Erkan Sözeri: Erzurumspor Üstün Lig’in en kıymetli adayı

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig gruplarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligin 16. haftasında deplasmanda oynayacağı Kocaelispor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde, Teknik Yönetici Erkan Sözeri idaresinde sürdürüyor. İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erkan Sözeri, ligin bu kısmına kadar düzgün performans gösterdiklerini söz ederek, “Son haftalarda hoş bir gidişatımız var. Son 5 maçımızı 13 puanla tamamladık. çok uygun gidiyoruz lakin lig maçlarının daha 3’te 1’ini oynadık, 3’te 2’si duruyor. kimi vakit uygun başlayan kadrolar vakit zaman düşüşler yaşayacak. Ümraniyespor ve Eyüpspor meselade olduğu üzere diyebiliriz. Biz bu düşünceleri hayli yaşamadık. Yaşamak da istemiyoruz. Geç kurulan bir ekip olduğumuz için dönem başı biraz kasvet yaşayabiliriz diye düşündük fakat oyuncularımızın özverisiyle orayı yeterli geçtik” diye konuştu.

“Dikkatli oynayacağız, güzel konsantre olacağız”

Sözeri, Kocaelispor karşısında 3 puan hedeflediklerini kaydederek, “Önümüzde Kocaelispor maçı var. Son haftalarda sorunlu durumlardan geçiyorlar. Ne kadar külfetli olursa olsunlar 20 puana sahipler. Önemli imkanlarla grubu kurdular ve gayeleri var. Geçen yıl hoş bir performansla bu lige yükseldiler, bu yıl maksatları Üstün Lig ’e çıkmak. Güç bir maç olacak. Dikkatli oynayacağız, âlâ konsantre olacağız. Oradan kazanacağımız 3 puanın bizi epey daha âlâ yerlere taşıyacağının bilincindeyiz” formunda konuştu.

“Tahta açılırsa 1-2 oyuncu transfer edebiliriz”

Transfer tahtaları açıldığı takdirde 1-2 transfer düşündüklerini belirten Sözeri, “Transfer tahtamız kapalı. Artan Euro’dan dolayı davalı oyunculara ödenecek fiyat biraz yüksek. Daha evvel de söylemiş oldum; içerideki oyuncularımızın ödemelerini yapamıyorsak hiç transfere gerek yok. Ödemeler yapılır, transfer tahtası açılırsa tahminen 1-2 oyuncu transfer edebiliriz. Grubu bozmak istemiyorum, oyuncularım yeterli bir performans gösteriyorlar. 1-2 oyuncuya da hangi bölge olsun diye karar vermedim. Son 4-5 maçta oluşacak performanslara göre karar veririm” tabirlerini kullandı.

“Erzurumspor Üstün Lig’in en kıymetli adayı”

Üstün Lig’e çıkma yolunda en büyük favorinin Erzurumspor olduğunu vurgulayan Teknik Yönetici Erkan Sözeri, “Futbolda lig ayrımı olmaz ancak bizim lig biraz farklı. örneğin biz Boluspor’u yendik herkes niye daha farklı bir skor olmadı diye eleştirdi. O Boluspor, Ümraniyespor ve Eyüpspor üzere üstteki kadroları mağlup etti. En sondaki Balıkesirspor da dahil bu ligde her grup her ekibi yenebilir. Hangi kadrolar şampiyonluğa oynayacak derseniz, aslına bakarsanız haftalar ilerledikçe o ortaya çıkıyor. Lakin ben şunu net biliyorum; son 6 hafta bile bu ligde nelerin değiştiğini hayli rahat nazaranbiliyoruz. Daha hiç bir şeyi başarmadık. Biraz temkinli olup maç maç gitmekte yarar var. Bizim maksadımız Üstün Lig ve Erzurumspor Harika Lig’in en değerli adayıdır” açıklamalarında bulundu.

İHA