Hakan Çalhanoğlu: “Sistemden memnunum”

Beykozlu

New member
A Ulusal Futbol Kadrosu orta saha oyuncularından Hakan Çalhanoğlu, Portekiz maçının akabinde büyük keder yaşadıklarını belirterek, “İnanın Burak abinin kederini kimse hissedemez. O kadar emek göstermiş ve hoş işler yapmış ekip için.” dedi.

Çalhanoğlu, özel müsabakada yarın İtalya ile yapacakları müsabakaya ait karşılaşmanın oynanacağı MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ulusal kadrodan ayrıldığını açıklayan Burak Yılmaz’ın akabinde kadro kaptanlığının, sorumluluğunu artıracağını tabir eden Çalhanoğlu, bunun farkında olduğunu ve vazifesi gururla taşıyacağını söylemiş oldu. Çalhanoğlu, “Kaptanlık sorumluluğunun farkındayım. İnşallah gururla taşıyacağım. Sorumluluğu her insanın alması gerekiyor. En başta benim. 2015 yılından beri bu formayı taşıyorum. Vakit çabuk geçiyor. Emre Abi ve Arda Ağabeyle oynadım, artık Burak abi ortamızdan ayrıldı.” tabirlerini kullandı.

“Burak abinin ıstırabını kimse hissedemez”

Çalhanoğlu, bir gazetecinin Portekiz yenilgisinin ekipteki yansımasını sorması üzerine, şu biçimde konuştu:

“Maçtan daha sonra soyunma odasına girdiğimizde epeyce sakindik, herkes hayli üzgündü. İnanın Burak abinin kederini kimse hissedemez. O kadar emek göstermiş ve hoş işler yapmış grup için. Bu grup için hayli hizmet etti. Bize her vakit sahip çıktı. Buradan teşekkür ediyorum. Onun emeğine sıhhat. O benim için epeyce yürekli bir insan. Sonuçta hayat devam ediyor ve önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor. Yapacak bir yok. İkinci yarı geri dönmek için o çabayı gösterdik lakin başaramadık. İtalya’da bir golle elendi. Şu an iki ülke de nitekim tıpkı üzüntüyü yaşıyor.”

“Sistemden memnunum”

Portekiz maçı performansı, diziliş ve oyun kurgusuna yönelik soruya Çalhanoğlu, şöyleki yanıt verdi:

“Kendi kulübümde de 3’lü savunma sisteminde oynuyoruz. çok mutluyum. Artık biz de bu sistemde oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Zira sonuçta Avrupa genelinde herkes üçlü defans oynuyor. Olağan ki birtakım kimi alanda bu sorun yaşayabiliriz. Zira sonuçta bir kaliteli kadroya karşı oynadığınız vakit zorlanabilirsiniz. İkinci yarıda Portekiz’e karşı âlâ bir maç sergilediğimizi düşünüyorum. Bahtımızı da bulduk lakin maalesef olmadı. Daha epey vaktimiz var ve epeyce çalışmamız gerekiyor.”

Çalhanoğlu, oyun sistemine ait A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz ile görüş alışverişinde bulunmadığını kaydederek, “Bu hocanın sonucu ve bunu takip etmek zorundayız. Yalnızca bakış açımı söylemeye çalıştım. Zira üçlü sistemde oynadığım için epey mutluyum. Yalnızca ben değil Merih de tıpkı sistemde oynuyor.” diye konuştu.

“Yarın âlâ bir maç olacağını düşünüyorum”

İtalya ile oynayacakları müsabakaya ait de Çalhanoğlu, şunları kaydetti:

“İtalya’nın oyun sistemi her vakit hayli hoşuma gitmiştir. Taktiğe ehemmiyet veren, kaliteli oyunculara sahip bir kadro. Onlara her vakit hürmetim sonsuzdur. Yarın güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Alışılmış ki biroldukça oyuncusu gelmeyebilir lakin başkaları de hayli kaliteli. Kulübümle alakalı da döndüğümde doğal ki oraya odaklanmam gerekiyor. Şampiyonluk için oynuyoruz. Önümüzde epeyce kıymetli maçlar var. Her biri final maçı üzere ve 3 puanı almak istiyoruz. Herkes üste epey yakın. Milan, başkan ve bizim de bir maçımız eksik. İnşallah döndüğüm de galibiyetlerle liderliği elde ederiz.”