Galatasaray’ı pişman eden Bolulu!

Beykozlu

New member
11 milyon 430 bin euroluk piyasa bedeliyle TFF 1. Lig’in hali hazırda en değerli kadrosu olan Boluspor’da bir isim var ki hepsinden ayrılıyor: Kabongo Kasongo. 2020-2021 döneminin devre içinde, Mustafa Muhammed’in Galatasaray’a geldiği gün Mısır Kulübü Zamalek’ten transfer olan Kabongo Kasongo, performansıyla, Mustafa Muhammed’i gölgede bırakmayı başardı.

MUSTAFA MUHAMMED’İN 53 MAÇTA ATTIĞI 16 GOLÜ 36 MAÇTA ATTI

Galatasaray’ın 1 milyon 660 bin euro kiralama fiyatı, 3 milyon 530 bin euro da bonservis fiyatı olmak üzere toplamda 5 milyon 190 bin euro bonservis ödediği Mustafa Muhammed’in bilakis Kabongo Kasongo, Boluspor’a bedelsiz geldi.

Santrafor bölgesinde forma giyen 27 yaşındaki Kongolu futbolcu, Mustafa Muhammed’in Galatasaray’da 53 maçta 16 gollük katkısına Boluspor’da 36 maçta yapmayı başardı. Her ne kadar ortada sıklet farkı olsa da Kabongo Kasongo, 36 maçtaki 16 gol, 4 asistlik performansıyla Galatasaraylı taraftarlara “Mustafa Muhammed’i değil de Kabongo Kasongo’yu mu alsaydık sanki?” dedirtti.

KABONGO KASONGO, GOL KRALLIĞINA OYNUYOR

27 yaşındaki futbolcu, gol krallığı yarışında 5. sırada yer alıyor. 15 golle birinci sırada İbrahim Yılmaz’ın yer aldığı tabloda Kongolu’nun 11 golü var.

Zamalek’te çıktığı 74 maçta 22 gol, 3 asistlik katkı veren Kasongo’nun piyasa kıymeti yaklaşık 550 bin euro civarında.

KASONGO: “MUSTAFA MUHAMMED’İN KADRO ARKADAŞI OLMAK İSTERİM”

Kongolu santrafor, geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda, “Bir gün Mustafa Muhammed ile bir daha tıpkı ekipte oynamak ister misin?” sorusuna, “Şu an mesleğime, Boluspor’daki başarıma odaklandım. Allah isterse bu bir gün olur. Başarılı olmak, burada kendimi göstermek için elimden geleni yapacağım. daha sonrasındaki süreç Allah’ın takdiri. Niçin olmasın, natürel ki ileride Mustafa Muhammed ile bir daha birlikte oynamak isterim.” yanıtını vermişti.

“MUSTAFA MUHAMMED KARDEŞİM GİBİ”

“Mustafa Muhammed benim kardeşim üzere.” diyen golcü futbolcu, “Biz birlikte oynadık, birlikte muvaffakiyetler yakaladık. Ondan dolayı kardeşim üzeredir. Ortamızda fazlaca yeterli bir ilgi var. Ben buraya geldikten daha sonra ağır bir maç takvimine girdim, o da birebir biçimde. İdman ve maçlar derken Türkiye’ye geldikten daha sonra görüşemedik ancak onunla yakında görüşeceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuşmuştu.

“MUSTAFA MUHAMMED’İN EN DEĞERLİ ÖZELLİĞİ BAŞ VURUŞLARI”

Kasongo, Muhammed’le Zamalek’te uyumlu bir ikili olduklarını belirterek, “Mustafa Muhammed’in en değerli özelliği, baş vuruşları. Çok isabetli ve sert baş vuruşları var. Mustafa Muhammed gelmedilk evvel Zamalek’te ben santrfor oynuyordum, Mustafa Muhammed geldikten daha sonra kimi maçlarda çift santrfor oynadık, kimi vakit kanatta kimi vakit de gerisinde oynadım. Mustafa Muhammed ile bir arada epey maçımız var. En kıymetli, onu öne çıkaran özelliği baş vuruşlarıdır.” ifadelerini kullanmıştı.