“İptal kültürünün hayranı değilim”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
“My heart burns”, David Garrett'ın yeni kapak albümü “Millennium Symphony”nin sondan bir önceki parçasının adıdır. Rammstein'ın Gelsenkirchen'deki son performans gibi son turnelerinde de çaldığı üçüncü stüdyo albümleri “Mutter”dan (2001) bir Rammstein parçası. David Garrett ayrıca yeni kapak albümünde Taylor Swift, Beyoncé, Rihanna, The Weeknd ve Ed Sheeran'ın eserlerini de yeniden yorumluyor.

Provokasyon mu? Şu anda New York'ta yaşayan Aachen kemancısı David Garrett, Süddeutsche Zeitung (SZ) ile yaptığı röportajda, bu “sıcak konu” (orijinal ses SZ) hakkında kamuoyuna yorum yaptı. SZ meslektaşı, bu parçanın seçiminin “Lindemann skandalı” nedeniyle bir “risk” taşıdığını söyledi. “Öyle düşünmüyorum. Till Lindemann'la arkadaş olan Garrett, SZ metninden de anlaşılacağı üzere cahilce ama görünüşe göre sırıtarak “Ne oldu?” diyor.

Elbette Garrett, 2023'te genç kadınların arkadaşı Lindemann'a yönelttiği birçok suçlamanın çok iyi farkında – Berlin savcılığı, mahkemede kullanılabilecek delil yetersizliği nedeniyle Ağustos 2023'te soruşturmayı durdurmuş olsa bile. Garrett, “Fakat ben iptal kültürünün hayranı değilim” diye karşı çıkıyor. “Son rock konserim Berlin'deki Rammstein'dı ve gösterişli, büyük bir tiyatroydu.”

SZ, iddiaları düşünmeden Rammstein konserinde hâlâ eğlenebilir misiniz, diye soruyor. Garrett, “bir manşetin gerçeklikle hiçbir ilgisinin olması gerekmiyor” diyerek itiraz ediyor. Bunu özel hayatında da bir dereceye kadar fark etti. “Bu çağda, hayatınızın geri kalanında yanınızda kalacak bir manşete sahip olmak çok kolay.”

Garrett'ın kastettiği şey: 2016'da eski bir kız arkadaşı onu kötü muameleyle suçladı. Garrett karşı dava açtı; anlaşmazlık mahkemede çözüldü. Garrett, Rammstein'ın kapağıyla birlikte eski iddiaların yeniden gündeme gelmesi riskini artırıyor. SZ röportajından da anlaşılacağı üzere Garrett, çevresindekiler tarafından Rammstein parçasına albümde yer vermemesi konusunda uyarılmıştı.

Ancak Garrett'ın konuya farklı baktığı açık: “Bir kere gerçekten mahvolmuşsun. Köyün içinde bir domuz gibi kovalandığınızda aslında oldukça iyi bir adam olduğunuzu bilirsiniz. O zaman bu tür skandallarla tamamen farklı bir ilişkiniz olur. Elbette hukukun üstünlüğüne tamamen inanıyorum, hepimiz inanmalıyız. Buna göre şu hüküm geçerlidir: Suçluluğu kanıtlanıncaya kadar masumdur.”