F.Bahçe, Cho Gue-sung için büyük yarışta!

Beykozlu

New member
Fenerbahçe ve Celtic, 24 yaşındaki golcü Cho Gue-sung için yarışırken, Güney Kore’den farklı bir argüman geldi.

Cho’nun formasını giydiği Jeobnuk’un sportif yöneticisi Park Ji-sung, yıldız futbolcuyu eski kulübü Manchester United’a önerdi! Kore basınına bakılırsa başarılı forvetin ülkeden ayrılması neredeyse kesin.

Forvet arayışındaki Fenerbahçe’nin gündemine sürpriz bir isim olan Cho Gue-sung girmişti. İskoç basını, Celtic’in Güney Koreli forveti transfer etmek için Sarı-Lacivertliler’le yarıştığını yazmıştı. Kanarya, bu yarışta öne geçmek için Kim Min-jae kozunu kullanmaya hazırlanırken, Kore basınından yeni bir sav geldi. Cho’nun formasını giydiği Jeobnuk’un sportif yöneticisi Park Ji-sung’un oyuncusu için farklı bir planı olduğu açıklandı. Park’ın, 2005-2012 yılları içinde oynadığı Manchester United ile temasa geçerek, Cho Gue-sung’u transfer etmeleri teklifinde bulunduğu kaydedildi.

DEĞERİ 1.5 MİLYON EURO

Güney Koreli golcünün transferinde rekabet her geçen gün daha da kızışacak üzere görünüyor. Cho oyuncu özelliklerinin ve yeteneklerinin yanı sıra hem 24 yaşında olması birebir vakitte yaklaşık 1.5 milyon Euro’luk piyasa kıymetiyle iştah kabartıyor. Dünya Kupası’nda vitrine çıkması, 24 yaşındaki forvetin Avrupa çapında daha da tanınmasını sağladı. Güney Kore basınında yer alan haberlerde, Cho’nun mesleği açısından kritik bir karar vereceği ve futbol hayatını ülke haricinde sürdürmesinin neredeyse kesin olduğu öne sürüldü.

“BENİM GÜCÜM SAVUNMAM”

Cho Gue-sung, oyun şekli olarak tam da Jorge Jesus’un sevdiği tarzda bir forvet. 24 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası sırasında verdiği bir röportajda, “Hava topları epey düzgün olduğum bir husus lakin bence savunmada yaptıklarım da benim değerli bir gücüm. Kadro defansına, ön alanda yaptığım pres ve savunmayla değerli bir katkı sağlayarak başka konumlardaki arkadaşlarımın yükünü azaltmaya çalışıyorum. Bunu yapmak kimi vakit sıkıntı olsa da ön plana çıkan bir özelliğim olarak görüyorum” tabirlerini kullanmıştı.

GÜÇSÜZ GRUPLA GOL HÜKÜMDARI OLDU

Cho, Kore Ligi’nde dönemin büyük kısmını Güney Kore ordusunun kadrosu olan, her sene öbür kulüplerden kiralık olarak gelen oyuncularla takım kuran Gimcheon Sangmu’da geçirdi. 24 yaşındaki forvet, 17 golle ligde Joo Min-kyu ile bir arada gol hükümdarı oldu. Gimcheon zar sıkıntı ligde kalmasına karşın Cho gollerinin 13’ünü bu grupta kaydetti.