Nuri Şahin: “Hayalim Şampiyonlar Ligi kazanmak”

Beykozlu

New member
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Fraport TAV Antalyaspor iş birliğiyle “ANTTALKS: İlham Veren Muvaffakiyet Hikayeleri” aktifliği düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen aktiflikte konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, köylü çocuğu olarak doğduğunu ve tarlalarda çalıştığını söylemiş oldu.

Şiddetli bir okul hayatının akabinde iş ömrüne başladığını söz eden Böcek, aldığı ulusal piyango biletine 10 bin lira çıktığını ve bu parayla sinema makinesi aldığını kaydetti.

çabucak sonrasında Kemer-Antalya çizgisinde otobüs sürücülüğüne başladığını anlatan Böcek, akabinde Anavatan Partisi Konyaaltı İlçe Lideri olarak siyasete girdiğini lisana getirdi.

İştirakçilere “hayaliniz olmalı” tavsiyesinde bulunan Böcek, “Hayalinizi elden bırakmayacaksınız. Benim hayallerim daima doğup büyüdüğüm bu topraklara hizmet etmekti. Tozlu yollarında yürüdüğüm, bağında, bahçesinde portakal topladığım bir yere belediye lideri olmaktı. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Bu yolda yürürken güveneceğiniz şahısları âlâ seçmelisiniz. Vefa epeyce değerli.” diye konuştu.

“Çocukluk sevdam Antalyaspor’a lider olmak en büyük hayalimdi”

Antalyaspor Kulübü Lideri Aziz Çetin ise çocukluğundan bu yana tribünün ortasında olduğunu söylemiş oldu.

Antalyaspor ile çocuk yaşlarda Denizli deplasmanında tanıştığını aktaran Çetin, “Çocukluk sevdam Antalyaspor’a lider olmak en büyük hayalimdi. Ancak asıl muvaffakiyet, sportif ve mali açıdan istikrarlı bir kulüp olmaktı. Bu kentin çocukları yalnızca Antalyaspor’u tutmaya başlarsa kendimizi başarılı hissedeceğiz.” tabirlerini kullandı.

Nuri Şahin’i ekibin başına getirmekle mert bir karar aldıklarını vurgulayan Çetin, bu sayede dünyada takip edilen bir kulüp haline geldiklerine dikkati çekti.

“Hayatta hayal kırıklığı olmadan hayallerinize ulaşamazsınız”

Antalyaspor Kulübü Futbol Sorumlusu Nuri Şahin de hayatında başardığı her şeyi dedesi Nuri Şahin’e borçlu olduğunu söylemiş oldu.

çabucak hemen 4 yaşındayken dedesiyle saha kenarında pas yaparken keşfedildiğini anlatan Şahin, şu biçimde konuştu:

“Dedem vefat etmeden babama ‘Nuri Şahin ne istiyorsa o olsun, dayanak verin’ diye vasiyette bulundu. Dedem vefat ettikten daha sonra çabucak hemen 12 yaşındayken Dortmund’a transfer oldum. Hayatta hayal kırıklığı olmadan hayallerinize ulaşamazsınız. Ben hayal kırıklığını motivasyon olarak kullanmaya çalışıyorum. Real Madrid’e transfer oldum, birinci antrenmanda sakatlandım. Madrid mesleğim istediğim üzere olmadı. ‘6 yıllık kontrat imzaladım ve bu süreçte 3 sefer Şampiyonlar Ligi’ni kazanırım’ dedim. En büyük hayalim Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. Futbolcu olarak gerçekleştiremedim lakin hala hayalim. Teknik yönetici olarak Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için elimden geleni yapmaya çalışacağım.”

Şahin, iştirakçilere gaye koyma noktasında özgür davranmalarını tavsiye etti.

“Antalya’ya altın kemer getirmek büyük bir gururdu”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2013 ve 2017 senelerında başpehlivanlık elde eden İsmail Balaban, küçük yaşlarda bağ bahçe işlerinde çalıştığını ve hallerde hamallık yaptığını belirtti.

Sporla hiç bir ilgisi yokken ikizi Turan Balaban ile “Sizin fiziğiniz âlâ, güreşçi olun” tavsiyesiyle er meydanlarına adım attıklarını aktaran Balaban, “İkiz başpehlivanlar olarak tarihe geçmek istiyorduk. Yola çıktığımızda ‘Bu yaştan daha sonra sizden güreşçi olmaz’ üzere olumsuz telaffuzlar epeyce oldu. Bu, bizi daha da hırslandırıyordu. Bir amacımız vardı. Azimli bir biçimde çalıştık ve başardık. Antalya’ya altın kemer getirmek büyük bir gururdu. Amacınız yoksa gideceğiniz yere asla varamazsınız.” sözlerini kullandı.

“Amacım kız çocuklarına ilham vermek”

Fenerbahçe Bayan Futbol Kadrosu oyuncusu ve menajeri Jessica Çarmıklı, ABD’de doğduğunu, orada futbolun bayan sporu olarak algılandığını, Türkiye’ye geldiğinde ise futbolun erkek sporu üzere algılandığını gördüğünü söylemiş oldu.

Çarmıklı, kendisine söylenen “yapamazsın” sözünün daima motive edici olduğunu lisana getirdi.

Ulusal futbolcu ve Beşiktaş Bayan Futbol Ekibi oyuncusu Didem Karagenç, mahallede futbol oynayan çocukların kendisini kız olduğu için oyuna almadıklarını belirtti.

Top sektirdikten daha sonra kendisini çocuklara ispatladığını anlatan Karagenç, “daha sonrasında oyuna konuttan çağrılan bir çocuk oldum. Okuldayken erkeklerle birlikte bir futbol turnuvasına katıldım. Kendimi o turnuvada gösterdim. Kornerden gol attım. daha sonra bulunduğum vilayette bayan futbol ekibi kurulunca oraya transfer oldum.” diye konuştu.

Karagenç, hedefinin kız çocuklarına ilham vermek olduğunu lisana getirdi.

Ulusal futbolcu ve Galatasaray Bayan Futbol Ekibi oyuncusu Berna Yeniçeri, 9 yaşından bu yana futbol oynayan Yörük kızı olduğunu kaydetti.

Yeniçeri, fazlaca çalışarak, amaç koyarak muvaffakiyete ulaştığını anlattı.

82 defa ulusal grup forması giymenin gururunu yaşadığını, hem de erkek lisesinde öğretmen olduğunu tabir eden Yeniçeri, birfazlaca gence ilham verdiğini, onları spora teşvik ettiğini belirtti.