Kucka: “O teknik yöneticiyle köy ligini kazanamazdınız”

Beykozlu

New member
Türkiye’de Trabzonspor forması giyen Slovak orta saha Juraj Kucka, ülkesinin basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kucka, 2015 yılında başlayan Türkiye ile ilgili macerasını anlatarak, “Milan’ın büyük hayranıydım. Çocukluğumdan beri Milan’da oynamak hayalimdi. Genoa’dayken Türkiye’ye gidiyordum lakin herşey bir gecede oldu. Neredeyse Türkiye’ye gidecekken menajerim beni arayacaklarını söylemiş oldu. Otomobilime bindim ve Galliani aradı, daha sonrasında Milan’a gittim. Türkiye’de daha fazla para kazanabilecekken Milan’a gitmeyi denemek istedim” açıklamasını yaptı.

“KÖY LİGİ’Nİ BİLE KAZANAMAZDINIZ”

Milan’da oynadığı devirde Trabzonspor’un kendisini istediğini anlatan Kucka, transfer sürecini şu sözlerle anlattırken dikkat çeken kelamlar kullandı. Çek futbolcu “Orası inanılmazdı, tam bir çılgınlıktı. Şampiyonluk maksadı vardı, takım da kuvvetliydü fakat oradaki teknik yöneticiyle köy ligini bile kazanamazdınız zira her idmanda tıpkı şeyi yapıyorduk” kelamlarını kullandı.

Kucka 1,5 yıl kaldığı Türkiye’den ayrılış sürecini ise, “Türkiye’de artık bana güvenmiyorlardı, İtalya’ya dönmek istedim, oranın lisanını, futbolunu biliyordum ve Parma’ya imza attım. Güzel bir karar vermiştim zira mesleğimi bir daha canlandırdım” diye konuştu.

Slovak oyuncu Juraj Kucka, Trabzonspor forması giydiği devirde İstek Çalımbay, Ünal Karaman ve Ersun Yanal’la çalıştı. Kucka 21 maç İstek Çalımbay’la, 10 maç Ünal Karaman’la ve 7 maçta da Ersun Yanal’ın teknik yöneticiliğinde forma giydi.

35 yaşındaki Kucka Harika Lig’de toplam 33 maçta forma giymiş ve 3 gol atıp 8 asist yaparak kadrosuna katkı sağlamıştı.