotajcı: Dillon ve yeni albümü “6abotage”
  • hisseler
Uzun zamandır Feist’i bu kadar çıplak dinlememiştik, 2007’de çığır açan albümü “Reminder”dan önceki günlerden beri. Bu arada Feist, vokallerini bazı rock gitaristlerinin Fender Stratocaster’larından daha fazla efekt cihazıyla kovaladı. “Kalabalıklar”da Feist kendine döndü, gösterişsiz. Bir süre sadece Mitte kafelerinde tanıştığın ama sonunda tekrar kampa gittiğin bir arkadaş gibi. Kamp ateşinde size evlatlık kızından ve ressam olan merhum babasından bahsediyor. Kiminle seyahat ettiğinize bağlı olarak, bu aynı zamanda bir kişinin diğer yönlerini de ortaya çıkarır.

Lana Land: Lana Del Rey'den

Lana Land: Lana Del Rey’den “Ocean Blvd’nin Altında Bir Tünel Olduğunu Biliyor muydunuz?”
  • hisseler
Ses açısından, Feist’in “Multitudes”u Lorde veya Lana Del Rey’in akustik olarak azaltılmış son albümlerinden o kadar da uzak değil. Ama o şüphe götürmez şekilde cıvıl cıvıl, cıvıl cıvıl Feist sesiyle. Multivitamin sesinde ayırt edici çarkıfelek meyvesi gibi. Feist, Nobel Ödülü’nü “Kalabalık” ile kazanamayacak. Ve muhtemelen artık “Susam Sokağı”na da gelemeyecek. Ama bize aynı anda huysuz Bert olabileceğimizi ve Ernie’yi kıkırdatabileceğimizi hatırlatıyor: acı-tatlı bir çokluk.

Feist: Kalabalıklar. Polydor/Evrensel, 2023