Louis van Gaal prostat kanserine yakalandı

Beykozlu

New member
Hollanda Ulusal Grubu’nun teknik yöneticisi Louis Van Gaal, prostat kanserine yakalandığını deklare etti.

Van Gaal, ömrünü mevzu alan belgeselin tanıtımı için dün gece katıldığı ‘ Humberto’ isimli televizyon programında, kendisine agresif tipte kanser teşhisi konduğunu belirtti.

2020’nin sonlarından bu yana 25 kere radyoterapi tedavisi aldığını belirten Van Gaal, hastalığının Hollandalı futbolculardan bilinmeyen tutulduğunu tabir etti. Radyoterapilerin 4 seansının ulusal kadro kampına denk geldiğine değinen Van Gaal, “Oyuncuların haberi olmadan geceleri hastaneye gidiyordum” dedi.

Birinci eşi kanser hastalığından ömrünü kaybeden Van Gaal, “Hastalıklarla epeyce fazla yüzleştim. Onlar ömrümün bir kesimi ve yaşadıklarım beni daha kuvvetli bir insan yaptı.” dedi.

70 yaşındaki teknik adam bu sebeple önümüzdeki hafta yayınlanacak belgeselde kanser hastalığının da yer alacağını kaydetti.

Uygun bir tedavi süreci geçirdiğini belirten teknik adam bu yıl Katar’da düzenlenecek Dünya kupasında Hollanda Ulusal Ekibi’yle A kümesinde Katar, Ekvador ve Senegal ile gayret edecek.

UEFA, Hollanda resmi taraftar sitesi, Van Gaal’in eski kadrosu Manchester United e Barselona, Twitter’dan Hollandalı teknik adama dayanak paylaşımları yaptı.

Mesleğinde Ajax, Barcelona, Manchester United, Bayern Münih üzere grupları çalıştıran Van Gaal, Hollanda Ulusal Grubu’nda 3. defa misyon alıyor. Van Gaal, Katar’daki Dünya kupasının akabinde ulusal gruptaki bakılırsavini bırakacağını açıklamıştı.