İstek Çalımbay: “Eskisinden daha âlâ olacağız”

Beykozlu

New member
Spor Toto Üstün Lig’in 19. haftasında Yukatel Kayserispor’a deplasmanda 4-1 mağlup olan Demir Küme Sivasspor’un teknik yöneticisi İstek Çalımbay, grubuna güvendiğini ve şanssız bir gün yaşadıklarını söylemiş oldu.

Çalımbay, maç daha sonrası düzenlenen basın toplantısında, Kayserispor’a karşı yenilgisi hak ettiklerini belirtti.

Yanılgılardan dolayı gol yediklerini aktaran Çalımbay, “Tabii ki futbolda maalesef kimi vakit bu biçimde şeyler oluyor, yaşanıyor. Biz de natürel ki bugün sahiden bunu hak ettik. İkinci yarı alışılmış ki hem taktik değişikliği hem oyuncu değişikliğini de yaptık. Golümüzü de bulduk, yeterli de oynamaya başladık lakin bir daha de alışılmış ki kimi yanlışlarımızdan dolayı bir daha de bir tane daha gol yememiz bizim için natürel ki berbat oldu.” diye konuştu.

Çalımbay, kıymetli iki forvetlerinin grupta olmadığını anlatarak, şu biçimde devam etti:

“Bizim 2 forvetimiz var. Biri Mustafa Yatabare, biri Leke James. Biz bunlardan esasen yararlanamıyoruz. Bilhassa de Leke James’in ve Mustafa’nın olmaması bizim için bir dezavantaj oldu zira ileride çoğalamadık. İleride top tutamadık maalesef ancak bir daha de ne olursa olsun bu biçimde bir skor olmaması gerekiyordu. Birtakım arkadaşlarımız maalesef kapasitesinin sıradan bir altında oynadılar. Bugün şanssız bir günümüzdü.”

Takımına güvendiğini vurgulayan Çalımbay, şunları kaydetti:

“Bu ekip 3 sene Avrupa’ya giden bir ekip. Bu ekip, Türkiye Kupası’nı alan bir grup ve bu ekip martta küme maçlarını tekrar oynayacak bir ekip. Kümesini başkan olarak bitiren bir ekip. Bu, şunu gösterdi ki bu kadroya kesinlikle epey güzel destekler gerekiyor. İnşallah en kısa müddette eksiklerimizi de giderirsek biz eskisinden daha düzgün olacağız. Ondan mutlaka eminim. Ben grubuma güveniyorum. bir evvelki sene, ondan evvelki sene tıpkı bu biçimde krizleri yaşadık fakat daha sonra kusursuz bir biçimde çıktık. Avrupa’ya gittik. Oralarda da başarılı olduk. Birebir biçimde de olacak. Ben ekibime yürekten inanıyorum lakin dediğim üzere şansız bir gün yaşadık.”