Recep Uçar: “Bir puan beni keyifli etmedi”

Beykozlu

New member
Spor Toto 1. Lig’in 30. haftasında Tuzlaspor ile 1-1 birliktee kalan Rahmet Sigorta Ümraniyespor’da teknik yönetici Recep Uçar, maçın akabinde açıklamalarda bulundu.

Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Uçar, “Altınordu yenilgisinden daha sonra bugün mutlak galibiyet parolasıyla alana çıktık. Rakibin ve bizim eksik oyuncularımız vardı. Maç dilek ettiğimiz üzere başlamadı, topu yavaş çevirdiğimiz, üretmekte zorlandığımız, kaybettiğimiz bir topla yediğimiz geçiş golü maçı güç hale soktu. Üretebilmek ismine önemli efor ortaya koyduk. Üretkenlik konusunda epeyce kâfi olmadığımız bir maç oldu. İkinci yarı yüklendiğimiz dakikalarda penaltı golüyle birlikteliği yakaladık. Kâfi süremiz vardı. Değişikliklerle atakçı oyuncuları oyuna dahil ettik fakat rakip sert savunma yaptı. Bugüne kadar oynadıkları tertip haricinde oynamaları sert savuna yaparak beşli savunma oynamaları üretkenliğimize mani oldu. Ferdi oyuncu performansımızın üste çıkması gerek. Bu manada genel olarak kadro standartının altında kaldık. Üzgünüz, bir puan beni keyifli etmedi. Her ne kadar geriden gelip puan alsak da bu puan keyifli etmedi. Kalan hafta sayısı 7, öndeyiz hala. Kalan 7 haftayı daha âlâ oyunlar ortaya koyarak memnun sona ulaşmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

Sahanın epey kuru olduğunu belirten Recep Uçar, “Beni tanıyan beşerler rastgele bir puan kaybından daha sonra mazeret üretmediğimi bilir. Türk futbolunda kimi yasalar çıkartarak güzel hale getirmek istiyoruz. Uygun olmasını istediğimiz konulardan biri de alanlarımız. Bugün saha güzel değildi, bahara girdiğimiz periyotta gerekli düzenlemelerin yapılarak yalnızca alanların sulanmasının bir grubun inisiyatifine bırakılmaması gerek. Üretemememizin sebeplerinde biri sahanın kuru olmasıydı. Topun suratını yavaşlattı. Oyunumuzun gelişmesini istiyorsak kurallar, esaslar durumlara bakılırsa değil, futbol için düzenlenmeli. TFF’den ricamız budur.” biçiminde konuştu.