Selçuk İnan: “İngiltere’nin hocası olmak isterdim”

Beykozlu

New member
Kasımpaşa Teknik Yöneticisi Selçuk İnan, Habertürk Spor’dan Oğuzhan Genç’e konuştu. Katar’da devam eden 2022 Dünya Kupası’na dair yorumlarda bulunan İnan, dev turnuvadaki son durumu ve favorileri kıymetlendirdi.

İşte Selçuk İnan’ın kelamları…

“Kasımpaşa’da şu anda ağır bir biçimde çalışıyoruz, kamp devri üzere. Hazırlık maçlarımızdan da birincisini oynadık. Elimizde âlâ bir oyuncu kümesi var. Uygun çalışıyoruz ve güzel tepki veriyorlar. Oyuncularımın tavrından mutluyum.”

“FRANSA – İNGİLTERE MAÇININ GALİBİ KUPAYI KAZANIR”

“Dünya Kupası’nda iki favori kadrom Fransa ve İngiltere’ydi. Artık eşleştiler. Kendi fikrim o maçın galibi kupayı kazanır diye düşünüyorum. Şu an için en hazır ekipler olarak onları gördüm.”

“MESSI VE RONALDO’NUN İKİSİ DE KUPAYI HAK EDİYOR FAKAT…”

“Messi ve Ronaldo içinde bir favorim yok. Ancak ikisi de meslekleriyle ve yaptıklarıyla Dünya Kupası’nı kazanmayı hak ediyor. Dünya Kupası futbol ismine en büyük tertip. Yalnızca bireyler üzerinden de yorum yapmak epey hakikat değil. Çok kuvvetli kadrolar var. İkisi de hak ediyor lakin birini söyle derseniz açıkçası söyleyemem, hakkını yiyemem ötekinin.

“KUPANIN KASIM AYINDA OLMASI DEZAVANTAJ ÜZERE GÖZÜKSE DE…”

“(Fas’ın İspanya’yı elemesi hakkında…) Bu Dünya Kupası bize bunun üzere örnekler gösterdi. Bunu biraz da şuna bağlıyorum; aslında Dünya Kupası’nın kasımda oynanması başlangıçta biroldukca hoca için vakit açısından dezavantaj olarak gözükse de öteki taraftan fizikî taraftan bir avantaj oldu. Zira bu aylar bir oyuncu için en formda, fizikî açıdan en kuvvetli olduğu anlardır bence. ötürüsıyla bu bir avantajdı kupadaki hocalar için. Ekipler kuvvetli bir tertiple, düzgün bir defansif duruşla epeyce kuvvetli ülkelere karşı maçları kazanabiliyor. Fas’ın fazlaca kaliteli oyuncuları var alışılmış. Fakat genel prestijiyle baktım mı bu biçimde yorumlayabilirim.”

İSPANYA ELENDİ, PAS OYUNUNUN SONU GELDİ Mİ?

“Pas oyununun sonu geldi yorumu bence epeyce gerçek değil. Zira bu biçimde 10 tane maç oynadığınız vakit bir kere maç kaybedebilirsiniz. İstisnalar kaideyi bozmaz denir ve ben de bu biçimde bakıyorum. O yüzden her turnuvada favorilerden biri İspanya. Bu kadar rahat pas yapabildiği, bu kadar rahatça hamle yapabildiği için, bu kadar kişisel kaliteli oyuncuları olduğu için her vakit favori. Ancak işler artık natürel zorlaştı. Kadrolar âlâ savunma yapabiliyorlar, epeyce düzgün organize olabiliyorlar. Bunu kırmak için de büyük ekipler, kuvvetli ve kaliteli oyunculara sahip ekipler bunu bir biçimde kırmanın yolunu bulmak zorunda. Çok üst seviye hocalar var ve bunları kesinlikle düşünüyorlardır. Ancak ne kadar düşünürlerse düşünsünler istediklerini alana yansıtamadıkları oluyor. Bu bu biçimde devam edecek.”

KATAR’DAKİ 32 GRUP İÇİNDEN HANGİSİNİ ÇALIŞTIRMAK İSTERDİ?

“İngiltere… Oyuncuların her sistemi rahatça oynayabilmesi, bulundukları lig, tempoları, biraz bendeki kriterler olarak sayabilirim.”