Kocaelispor Teknik Yöneticisi Mustafa Reşit Akçay: Dino Ndlovu tam Türkiye’ye uygun bir isim

tofaşk

Global Mod
Global Mod
TFF 1.Lig’de bu dönem çıktığı 11 maçta 9 gol, 1 asistle yıldızlaşan ve krallık yarışında tepede yer alan Kocaelisporlu Dino Ndlovu için Körfez grubunun Lideri Engin Koyun geçtiğimiz günlerde flaş bir itirafta bulunmuştu. Koyun, “Mustafa Hocamız Dino’nun transferinde hayli ısrar etti. Ben de Dino’nun 7 aydır oynamadığını öbür bir isimle görüşsek daha uygun olabileceğini söylemiş oldum. Bunun üzerine hocamız, ‘Ben ısrarla Dino’yu istiyorum. Dino uygun çıkmazsa parasını kulübe ben ödeyeceğim’ dedi. Biz Dino’uı transfer ettik, Mustafa hocamız haklı çıktı” tabirlerini kullandı.

‘Başkanımız istediğimizi yaptı’

Transferin baş aktörlerinden Mustafa Reşit Akçay da olayın perde ardını FANATİK’e anlattı. 31 yaşındaki golcünün uygun bir oyuncu olduğunu kaydeden deneyimli hoca, “Dino bize menajerler tarafınca önerilen biroldukça oyuncudan bir tanesiydi. 7-8 maçını ayrıntılı bir biçimde izledikten daha sonra özellikleri itibariyle tam Türkiye’ye uygun bir isim olduğunu düşündüm. Açıkçası biraz da futbolcunun bize faydalı olacağını hissettim. daha sonrasında da adaylar içinden en epeyce Dino’yu istediğimi Liderimiz Engin Koyun’a söylemiş oldum ve transferinde ısrarcı oldum. Onlar da sağ olsunlar, isteğimizi yaptılar. Bugün gelinen noktada Dino’nun ahengi ve katkısından dolayı hayli mutluyuz” dedi.

‘İzlenmesi ve ilgilenilmesi çok doğal’

Başarılı golcü için, ‘Farklı ekiplerden ilgi var mı?’ sorusuna da Mustafa Reşit Akçay, “bu biçimdesine çıkış yapan, katkı sağlayan isimler kesinlikle farklı gruplar tarafınca izlenir. Lakin transfer için fazlaca erken çabucak hemen. Bu mevzu hakkında fazlaca net bilgi sahibi değilim, bana gelen bir durum yok. Lakin oyuncunun izlenmesi ve ilgilenilmesi çok doğaldır” sözlerini kullandı.

Dino Ndlovu, TFF 1.Lig’de attığı 9 golle krallık yarışında tepede yer alıyor. Güney Afrikalı forveti, Ankaragücü’nden Eren Derdiyok (8) ve İstanbulspor’dan İbrahim Yılmaz (7) takip ediyor.

Atalay Özçelikli