Guilherme: “Aykut Kocaman olmasa ben olmazdım”

Beykozlu

New member
Bu dönem performansıyla göz dolduran Konyaspor’un başarılı sol beki Guilherme Sitya, Milliyet’den Nergis Aşkın’a özel açıklamalarda bulundu. Deneyimli futbolcu, Aykut Kocaman’a dair dikkat cazip sözler kullandı. Öte yandan Guilherme, ömrünü kaybeden ekip arkadaşı Ahmet Çalık’a da değindi. İşte ayrıntılar…

Guilherme evvela Konya’ya geliş kıssasından bahsetti:

“20 yaşındayken Avrupa’ya geldim, uzun müddettir Brezilya’dan uzaktayım. Romanya’da fazlaca hoş vakit içinderım oldu akabinde kısa bir Almanya öyküsü yaşadım. Akabinde Polonya’ya transfer oldum. Polonya grubumla birlikte Antalya’ya kampa geliyorduk ve o sırada Konyaspor’dan bir telefon aldım ve bu benim için fazlaca büyük bir sürpriz oldu. İstanbul’a uçakla indiğimde menajerimden bir telefon aldım. Senin için Konyaspor ile anlaştık, her şey hazır, güzel olsun transferin dedi. Birazdan Konyasporlu yöneticiler seni alacak ve Konya’ya götürecek dedi. 2 yıldır Türkiye’deyim. O günden beri Konya’dayız. Nitekim biraz değişik bir kıssa oldu. Biz uçakla İstanbul’a indik ve saat farkı var Brezilya ile. Telefonuma baktığımda bir sürü bildiriler vardı. Rahat ol, biz senin için her şeyi hallettik. Yalnızca çantam vardı yanımda. Oradan Konyaspor’un oteline geçtim.”

“KENDİMİ ÇOK HAZIR HİSSEDİYORUM”

“Bu dönem öne çıkan performansı ile alakalı başarılı sol bek şunları söylemiş oldu: Öncelikle yaşın ne olduğunun hiç ehemmiyeti yok. Fizik manasında kendimi hayli hazır hissediyorum. Takım olarak şayet birlikte yüksek bir performans sağlamazsak benim şahsi performansımın pek kıymeti kalmaz. Biz bu sene takım olarak fazlaca düzgünüz. Şayet ekip olarak bu kadar yeterli olmasaydık ferdi performanslarımız öne çıkmazdı.”

Guilherme bu sene Konyaspor’un yükselen ivmesi için “fazlaca hoş bir ahenk yakaladık” dedi.

“Oyuncular, teknik takım ve kulüp çalışanlarının da birleşmesi ile bu sene fazlaca güzel bir ahenk yakaladık. Bunun biraz muvaffakiyetini yaşıyoruz şu anda. Kent bizi destekliyor ve bu bizim için epey değerli. Bu kadar hoş şeyler olurken biz de elimizden geleni yapıp Konyaspor’u layık olduğu yere taşımaya çalışıyoruz. Avrupa’ya gitmeyi alışılmış ki istiyoruz. Baktığımızda geçtiğimiz yıllarde fazlaca düzgün bir performans sergileyemediği için Konyaspor lige başlarkilk öncelikli amacımız ligde kalmaktı. Lig müddetince daha büyük düşlerimiz oldu. Şimdiki amacımız ligi 2.tamamlayıp Avrupa’ya gitmek.”

“BİR KELAM VERDİK, HER MAÇA ÇIKTĞIMIZDA AHMET’İN RUHU ARAMIZDA”

“Guilherme bu sene ömrünü kaybeden kadro arkadaşı Ahmet Çalık için ise hislerini duygu dolu sözlerle anlattı: bu biçimde bir şeyi hiç birimiz bekleyemezdik katiyen. Şu anda Ahmet nerede olursa olsun olduğu yerden bize baktığını biliyorum. Bize güç veriyor. O her vakit fazlaca kuvvetli bir karakterdi. Olduğu yerden hepimize güç veriyor ve koruyor buna eminiz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte ortamızda bir yemin ettik çıktığımız her maçta alanda Ahmet’in ruhu ortamızda oluyor ve onun için de oynuyoruz.”

“İLHAN PALUT OYUNCULARA ÇOK BÜYÜK İTİMAT AŞILADI”

“Tecrübeli sol bek antrenörü İlhan Palut’tan övgü dolu sözlerle bahsetti: Bence en büyük taktiği oyuncularına duymuş olduğu inanç. Oyuncularının kalitesini gördü ve tüm teknik grupla birlikte biz oyunculara hayli büyük bir itimat aşıladı. Şu ana kadar alanda oynadığımız heyecanlı, faal futbolla da sanırım biz bunu yansıtabildik. Bize beraberinde takım olarak oynamamız gerektiğini, bununla birlikte da top ne vakit kendi ayağımızdayken ekip ruhunu kaybetmeden topla oynama zevkinden de yoksun kalmamamız gerektiğini söylüyor. Alışılmış ortada kusurlar yapıyoruz bunlar olağan ancak tartıya koyduğumuzda olumlu yanımız negatif yanımızdan daha fazla şu anda.”

“AYKUT KOCAMAN OLMASA BEN OLMAZDIM”

“Daha evvel Konyaspor’da Aykut Kocaman ile çalışan Sitya, eski hocası hakkında da şunları söylemiş oldu: Kendisi benim için hayli değerli. Çok güzel birisi. Aykut Kocaman olmasa ben şu an Türkiye’de olmazdım. Benim için yaptıklarından dolayı minnettarım. Çok kısa bir devir kendisi ile çalıştık lakin beni Türkiye’ye o getirdi. Her şey için teşekkür ederim kendisine.”

Guilherme geleceği ile ilgili “Konyaspor’dan öteki bir şey düşünmüyorum” dedi:

“Geleceği bilemeyiz lakin şu an başımdaki tek fikrim Konyaspor’u Avrupa’ya götürmek. Bundan diğer hiç bir şeye odaklanmış değilim. Hakikaten Konya’yı epeyce seviyorum. Dürüstçe konuşursam Konyaspor’dan öteki grupta kendimi görmüyorum.”

En Türk özelliği – Çay içmek

Dizi mi sinema mi ? Pandemidilk evvel sinemaydı artık ise dizi

En sevdiği Türk üretimi dizi – 7. Koğuştaki Mucize

En sevdiği Türkçe müzik – Sefo / Bilmem mi

Hisler mı mantık mı ? – Sanırım ben biraz daha duygusal biriyim.

Issız adaya düşse hangi futbolcu arkadaşlarını yanına alırdı ?

“Abdülkerim Bardakçı’yı alırdım. Doğal ömrü seviyor. Karların ortasında ateş yakmayı seviyor. Benim her vakit sol tarafımda en güvendiğim grup arkadaşım olduğu için Abdülkerim birinci kişi. İbrahim Sehic’i alırdım. Kaptanımız olduğu için adada ortalığı organize ederdi. Zymer Bytyqi’i alırdım bir de. Biz nasıl hoş bir dönem geçiriyorsak eminim orada da hoş bir iş çıkartırız bir arada.”

Yemek yemek mi yoksa yemek yapmak mı? – Yemek yapmak.

Instagram mı yoksa Twitter mı ? – Twitter

“Süper Lig’den en beğendiği futbolcular; Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan epey kaliteli. Visca epey kaliteli futbolcu. Nwakaeme’yi beğeniyorum. Onu hatta Romanya’da oynadığımız devirden tanıyorum. Burada epeyce yeterli bir dönem geçirmesinden dolayı epey memnunum. Eski de bir dostluğumuz var. Onun haricinde Abdülkadir Ömür’ü fazlaca beğeniyorum. Beşiktaş’ta Rıdvan’ı beğeniyorum. Her kulüpten bu türlü ortaya koyacak futbolcular var.”