Rasheed Akanbi: Müslüman olduğum için kolay adapte oldum

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasında Ümraniyespor deplasmanına çıkacak olan Kocaelispor, çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-siyahlılarda idmana yeni transfer Rasheed Akanbi de katıldı. Yeni evlendiği için müsaadeli olan Cisse ve tedavisinden dolayı müsaadeli olan Dino’nun yanı sıra ligin ikinci yarısında takımda düşünülmeyen Mevlüt Erdinç ve Dilaver kuvvetli antrenmanda yer almadı.

“Kocaelispor üzere bir kulübe katıldığım için Allah’a şükrediyorum”

İdman bitiminde açıklamalarda bulunan Nijeryalı yeni transfer Rasheed Akanbi, Kocaelispor üzere bir kulübe katıldığı için Allah’a şükrettiğini söylemiş oldu. Akanbi, “Allah’a şükretmek istiyorum. bu biçimde hoş bir kente, bu biçimde hoş bir gruba geldiğim için ‘Elhamdüllillah’ diyorum. Bir an evvel ekibe katılıp elimden gelenin en güzelini yapmak, Harika Lig amacı doğrultusunda, ekibe katkı sağlamak istiyorum” dedi.

“Müslüman olduğum için adaptasyon sürecini çabuk geçtim”

Müslüman olduğu için Türkiye’de adaptasyon sorunu yaşamadığının altını çizen Rasheed, Kocaelispor’da da kadro arkadaşlarıyla çabuk kaynaştığını lisana getirdi. Rasheed Akanbi, “Adaptasyon sürecimi aştım. bir müddetdir Türkiye’deyim ve Müslümanım. Müslüman olduğum için ve siz de Müslüman olduğunuz için buraya adaptasyon sürecini çabuk geçtim. Nijerya benim konutum, Türkiye de meskenim sayılır. Sıcakkanlı insanlarsınız. Ahenk süreci uygun gidiyor. Grup arkadaşlarımla esasen yeterli anlaşıyoruz. Ferdî değil ekip olarak, kolektif olarak yeterli olmamız lazım. Birbirimize katkı sağlamamız ve elimizden geleni yapmamız lazım. Zira futbolda zafer kazanıldığı vakit yalnızca futbolcuların değildir, başkanındır, hocanındır, şehrindir. Yani, bütün takımındır” halinde konuştu.

“Hep ekip için oynamaya çalıştım, Allah da bana yardım etti”

İki sene öncesine kadar amatör liglerde oynayan Rasheed, bugün geldiği süreçle ilgili fazlaca çalıştığı için Allah’ın kendisine yardım ettiğini belirtti. Akanbi, “Bunun en büyük niçini Allah’tır. Ben günde 5 kez namaz kılar ve gece de dua ederim. Dinine bütün bir beşerim lakin çalışmayı da epeyce severim. Şayet grup için çalışırsanız Allah da size yardım ediyor sahiden. Ben her vakit oynadığım ekiplerde takım için oynamaya çalıştım. O yüzden Allah da bana yardım etti” sözlerini kullandı.

“Onlara kelam veriyorum Muhteşem Lig’e çıkarız”

Son olarak taraftarlara bildiri veren Nijeryalı futbolcu, taraftar dayanak verdiği sürece her şeyin en düzgün biçimde neticeleneceğini vurguladı. Rasheed Akanbi, “Öncelikle bizi desteklemelerini istiyoruz. Onlar bizi desteklediği sürece, biz futbolcular baş olarak yüzde yüz elimizden geleni yaparız. Yüzde yüz buraya odaklanabiliriz. Onlar bizi desteklediği vakit burada hocalar, lider, herkes rahat olur. Ben de onlara kelam veriyorum Harika Lig’e çıkarız bu biçimde” diye konuştu.

İHA