İzlandalı yıldız piyanist Víkingur Ólafsson, Berlin Filarmoni Orkestrası'ndaki muhteşem performansı da dahil olmak üzere birlikte turneye çıktığı piyano meslektaşı Yuja Wang ile yakın zamanda Berliner Zeitung'a yaptığı ikili röportajda “Berlin'de hamile kaldım” dedi. Ólafsson'un bir bakıma neden Berlinli olduğuna dair açıklaması: Anne ve babası o doğmadan dokuz ay önce Berlin'deydi. Şimdi tek yapmanız gereken ikiyle ikiyi toplamak.
Ólafsson, ne zaman burada olsa kendini tamamen evinde hissediyor, şöyle devam etti: “Berlin'i seviyorum! Ve Berlin Filarmoni Orkestrası tüm dünyada en sevdiğim mekanlardan biri. Orkestra ve bina harika. Uluslararası kariyerim Berlin'de Deutsche Grammophon'da başladı. Bir yıl önce Filarmoni'de Goldberg Variations'ı çaldım; hayatımın en büyük konser deneyimlerinden biriydi.”
Ólafsson, ne zaman burada olsa kendini tamamen evinde hissediyor, şöyle devam etti: “Berlin'i seviyorum! Ve Berlin Filarmoni Orkestrası tüm dünyada en sevdiğim mekanlardan biri. Orkestra ve bina harika. Uluslararası kariyerim Berlin'de Deutsche Grammophon'da başladı. Bir yıl önce Filarmoni'de Goldberg Variations'ı çaldım; hayatımın en büyük konser deneyimlerinden biriydi.”