Sertleşme Sorunu

Esenyurtlu

Global Mod
Global Mod
Sertleşme sorunu, ruhsal mi yoksa bedensel mi?

Sertleşme sorunu (ereksiyon sorunu); kimi birtakım ruhsal, kimi bazı da fizikî niçinlerle ortaya çıkar. Ruhsal niçinlerin en sık görüleni, performans ezası (başaramama korkusu), travmalar ve eşe karşı tutulan öfke ve gibisi hislerdir. Fizikî niçinlerin başında ise ilaç, alkol, husus kullanması, denetimsiz diyabet ya da yüksek tansiyon üzere niçinler sayılabilir. Kimi sertleşme bozuklukları ise hem ruhsal hemde fizyolojik niçinlerle oluşabilir. Bu ayırım müracaatta kıymet taşıyacağı için sizleri bu mevzuda bilgilendirmek istedim. Aşağıda ruhsal sertleşme bozuklukları için birtakım ipuçlarını yazdım;

• Benim sıkıntım bedensel diyenlerin sorunu bedensel, sorunun ruhsal olduğunu düşünen şahıslar doktora başvurduğunda sorunun nitekim ruhsal çıkma mümkünlüğünün yüksek olduğu gözlenmiş. Yani kişi sıklıkla bu durumu sezebiliyor.

• Performans anksiyetesi ağırsa, yani başaramayacağım duygusu eşlik ediyorsa, sorunun ruhsal olma ihtimali yüksek kabul edilir.

• Eşe karşı ağır ve bâtın öfke var ise, durumun ruhsal olma ihtimali artar, bu üzere durumlarda sabah sertliği ya da mastürbasyonda sorun olmaması ayırıcı tanıyı kolaylaştırır.

• İlişkiye girmeye epeyce yakın sönme oluyor lakin ön sevişmede sorun yoksa bir daha durumun ruhsal olma ihtimali artar.

• Sertleşme sorunu ağır depresif hislerden daha sonra başladı ise ve durumu açıklayacak bedensel bir durum ya da hastalık yoksa depresyon geçmeden ayırıcı teşhis birtakım kimi sıkıntı olabilmektedir.

• Uzun müddetli bir hastalığınız ve ilaç kullanım hikayeniz yoksa ( hipertansiyon, diyabet, ilaç, ağır alkol kullanması ) .

• Sorununuz apansız başladıysa, bu durumun ruhsal olma ihtimali artar.

• Sabah kalktığınızda, ya da uyku ortası sertlikler var ise bu durumun kuvvetli bir biçimde ruhsal olduğunu düşündürür.

• Mastürbasyonda sorun yok yalnızca eş ya da girme evresinde sertlik kayboluyorsa durum neredeyse büsbütün ruhsal kabul edilir.
Ancak kimi durumlarda ayırım yapmak pek güç olabilir yani tabloya hem ruhsal hemde bedensel faktörler birebir anda eşlik ediyor olabilir (mesela diyabetli biri yaşadığı başaramama korkusunu diyabete bağlayabilir).

Yukarıdaki bilgiler sizlere fikir verebilmesi maksadıyla hazırlanmıştır. Bu hususta en hakikat yaklaşım uzman bir tabibe danışmaktır.

Okumaya devam et...