Galatasaray’da ikinci aday: Eşref Hamamcıoğlu!

Beykozlu

New member
Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray başkanlığına aday olduğunu deklare etti.

Hamamcıoğlu, 19 Haziran 2021’de yapılan seçimde Burak Elmas’a 41 oy farkıyla kaybetmişti.

İşte Hamamcıoğlu’nun açıklaması:

“Değerli Galatasaraylılar,

Kendimi bildim bileli ilişkin olduğumu hissettiğim bu seçkin topluluğun bir modülü olarak Kulübümüzün farklı kademelerinde, kıymetli sorumluluklar üstlenme talihi bulmuş bir Galatasaraylıyım. Bu sayede yıllar uzunluğu gözlemlerde bulundum, tecrübe biriktirdim. Kurumsal yapının işleyişini, kusur ve eksikleri, fırsat ve riskleri yakından nazaranbilme imkânı elde ettim. Galatasaray’ın kudret ve prestiji geleceğe inanç duymam için beni hep umutlandırırken, yıllar uzunluğu yenidenlanan yanlışların sebeplerini de sorguladım.

bir fazlaca kusur, plansızlık, ferdî hesaplar, suçsuz heves ya da büyük hırslar kararında ortaya çıktı. Özellikle son senelerda manevi sermayesi aşınan, görüş ayrılıklarının kümeleşme düzeyine vardığı, muvaffakiyet ve başarısızlığın ortak hissede olma vasfını yitirdiği bir topluluğa dönüşmekte olduğumuz inkâr edilemez. Bu toplumsal iklim özüne döndürülmediği sürece, yalnız geçmişiyle övünen insanlara dönüşeceğimiz ortadadır.

Kaybettiğimiz vakti ya da israf ettiğimiz kaynağı geri getirmek mümkün olmasa da, geleceği daima bir arada şekillendirme fırsatı bizlerin elinde. Bizi sıkıntı duruma düşüren sebebin, kurucu ideolojimizden aldığımız ilhamla; akılcılık, gerçekçilik ve fedakârlık üzerine şurası, uzun vadeli bir strateji eksikliğinin olduğunu artık anlamalı ve harekete geçmeliyiz. Galatasaray’ı birinci ve tek haline getirmiş üstün özellikleri, kurucu kıymetlerimizi ve hiç eskimeyen muvaffakiyet reçetemizi hatırlamalıyız. Hedefimiz ne kıymetine olursa olsun muvaffakiyete ulaşmak değil, kalıcı ve sürdürülebilir muvaffakiyet için vizyon ve strateji ortaya koymak olmalıdır.

Kulübümüz keyfi kararlar ya da aktüel olaylar karşısında anlık yansılarla yönetilemeyecek kadar büyüktür. Finanse edilemeyen ya da temeli sağlam atılmamış her muvaffakiyetin bizi yoldan çıkarttığını da daima birlikte gördük, öğrendik ve hatırlıyoruz. Bugün artık samimiyet, tutarlılık, ciddiyet olmadan asla yol kat edemeyecek noktadayız. Feragat ve fedakârlıkla, her zamankinden epeyce çalışmaya mecbur olduğumuzun farkındayız.

Pembe tablolar çizip ölçüsüz vaatler vererek, popülist telaffuzlara sarılarak, bize güvenenlerin umudunu kırarak uzun soluklu bir gayrete girilemez. Büyük olasılıkla önümüzdeki devirde daha büyük kuvvetliklerle karşılaşacağız, o yüzden birbirimize yakın durmalıyız. Lakin bu türlü özlediğimiz başarılara imza atabilir ve Galatasarayımızı tepeye taşıyabiliriz.

İşte bu inançla beni hiç yalnız bırakmayan grup arkadaşlarımın katkısı ve emeği, siz değerli Galatasaraylıların teveccüh ve takviyesi ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına adayım. inandığım Galatasaraylılarla çıktığım bu yolda, kalbi -KIRMIZI atan insanları gururlandırmak üzere Galatasaray’da GELECEĞE İNANÇLA ilerleyeceğiz.

Bu his ve niyetlerle hepinize hürmet ve sevgilerimi sunuyorum.”