Hamit Altıntop, elini masaya vurduğu röportajı anlattı

Beykozlu

New member
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İdare Konseyi Üyesi ve Ulusal Gruplar Sorumlusu Hamit Altıntop, teknik yöneticiler Mustafa Denizli, Yılmaz Vural, eski hakem Cüneyt Çakır ve Trabzonsporlu oyuncu Abdülkadir Ömür, Türkiye Yüzyılında Gençlik ve Spor Tepesi’nde bir ortaya geldi.

Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleştirilen tertipteki bir panelde konuşmacı olan Hamit Altıntop, Mustafa Denizli, Yılmaz Vural, Cüneyt Çakır ve Abdülkadir Ömür, yöneltilen soruları yanıtladı.

Üst düzey oyuncu yetiştirmenin ehemmiyetine değinen Hamin Altıntop, “Yıldız demek; fedakarlık, inanmak, sorumluluk almak, sahiplenmek, bu benim için en değerlisi, severek yapmak ve taktir beklememek demek. Yıldız demek budur. Evet, ülkemizde her kardeşimiz yıldızdır. Burada bizim sorumluluğumuz, onları ne kadar fazla parlatabiliriz yahut daha yüksekte onları destekleyebiliriz. Bu da tek başına olacak bir şey değil. Etraf, aile ve arkadaşlar da kıymetli. En değerli faktör de hoca.” dedi.

Teknik yöneticilerin hangi koşullarda çalıştığını bildiklerini, teknik erkeklerin Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında son senelerda inanılmaz aralık kat edip kendilerini geliştirdiklerini aktaran Altıntop, “Maalesef en güzel imkanlarla çalışmıyorlar. Ulusal Eğitim Bakanlığının okul sistemimizle birlikte futbola, spora ne kadar değer verdiğini, desteklediğini de görüyorum. Bütün branşlar için geçerli bu.” diye konuştu.

Türkiye’de spor külçeşidinin hayli fazla yaygın olmadığını ve ailelerin futbolcuları epey yeterli yönlendiremediğini kaydeden Altıntop, altyapı antrenörlerinin maaşlarının düşük bulunmasına ait bir soru üzerine, şunları lisana getirdi:

“Hangi koşullarda çalıştıklarını biliyoruz. Çok güzel kaideler değil. İlgiler her vakit iki taraflıdır. Anterörler Birliği var. Hocalarımız da rekabet ortasında kimi kıymetleri maalesef kaybediyor. birlikte hareket etme konusunda maalesef fazlaca güzel değiliz. Bu şahsî fikrim. Teknik yöneticiler birlikte hareket etse, her kuralı kabul etmese ve birlik olsalar, kulüplere, federasyonlara müracaatta bulunsalar, direnseler, sorgulasalar, sahiplenseler, bu biçimde inanın sorası da değişecektir. Bu kulüplerimiz için de geçerli. birlikte hareket etmede epey verimli olamıyoruz. Ben maddi ve manevi olarak futboldan epey şey kazandım. İnşallah yarın da bu biçimde olacak. Ben bunun güzel olmasını ve herkese yarar sağlamasını istiyorum. bu biçimde hareket etmezsek, birebir yerde duracak, istikrar yakalayamayacağız.”

ELİNİ MASAYA VURDUĞU RÖPORTAJI ANLATTI

Hamit Altıntop, Yılmaz Vural’ın, bir röportaj esnasında A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz’a takviye vererek, elini masaya vurduğunu hatırlatması üzerine, göründüğü üzere bir niyetinin olmadığını, asla birilerine haber gönderme kastı bulunmadığını söz etti.

“Yarın bu konumda olmayabilirim. Kriterler gereği hocaya hürmet duyulması gerektiğini, bu yaklaşımın bu biçimde olmadığını, Türk futboluyla yatıp kalkan bir insan olarak, idare olarak bir yerde, oradaki beşere sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum.” diyen Altıntop, yeri geldiğinde fatura kesilebileceğini, bunların da vazifelerini olduğunu, lakin orada algı yaratmaya karşı olduğunu belirtmeye çalıştığını söylemiş oldu.

Ayrıyeten o röportajda medya oyunundan bahsetmiş olduğuni hatırlatan Altıntop, “Medya oyunu da maalesef işimizi kolaylaştırmıyor. kimi vakit denetimi kaybedebiliyoruz. Altay-Göztepe maçındaki üzere adrenalin yükselebiliyor ve maalesef makûs imgeler ortaya çıkabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

DENİZLİ, YILDIZ YETİŞTİRMEYLE İLGİLİ OLUMLU DEĞİL

Teknik yönetici Mustafa Denizli, yıldız oyuncu yetiştirme konusunda düzgün noktada olmadıklarını, yalnızca Türkiye’de değil dünya futbolunda da yıldız sayısının azaldığını vurguladı.

Bu durumun Dünya Kupası’nda görüldüğünü lisana getiren Denizli, 15 yıldır dünya futbolunun 2-3 yıldız isim üzerinden döndüğünü aktardı.

“Türkiye’de geleceğin yıldızı için çalışma yapmak bir çok güç. Kulüpler esasen gençlere yatırım yapma imkanına fazlaca fazla sahip değiller. Borç ortasında yüzdükleri bir tablo var.” diyen deneyimli teknik adam, taraftar bağlılığının sonuç odaklı hale geldiğini ve memleketler arası turnuvalarda ulusal kadronun uzunluk gösterememesinin de şanssızlık olduğunu aktardı.

Olaylı Altay-Göztepe maçına değinen Denizli, “Ben maça gitmedim. görür görmez de gerçekten yüreğim parçalandı. Bunlar yalnızca bizim değil, dünya futbolunun da takip ettiği olaylar. bu biçimde senin futbolunu kimse izlemek istemez. Geçmişle bugün içinde büyük fark var. Biz maalesef toplum olarak bugün konuştuklarımızın hepsini büyük ölçüde unutacağız. Futbolda hepimizin geldiği nokta ortada. Kulüplerimiz zorda. Altyapı yatırımı daha da zorlaşıyor. Umutlanmak kelam konusu olmuyor.” halinde görüş belirtti.

İştirakçilerden eski hakem ve TFF hakem eğitmeni Cüneyt Çakır, düdük çaldığı devirde, turnuvalardaki kadroların maçlarını izlediğini, oyuncuları tanıdığını ve bu yüzden muvaffakiyetin geldiğini belirtti.

Futbolcu Abdülkadir Ömür de kendisini yıldız olarak görmediğini, kat edeceği yol olduğunu ve daha da gelişerek kulübüne ve Türk futboluna katkı sunmak istediğini lisana getirdi.

Yılmaz Vural ise futbolun teorisinin oyuncular tarafınca bilinmediğini ileri sürüp, gelişim için zihinsel ve fizikî ihtilalin kaide olduğunu söylemiş oldu.