Josef’e tenkit: “Öfkeni biraz soğutsaydın”

Beykozlu

New member
Beşiktaş’ın Ankaragücü ile oynadığı maçta yaşanan olaylar sebebiyle 1 maç ceza alan Josef de Souza ile ilgili bir tahlil de spor muharriri Attila Gökçe’den geldi. Milliyet Gazetesi’ndeki yazısında Gökçe, Brezilyalı futbolcunun öfkesini soğutması gerektiğini vurguladı ve tenkitler yaptı.

NE OLMUŞTU?

Spor Toto Muhteşem Lig 5. haftasında Beşiktaş’ın Başkent’te Ankaragücü’nü 3-2 yendiği maçın bitiminde alana giren bir taraftar, Beşiktaşlı Salih Uçan’a tekme attı. Taraftarı uzaklaştırmak isteyen kaptan Josef de Souza ise kırmızı kart gördü. Emniyet güçleri, saldırıyı gerçekleştiren taraftarı yakalayarak dışarıya çıkardı. Profesyonel Futbol Disiplin Şurası (PFDK), MKE Ankaragücü maçının akabinde çıkan hadiselerde kırmızı kart goren Brezilyalı orta saha oyuncusuna ekstra ceza verilmediğini deklare etti.

TAHKİM HEYETİ İTİRAZI REDDETTİ

Beşiktaş idaresi bu karara reaksiyon göstererek Tahkim Konseyi’ne müracaat yaptı. Lakin Tahkim Şurası siyah-beyazlı kulübün itirazını reddetti. Josef cezası niçiniyle Medipol Başakşehir karşısında gruptaki yerini alamadı. Beşiktaş İkinci Lideri Engin Baltacı ve Josef de Souza geçen hafta basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli oyuncu şöyleki konuştu:

“Çok güç ve uzun bir hafta yaşadım. 4 haftadır gruptan uzaktım. Geri dönmek için hayli çalıştım. Ankaragücü maçında gruba ve hakeme yardımcı oldum. O esnada olağan davranmama karşın 1 maç ceza aldım. Bunun için önemli manada hayal kırıklığı yaşıyorum. Hayatta kimi vakit söylemiş olduklerinizden daha hayli yaptıklarınız bir şey tabir eder. Ben de yaptıklarımla bunları gösteren bir beşerim. Geçen hafta TFF ziyaretinde birlik birliktelik bildirileri verdik. Maçta ekip arkadaşlarıma hakeme yardımcı oldum.

‘CEZANIN 1 MAÇ OLMASI DEĞERLİ DEĞİL’

Cezanın 1 maç olması değerli değil, 5 maç da ceza verebilirdi. Fakat burada değerli olan bu biçimde bir aksiyonun kararında ceza veriliyor olması. Bunu kabul etmem mümkün değil. Kamuoyuna bir soru sormak istiyorum. O esnada alana giren taraftar Cenk ya da Salih’i sakatlasaydı, elinde yaralayıcı bir alet olsaydı. Onlar ya da hakem, rastgele biri sakatlansaydı beşerler bana bir daha ceza mı vereceklerdi. Kimileri daha fazla ceza almam gerektiğini söylüyor. Sahiden bu yaşansaydı ben ceza alacak mıydım? Bu cins kararlar Türk futboluna ziyan veriyor. Tahkim Şurası’nda kendimi savunmak istedim. Kulüp olarak bu biçimde bir talepte bulunduk lakin maalesef buna da müsaade verilmedi.

‘BUNUN ADİL OLMADIĞI GERÇEK’

Aldığım cezayı ailemle daima konuşuyorum. Bunun adil olmadığı bir gerçek. Ailem ve ben bu usul olayların yine yaşanabileceği konusunda güvensizlik yaşıyoruz. Sonuçta rakip kadronun aldığı cezalar da ortada. Bu ülkeyi fazlaca seviyorum. Bu ülke bana her şeyimi veren ülke. Başta Beşiktaş taraftarı olmak üzere tüm taraftarları ve insanları epeyce seviyorum. Geldiğimden beri her şeyimi vererek yaşıyorum. Yaşanan bu adaletsizlik benim üzerimde muhakkak hüzünler yaratıyor. 6 yılda sırf 2 kırmızı kart gördüm. İkisi de VAR sonucuyla oldu. Ben alanda asla kasti olarak rakibine şiddet uygulayan bir insan değilim. Ben alanda ekibimi ve ekip arkadaşlarımı koruyorum. Bu olayların karakterimin önüne geçmesini istemiyorum.”

Milliyet Gazetesi müellifi Attila Gökçe, bu haftaki köşesinde Beşiktaş kaptanı Josef de Souza’nın açıklamalarını kıymetlendirdi. İşte yazıdan o kısım…

‘KEŞKE ÖFKENİ BİRAZ SOĞUTSAYDIN’

“Uçan tekmeye karşı hakemleri ve ekip arkadaşlarını koruyup saldırganı zapteden, gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Beşiktaşlı Josef de Souza “Kendimi inançta hissetmiyorum. Bu dönemi tamamlayıp Türkiye’den ayrılacağım” diyor. Kendi sonucundır, hürmet duyarız. Bu inançsız hissetme hali Meksika’da, Arjantin’de, Brezilya’da, Çin’de, Afrika’da ve Avrupa ülkelerinde de var. Duygusal açıklamanı keşke erteleseydin, öfkeni biraz soğutsaydın, senin gördüğün kırmızı kart hepimizin vicdanını yaraladı. Kalbimizi kırmasaydın be Josef…”