Salih Özcan, A Ulusal Kadro’yu seçti!

Beykozlu

New member
Almanya Bundesliga gruplarından Köln’de forma giyen Salih Özcan, ulusal grup tercihini A Ulusal Kadro’dan yana kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun aday takıma dahil edildiği açıklandı.

Salih Özcan’ın Almanya’yı tercih etme hakkı bulunuyordu.

İşte TFF’nin açıklaması:

“Almanya’nın 1.FC Köln ekibinde forma giyen orta saha oyuncusu Salih Özcan, A Ulusal Kadromuzun 29 Mart’ta İtalya ile oynayacağı özel maçın aday takımına dâhil edildi.

A Ulusal Grup tercihini Türkiye’den yana kullanan ve bu tercih FIFA tarafınca da onaylanan Salih’in Almanya’yı da temsil etme hakkı bulunuyordu. Bu dönem Almanya 1. Ligi’nde 25 müsabakaya çıkan 24 yaşındaki futbolcu, U15’ten başlayarak U21’e kadar genç ulusal kadro seviyesinde Almanya ismine forma giymişti.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Salih Özcan’a “hoş geldin” diyor ve Ay-Yıldızlı formayla kaç muvaffakiyetler kazanacağı bir ulusal kadro mesleği diliyoruz.”

SALİH ÖZCAN’DAN AÇIKLAMA

Salih Özcan, ulusal kadro tercihiyle ilgili bir açıklama yaptı. Özcan’ın açıklaması şöyle:

“Sevgili Futbolseverler, Geçtiğimiz birkaç hafta benim için nitekim son derece hareketli ve heyecanlı geçti. 1.FC Köln ile şu ana kadar epey başarılı bir dönem geçiriyoruz ve önümüzde gerçekleştirmek İstediğimiz biroldukca amaç var! şahsi gelişimim yardımıyla artık belirli bir noktaya geldiğimi görüyorum ve bu basamakta artık karar verme vaktimin geldiğine inanıyorum: Doğduğum ülke olan Almanya için mi yoksa anne ve babamın, yani ailemin doğduğu ülke olan Türkiye için mi oynamalıyım? Geçtiğimiz haftalarda bu sorular hakkında ağır bir biçimde düşünme vaktim oldu. Ailem ile tekraren konuştuk ve sonunda inanarak bu sonucu verdim: Türkiye için oynamak istiyorum! Bu karar, Almanya ve DFB ailesine olan hürmetimi hiç bir biçimde azaltmayacaktır. Bu vesileyle, bilhassa Almanya A Ulusal Kadrosu Teknik Yöneticisi Hansi Flick’e benimle yapmış olduğu hoş görüşmeler ve bana sağladığı perspektif için teşekkür etmek istiyorum. Hansi Flick’e ve DFB ailesine gelecek için en âlâ dileklerimi ileterek, bana U15 ile başlayarak bu Federasyon ile vakit geçirme fırsatı verdikleri için de ayrıyeten teşekkür etmek istiyorum. Bu sürecin elbet en büyük başarısı U21Avrupa Şampiyonluğuydu! Ve bu şampiyonluğu, o devir Teknik Yöneticimiz olan ve bugün bir daha bana birebir biçimde, Türkiye Ulusal Kadrosu için değerli olduğumu açıklayan Stefan Kuntz ile kazandık. Artık grubumuz, taraftarlarımız ve ülkem ismine her ulusal maçta, her şeyimi vereceğimi, Türkiye formasıyla alana çıkıp gayret etmek için sabırsızlandığımı ve bundan dolayı keyifli olduğumu belirtmek isterim. Biroldukca başarıyı birlikte elde edecek potansiyele sahip olduğumuzu görüyorum. Bu sebepten dolayı sonucumı, daha evvel o denli bir niyetim bulunmasına karşın, dönem sonunda değil artık vermenin daha yanlışsız olacağını düşündüm. Ve son olarak: Dönemin geri kalan yedi maçında 1.FC Köln ile olabildiğince başarılı olmak istiyorum. Bunun için de başımın karışık olmaması gerekiyordu. Vermiş olduğum karar sonucunda artık her şey epeyce daha net. Bana verilecek vazifeler için sabırsızlanıyorum. Sevgilerimle Salih Özcan”