Gigi D'Agostino'nun Sylt skandalı hakkında söyledikleri

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Haber dergisi Spiegel'deki meslektaşlarının aylardır Torino'lu elektro müzisyen Gigi D'Agostino'nun ifadesini almak için uğraştıkları ancak pek başarılı olamadıkları bildirildi. “L'Amour Toujours” (1999) adlı şarkısının, yalnızca Mayıs 2024'te Kampen, Sylt'te yaşanan Pony Club skandalından bu yana değil, aynı zamanda birkaç ay veya muhtemelen yıllar boyunca ırkçı eşlik amacıyla kötüye kullanıldığı gerçeği hakkında ne diyor? ülkenin birçok yerinde?

D'Agostino'nun ağzı sıkı ve suskundu. Ancak şimdi İsviçre Neue Zürcher Zeitung'daki (NZZ) meslektaşları, kaptan üniformasına ve gösterişli mücevherlere meraklı adamı konuşturmayı başardılar. Yeni Zelanda'dan D'Agostino, “Videoları hiç izlemedim” dedi. “Ancak duyduklarım beni gerçekten rahatsız etti ve şok etti. Irkçılık her haliyle korkunç bir şeydir.” Kızgın ve güçsüz hissediyor: “Biri benim şarkıma çirkin bir şey söylemek isterse onu durduramam.”

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Görünüşe göre D'Agostino şarkının örneğin Münih Oktoberfest'te yasaklanmasına inanmıyor: “Şarkımın ırkçılıkla hiçbir ilgisi yok. (…) Sevgiyi kutlayan bir şarkıyı sansürlerseniz bunun hangi sorunu çözeceğini anlamıyorum.” Çünkü aslında D'Agostino'ya göre şarkı, partnerinize, ailenize ve eşinize olan sevgiyle ilgili. müzik. “Yasaklasalar bile insanlar çirkin şarkılarını söyleyebilir.”

D'Agostino, yetkililerin şarkı yasaklarını tartışmak yerine “gerçek sorunu” çözmesi gerektiğini söyledi: Örneğin, ırkçı mesajların sosyal medyada yaygınlaşmasının ve hatta çocuklara ulaşmasının önlenmesi. D'Agostino da medyada büyük bir sorumluluk görüyor: “Medyanın bu tür sloganları yayan kişilere bu kadar yer vermesinin” yanlış olduğunu düşünüyor.

D'Agostino, ırkçı tacize rağmen artık meşhur olan “L'Amour Toujours” şarkısını çalmaya devam etmek istiyor. Ayrıca Gelsenkirchen turnesinde: “Certo, şarkıyı Almanya dahil her yerde çalıyorum.”