Hüseyin Eroğlu: Gayem Avrupa’da teknik yöneticilik yapmak

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Son periyotta bilhassa altyapısında yetiştirdiği futbolcularla isminden kelam ettiren Spor Toto 1’inci Lig takımı Altınordu, Avrupa ve Harika Lig’e transfer ettiği oyuncularla gündemdeki yerini koruyor. Türk futbolunun bacasız fabrikası pozisyonunda yer alan ve yetiştirdiği oyuncularla büyük alkış alan Altınordu’nun teknik yöneticisi Hüseyin Eroğlu, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. senelerdan beri yetiştirdiği pek epey oyuncunun en üst düzeylerde formalar giydiğini kaydeden Hüseyin Eroğlu, “Bu aslına Altınordu’nun misyonu doğrultusunda çocuklara güvenerek birinci başta yola çıkarken memleketler arası düzeyde futbolcu yetiştirmek, A Ulusal Grupta oynayan oyuncularımızı yetiştirmek epey pahalıydı bizim için. Bu amaç doğrultusunda devam ediyor, kolay mı sıkıntı, fazlaca sıkıntı. Ülke futbolunda buna epeyce muhtaçlık var. Altınordu baktığınızda ülke projesi üzere. Bence ülke futbolunun Altınordu’ya gereksinimi var. Akademimiz ile, A ekibimiz ile örnek bir futbol kulübüyüz” diye konuştu.

“BURAK’IN BİZİ ÇOK YETERLİ TEMSİL EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

17 yaşındaki genç oyuncusu Burak İnce’nin Almanya Bundesliga’da uğraş eden Arminia Bielefeld’e gitmesiyle ilgili konuşan başarılı teknik adam, “Burak yeni transferimiz, Bundesliga’ya gidiyor. Baktığınızda TFF 1’inci Lig’den Bundesliga’ya bir oyuncu transfer ediyorsun aslında epey büyük bir olay. Fakat bu ana gelene kadar oyunculara güvenmek, gelişimlerini en yeterli biçimde takip etmek, hazırlık sürecini en uygun biçimde tamamlamak fazlaca kıymetli. Oynadığımız lige baktığımızda şu an 17-18 yaşında bir Burak, 2 sene evvel forma bahtı buldu ona güvendim, başarabileceğini nasıl ki Cengiz’e, Çağlar’a Berke’ye güvendim bunlar hayli kıymetli. Onlara itimadı hissettirmek, onları en düzgün biçimde hazırlamak epeyce kıymetli. Burak’ın bizi Bundesliga’da fazlaca düzgün bir biçimde temsil edeceğini düşünüyorum, gelecekte oradan da gayeleri doğrultusunda daha uygun kulüplere gidecektir. A Ulusal formayı giyecektir. Gurur kaynağımız, doğal ki keyifli oluyoruz fakat dediğim üzere epey bedelli bir teknik takıma sahibim. A kadroda onların hepsi sabahtan akşama kadar biroldukça gencin gelişimlerine katkı sağlıyorlar ve düzgün hazırladığımızı düşünüyorum. Bundan daha sonraki süreçte olağan ki eksikler olacak lakin daha sonrasındaki kulüpte bunu tamamlayacaklardır, güzeli olsun diyorum” halinde konuştu.

“YARIŞIRKEN YETİŞTİRMEK KIYMETLİ BİR NOKTA”

Altınordu Lider Seyit Mehmet Özkan ile 14-15 yıldır birlikte çalıştıklarını tabir eden Hüseyin Eroğlu, “Bu değerli bir müddetç aslında baktığımızda bu gelişim sürecinde yetiştirici kimliğimiz ile birlikte müsabakaya da çalışıyoruz. Zira yarışa baktığınızda geçen sene 87’nci dakikaya kadar final oynadık, kaybettik tahminen lakin o ana kadar hem takım manasında özkaynak oyuncularımızla dışarıdan transfer ettiğimiz pek epey oyuncumuz vardır lakin teknik takımın fazlaca büyük bir başarısıyla her oyuncuyu geliştirmek, sistemini geliştirmek, futbolcuların kişisel performansını üst çekmek baktığınızda hem akademimizden oyuncu birebir vakitte dışarıdan transfer ettiğiniz Metehan üzere Kahraman üzere işte baktığında birfazlaca oyuncunun Sefa üzere burada oynadıktan daha sonra ligde uygun ekiplerde nazaranv alması bu da kıymetli. Her oyuncuyu pahalandırmak onu geliştirme ve Türk futboluna kazandırmak bizim için doğal ki değerli bir nokta oldu. Bu manada da aslında baktığınızda ne kadar sıkıntı bir işi başarıyoruz. Şu an baktığınızda devre içinde bir oyuncumuz daha Bundesliga’ya gidiyor. Yarışırken yetiştirmek değerli bir nokta ki Türk futbolunda sahiden bu çocuklarımıza güvendiğimizi hissettirmemiz gerekiyor. Yalnızca Burak özelinde değil birfazlaca oyuncumuz Ravil, Kerim, Barış gençlik en acemi periyotlarında güç bir ligde yabancılara karşı kuvvetli takımlara karşı oynuyorlar. Biz de bu ligde başarılı olduğumuza göre bence hayli kıymetli bir başarıyı elde ediyoruz. Kıymetli olan alışılmış bunu sürdürebilmek, inşallah devamını getiririz” dedi.

“BERKE ÖZER, AVRUPA STANDARTLARINDA BİR KALECİ”

Fenerbahçe ‘de forma giyen eski öğrencisi Berke Özer hakkında da konuşan Hüseyin Eroğlu, “Berke Özer, bizde 16 yaşında A Kadro forması giydi, epeyce özel bir kaleci. O yaşlarda da ben net olarak bildiğim için söylüyorum Chelsea, Manchester City ve Juventus’un yakından takip ettiğini hatta scoutlarla da vakit zaman geldikten daha sonra görüştüğümüzü net bir biçimde biliyorum. Berke bence fazlaca yetenekli ve Avrupa standartlarında bir kaleci. Genç yaşta bunu yakaladı. Natürel Fenerbahçe üzere kuvvetli bir toplulukta şu an forma talihi buluyor. Berke’nin performansının ben daha uygun olacağını düşünüyorum. Zira Berke özgüveni çok yüksek, kalecilik özellikleri devasa yükseklikte, günümüz futbolunda ayak tekniklerini kullanan kalecilerden birisi burada o eğitimi aldı. Süreçte daha güzel olacağını düşünüyorum tahminen Fenerbahçe kalesini korumak kolay değil şu an epeyce iş yapayım derken vakit zaman yanılgı da yapabiliyor. Ahenk natürel ki kıymetli oynadıkça kaleci için performansı pahalandırmak bir, iki, üç maçta değil uzun bir soluklu en az 10 maça bakmak gerekiyor. Lakin Berke bence gelecekte Avrupa’da değerli kulüplerde oynayacak bir kalecimiz diye söyleyebilirim” tabirlerini kullandı.

“MİLLİ EKİBİN 2 MAÇI DA KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

A Ulusal Futbol Grubu’nun 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ndeki son 2 maçın kazanılmasının avantaj olduğunu belirten Hüseyin Eroğlu, şunları söylemiş oldu: “Milli ekibimizde son 2 maçı kazansak bizim için avantaj öbür rakiplerinin skorları da bunda etken elimizde hayli büyük avantaj vardı bunu kaçırdık ancak düzgün bir kuşak var değerli olan bu kuşağı en uygun biçimde kullanmak.. Stefan Kuntz geldi, o da Alman futbolundan geldi. Biroldukça memleketler arası düzeyde oyuncularımız var kıymetli olan o düzeydeki oyuncularımızı Ulusal Kadroda da o düzeydeki sistem içerisinde pahalandırmak. Tabi bu maç Cebelitarık maçı kolay üzere görünüyor değerli olan Karadağ maçı. İki maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Bizden daha sonra başka sonuçları bekleyeceğiz, inşallah en azından Play-Off’a kalırız ve kalırsak da biz finallere gideriz diye düşünüyorum.”

“BUNDESLİGA BENİM İÇİN ÖNEMLİ”

Hüseyin Eroğlu, mesleği hakkında ise şunları lisana getirdi: “Süper Lig’de çalışma gayem var alışılmış ki ancak asıl maksadımız Altınordu ile Harika Lig’de çalışmak. Geçen sene buna fazlaca yaklaştık lakin gerçekleşmedi. Önümüzdeki süreçte bir daha gayelerimiz de Altınordu ile olağan ki üst gerçek çıkmak var ancak 2 sene daha sonra aslına bakarsanız kontratım sonlanıyor. daha sonrasındaki süreçte maksadım Avrupa’da teknik yöneticilik yapmak bilhassa Bundesliga benim için değerli fakat bunun haricinde Harika Lig’de alışılmış ki yeterli kadrolar var gelecek manasında A Ulusal Grup amaçlarımız var. bu biçimde gayelere ulaşmak için fazlaca çalışmak ve gelişmek gerekiyor, biz de bunu en düzgün biçimde yapıyoruz.”

Mustafa AKIN / İSTANBUL (DHA)