Romain Saiss: “Oynadığıma pişman değilim”

Beykozlu

New member
Dünya Kupası’nın sürpriz kadrosu Fas, yarı finalde Fransa’ya 2-0 mağlup olarak elendi. Beşiktaş forması giyen Romain Saiss de Fas’ın kaptanı olarak maça 11’de başladı. İspanya ve Portekiz müsabakalarında sakatlanarak oyunu terk eden deneyimli stoper, Fransa çabasının de 21.dakikasında alandan çıkmak zorunda kaldı. Her ne kadar Beşiktaş, ‘oynamasını istemiyoruz’ diye ileti gönderse de deneyimli futbolcu, bu biçimde bir günde ülkesini yalnız bırakmadığı için keyifli olduğunu söylemiş oldu.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

Fransa müsabakasının akabinde açıklamalarda bulunan Saiss, şunları söylemiş oldu: “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sonuna kadar gitmek istiyorduk fakat olmadı. Üçüncülük maçı oynayacağız. İstisnai bir şeyi başardığımızı unutmamalıyız ve üçüncü olmak için çalışacağız. Şayet bunu başarırsak olağanüstü olacak. İster Dünya Kupası ister bir daha sonraki Afrika Uluslar Kupası olsun, bu bize gelecekteki turnuvalarda yarar sağlayacaktır. Gerekli olanı yaptık ve futbolda her şey mümkün. Fas’a bir kupa getirmek için alanda her şeyimizi sunduk. İster Fas’ta olsun ister burada olsun, turnuva boyunca bizi destekleyen tüm Fas halkına teşekkür ediyorum. olağanüstü takviye aldık.”

ISINMA SIRASINDA AĞRILAR OLDU

Romain Saiss, sakatlanması ve sahayı terk etmesiyle ilgili de şu biçimde konuştu: “Sakatlığım oldu. Bilhassa Portekiz ile oynadığımız çeyrek final çabasında sakatlanmıştım. Isınma sırasında da ağrım oldu. Lakin kendimi güzel hissettim. Ancak maça başladıktan bir süre daha sonra bir daha ağrı hissettim. Lakin asla oynadığım için pişman değilim. Isınırken ağrı hissettiğimde diğer bir ekip arkadaşıma yerimi verebilirdim, bunu tercih edebilirdim lakin oynamak istedim.” Romain Saiss’in üst üste yaşadığı sakatlıklara karşın oynamasının akabinde Beşiktaş’ta da bir tasa oluştu. Siyah-Beyazlılar, oyuncu İstanbul’a döndükten daha sonra tetkiklerde bulunacak.