İstek Çalımbay: “Burak yerine oburu atsa o da kaçırabilirdi”

Beykozlu

New member
Üstün Lig’in en tecrübeli isimlerinden D.G.Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, Sabah Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. İşte o kelamlar…

Dünya Kupası umutlarımız dramatik bir biçimde bitti. Portekiz karşısında neyi yapamadık. Maçtan evvel herkes takımın yanlış olduğunu toplumsal medyada konuşuyordu. Katılır mısınız?

“Sistem konusunda ve takımda bütün sorumluluk Kuntz hocada… Portekiz ekibini epey yeterli tahlil etmişlerdir ve bu biçimde oynamanın avantaj olduğunu düşünmüşlerdir. Biz de Mustafa hocayla (Denizli) birlikte Ulusal Kadro’da çalışırken rakiplerimizi tekraren seyredip sistemi belirliyorduk. Ulusal Grup’ta bir talihiniz var, istediğiniz oyuncuyu alabilirsiniz. ‘3’lü yaparsak daha düzgün olabiliriz’ demiştir. Tahminen Berkan birinci sefer sol bek üzere oynadığı için bir tenkit olmuştur. Üçlü oynadığın vakit orta alanda az kalınca zaaflar oluştu.”

KUNTZ’U SEVMEYEN YOKTU

Eski bir kadro arkadaşı olarak Stefan Kuntz’u nasıl anlatırsınız?

“Kuntz fazlaca güzel bir insan ve kusursuz bir profesyonel. Onu bizim kadroda sevmeyen yoktu. Geldiği birinci gün aradım, Hamit’le de (Altıntop) konuştum. ‘Yapabileceğimiz bir şey var mı? Bir yardıma gereksinim olursa biz buradayız’ diye. Fakat Ulusal Grup hayli farklı bir yer farklı bir his. Baktığınız vakit, yabancı antrenörlerle muvaffakiyet gösterememişiz. Yaşadığımız muvaffakiyetlerde Fatih (Terim) hoca, Şenol (Güneş) hoca, Mustafa (Denizli) hoca var… Ulusal Kadro’nun havası değişik. O bayrağı görmenin duygusu bir öteki. Tüylerin diken diken olacak. Titreyeceksin. Bir an evvel maç başlasın diye yerinde duramayacaksın. Kuntz yahut yabancı öteki biri o bayraktan bizim üzere etkilenmez.”

BURAK BÜYÜK SORUMLULUK ALDI

Penaltıyı kaçıran Burak Yılmaz, Ulusal Grup mesleğine nokta koydu. O denli kritik bir anda topun başında olmak nasıl bir histir. Burak için ne dersiniz?

“Burak benim öğrencimdi. Eskişehirspor ve Trabzon’da birlikte çalıştık. bakılırsavini epey yeterli bilen, her türlü sorumluluğu alan bir arkadaşımız. Eksiksiz bir golcü. O sorumluluğu almak her insanın harcı değil. Burak Türkiye’ye ve oynadığı bütün gruplara katkı vermiş, Ay-Yıldızlılar’da son maçlarda kritik golleri var. Penaltı her vakit kaçabilir. O da kaçırdığı için tahminen ‘milli takımı’ bıraktım dedi. Diğeri atsa tahminen o da kaçıracaktı. Kaçırdı diye Burak’ın üstüne gitmemek gerek. Bence futbol oynadığı sürece Ulusal Kadro’ya yararı olur. Attığı gol de birinci sınıf bir goldü.”