Kocaelispor Lideri Engin Koyun: 4 kesin transferimiz var

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Kocaelispor Lideri Engin Koyun, Kocaelispor idare heyeti ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi. görüşmede Kocaelispor’un 3 ve 5 yıllık amaçlarından bahseden Kocaelispor Lideri Engin Koyun, devre içinde 4 kesin transferlerinin olduğunu, 7 yahut 8 futbolcunun ise mutabakatlarının feshedileceğini belirtti.

“Görüştüğümüz oyuncuların 4 tanesi ile mutabakat sağlayacağız”

Taraftarın kendilerini istifaya çağırması ve Yılmaz Özeren hakkındaki sorulara karşılık veren Engin Koyun, “Kocaelispor büyük bir topluluk, büyük bir taraftara sahip. Taraftarımız muvaffakiyete susamış durumda. Geçen yıl ve ondan evvelki yıl şampiyon olmuş olmasının heyecanlılar diye bakıyorum. Hocamız Mustafa Reşit Akçay ile ilgili istifa istekleri, ‘Bıraksın gitsin’ dedikleri için bu devir bize de döndüler. Onun dışında bize karşı bir arka niyetleri olduğuna inanmıyorum. Bizim samimiyetimizi çok yeterli biliyorlar. Taraftarımız yalnızca sabırlı olsun. İnanıyorum ki yarınlar hoş olacak. Yılmaz Özeren öbür bir kulübün transfer listesindeydi. Bize, orada oynamak istediğini belirtti. Kaideler da bize uygun geldiği için biz kendisine hizmetleri için teşekkür edip gönderdik. Kendisiyle rastgele bir sorunumuz yoktu, takım dışı değildi. Şu anda 8 futbolcu ile görüşüyoruz. İnşallah bunlardan 4 tanesi ile anlaşacağız” formunda konuştu.

“fevkalade bir kenetlenme sağladık”

Topluluğun kenetlendiğini belirten Engin Koyun, “11 yıl daha sonra 1. Lig’de yerimizi aldık. Bu hoşluğu daima birlikte yaşadık. Eski karanlık, acı günlere dönmemek için kentte olağanüstü bir kenetlenme sağladık. Bunu birlikte, bu kentteki 2 milyon kişi ile başardık. Önceliğimiz şampiyonluk mu, tutunmak mı, daha farklı ögeler mı? Bunları uzun uzun paylaştık. Bu muvaffakiyetin devam etmesi için ne yapmamız lazım. Grubun 5 yıl amatörde çırpındığı günleri hatırlayalım. İsmi değişmeden amatörden 1. Lig’e çıkan grup sayısı epey azdır. Bunun için emeği geçen tüm bedelleri tebrik ediyorum. Bu idare 2 yılda 2 lig birden çıktı” dedi.

“Eski günlerdeki üzere kulübe naylon faturalar girmiyor”

Kocaelispor’un mali disiplinine vurgu yapan Koyun, “Kocaelispor ile ilgili 15 yıllık bir proje sunduk. Avrupa’da 50-100-150 yıllık projeler yapıyorlar. Bizim önceliğimiz mali disiplin. Argüman ediyorum. 1-2 şirket kulübü hariç Kocaelispor tüm liglerin mali disiplinini sağlamış örnek bir kulüp oldu. Dönemimize ilişkin hiç bir borcumuz yoktur. Kurumsallaşma ismine âlâ yoldayız. Eski günlerdeki üzere kulübe naylon faturalar girmiyor. Alt yapı, alt yapı, alt yapı… Bunun için tesisleşme olması lazım. Aksi biçimde bir şey üretemeyiz. Büyükşehir Belediye Liderimizin öncülüğünde Allah’a hamdolsun tesislerle ilgili karar verildi. En kısa müddette A grubu ve alt yapı tıpkı merkezde toplayacağız. Almanya ve Hollanda’da inceleyeceğiz örnek bir yerleşke yapacağız” sözlerini kullandı.

“15 yıl daha sonra Kocaelispor, Türkiye ve Avrupa’nın gündeminde olan bir kulüp olacak”

Gayelerine değinen Engin Koyun, “15 yıllık plan dahilinde 3 yılda grubu Üstün Lig ’e çıkarmamız lazım. Bu yıl başlangıç. 5 yıl ortasında Kocaelispor Türkiye Kupası ve Harika Kupa’nın en büyük adayıdır. 7. yılda Avrupa’nın en büyük ekiplerini kentimizde ağırlamanın memnunluğunu yaşayacağız. 15. yılda bizim evlatlarımızın bu kentin ekibinde yer alacak. Bu hayal değil. 15 yıl daha sonra Kocaelispor, Türkiye ve Avrupa’nın gündeminde olan bir kulüp olacak. Günü kurtaran bir siyasetimiz olmayacak. Argüman ediyorum ben bu dönem Kocaelispor’u Harika Lig’e çıkarırım. daha sonra ise küfürler yiyeceğimizi biliyoruz” dedi.

“Allah isteği için sabırlı olun”

Taraftardan sabırlı olmasını isteyen Engin Koyun, “Ne olur, Allah isteği için sabırlı olun. Ben de bulunduğumuz yerden keyifli değilim. Çok kuvvetli yollardan geldik. Bunu küçümsemeyelim. Maksadımız taraftarımızın memnun olabileceği bir grup kurmaktır. Play-Off oynamak istiyoruz. Fakat mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Geçen dönemin devre içinde Mehmet Yaşar baş başa geldik. Şampiyon olduk. Bu dönemin devre içinde İbrahim Rasheed’i transfer ettik. 3 yahut 4 nokta transferle birlikte fazlaca düzgün ekip olacağız. Ben de bulunduğumuz yerden memnun değil. Çok şiddetli yollardan geldik. Bunu küçümsemeyelim. Amacımız taraftarımızın memnun olabileceği bir grup kurmaktır. Play-Off oynamak istiyoruz” dedi.

İHA