Reaksiyonlara aldırış etmedi, gözünü olimpiyatlara dikti!

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Halter Ulusal Kadro sportmeni 16 yaşındaki Zeynep Efe, olimpiyatlara katılma gayesiyle idmanlarına devam ediyor.

Kayseri’de eğitim gördüğü okulda yapılan halter seçmelerine katılan ve başarılı olan Zeynep Efe, bu sporu yapmaya karar verdiğinde ailesinin “Boyun kısa kalır” yansısıyla karşılaştı.

Ailesinin karşı çıkmasına karşın haltere başlayan Zeynep, Taşkaya Spor Kulübünde çalışmalarına başladı.

Katıldığı seçmelerde derece elde ederek ulusal gruba kadar yükselen Zeynep, son katıldığı U15 ve U17 Avrupa Halter Şampiyonası’nda ikinci oldu.

Zeynep, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya maksadıyla Kayseri’de çalışmalarına devam ediyor.

İlk başta karşı çıkan ailesi artık destekliyor

Ulusal sportmen Zeynep Efe, AA muhabirine, 7. sınıfta katıldığı seçmelerle başladığı halteri severek yaptığını söylemiş oldu.

Bu spora birinci başladığında ailesinin karşı çıktığını anlatan Zeynep, “İlk başta ailemin reaksiyonu oldu. sonrasındasında bu reaksiyon olumluya döndü ve şu an fazlaca destekliyorlar. Birinci başlarda ‘Boyun kısa kalır’ demişlerdi lakin boyum uzadı. Derecelerim olunca onlar da sevinmeye başladı. Artık arkamdalar ve bana takviye oluyorlar. Haltere başladıktan daha sonra boyum uzadı, bedenim şekillendi ve daha sağlıklı oldum. Birinci başladığımda yaklaşık 1 metre 60 santimetreydim, artık 1,75 oldum.” diye konuştu.

Zeynep, katıldığı tertiplerde birfazlaca madalya kazandığını belirterek, “En büyük gayem olimpiyatlarda derece yapmak ve Türkiye’ye en güzel biçimde temsil etmek.” dedi.

Antrenör Buse Yılmaz: “Olimpiyatta başarılı olacağına inanıyorum”

Taşkaya Spor Kulübü Antrenörü Buse Yılmaz ise halteri yapan bireylerde katiyetle uzunluk kısalığının olmadığını vurguladı.

Uzunluk kısalığının ekseriyetle genlere bağlı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Zeynep’in rastgele bir problemi yok. Ailelerimiz, Naim Süleymanoğlu ve Halil Memnun’dan dolayı biraz ön yargılı yaklaşıyorlar. Lakin halter rastgele bir uzunluk kısalığına niye olmuyor. Bu yüzden tüm gençlere halteri öneriyoruz.” tabirlerini kullandı.

Yılmaz, Zeynep’in idmanlara tertipli katıldığını lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Zeynep’i 2028 Yaz Olimpiyatları’na hazırlıyoruz. Kendisi performans sportmeni olduğu için haftanın 6 günü idman yapıyor. Tertipli biçimde teknikleriyle birebir ilgileniyoruz. Zeynep azimli bir sportmen. İdmanlarda yapamayınca biraz moral bozukluğu oluyor ancak bu durum onu daha da hırslandırıyor. Sakatlıkları da oluyor lakin buna karşın idmanın üzerine gidiyor. Olimpiyatta başarılı olacağına ve Türkiye’yi en düzgün biçimde temsil edeceğine inanıyorum.”