Hatayspor’un genç kalecisi ulusal gruba seçildi

Beykozlu

New member
Atakaş Hatayspor’un altyapı kalecisi 15 yaşındaki Buyruk Dadük, gösterdiği performansla ulusal gruba seçilme başarısı gösterdi.

Gönül verdiği bordo-beyazlı takımı tribünden destekleyen Buyruk, 5,5 yıl evvel kadronun altyapısına girdi.

Muhteşem Lig’de çaba eden Atakaş Hatayspor’un iç saha maçlarında top toplayıcılık da yapan Buyruk, kaleci antrenörü Mehmet Öz yardımıyla kendisini daha da geliştirdi.

İstanbul’da TFF Riva Hasan Doğan Ulusal Ekipler Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde 9-14 Ocak’ta 15 Yaş Altı Ulusal Futbol Ekibi’nin hazırlık kampına katılan Buyruk, gösterdiği performansla hayalini kurduğu ulusal gruba seçildi.

Genç file bekçisi, ulusal kadroda kalıcı olmak ve yeni maksatları için idmanlarını sürdürüyor.

“Milli grupta kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım”

Atakaş Hatayspor altyapısında oynayan kaleci Buyruk Dadük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A ekipte forma giymek istediğini anlattı.

Futbol mesleğine küçük yaşta başladığını anlatan kaleci Buyruk, “Futbol kursuna giderken orada beni hocalarım keşfetti. O günden bu yana çalışmalarıma orta vermeden devam ettim. bir süre daha sonra da Hatayspor’da egzersizlere çıkmaya başladım. Kulüpte Mehmet hocamla tanıştım ve onun da dayanaklarıyla üzerine koyarak çalışmalarımı sürdürdüm.” diye konuştu.

Buyruk, emeklerinin karşılığını aldığını ve ulusal ekibe seçilmenin memnunluğu yaşadığını söylemiş oldu.

Ulusal kadroda kalıcı olmak için elinden geleni yapacağını anlatan Buyruk, şöyleki devam etti:

“Çok emek verdik ve çalışmalarımız kararında ulusal grup aday takımında yer aldım. Amaçlarıma ulaştım, inşallah devamımı getirmek istiyorum. Aday takıma davet edilmediğim periyotlarda hayli üzülüyordum. Ulusal gruba gitmek ve o anı yaşamak epey hoş bir histi. Ulusal grupta kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım. Bir daha sonraki maksadım, profesyonel kontrat imzalayarak Atakaş Hatayspor’umuzda formayı terletmek.”

Buyruk, Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera’yı örnek aldığını ve onun üzere başarılı olmak istediğini belirtti.

Kaleci antrenörü Öz: “Hatayspor’umuza bir sportmen kazandırdığımıza inanıyoruz”

Atakaş Hatayspor altyapı kaleci antrenörü Mehmet Öz de Emir’in başarılı bir file bekçisi olduğunu söylemiş oldu.

Emir’in ulusal ekibe seçilebilmek için büyük uğraş gösterdiğini anlatan Öz, şu biçimde konuştu:

“Geçen dönemin birinci maçından daha sonra 14 Yaş Altı Ulusal Futbol Grubu aday adayı takımında kaleci Emir’in ismi geçti lakin ondan sonrasında davet alamadık. O olay kalecimi epeyce üzdü ve motivasyonunu düşürmüştü. Bu dönem başından itibaren Emir’in tüm maçlarını kayıt altına alıp her maç daha sonrası tahlillerini yaparak, TFF Scout Sistemi’ne yükledik. Bu sayede ulusal ekip hocalarının Emir’i görmesini sağladık. Çok şükür emeğimizin de karşılığını bu dönem aldık. Türk sporuna, Atakaş Hatayspor’umuza bir sportmen kazandırdığımıza inanıyoruz.”

Öz, Emir’in bir kalecide bulunması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu ve ileride epey düzgün yerlere geleceğine inandığını kaydetti.