“Dünyadaki tüm faşistler için orta parmak yüksek”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Genellikle – ve onun için iyi giderse – ön eylem bir konserde odak noktası değildir. Aksine, seyirciyi akşam havasına sokmalı, girişi eşitlemeli ve birkaç müşteriyi çubuğu sürmelidir. Ancak Perşembe akşamı her şey çok farklı.

Antilop yürüyüşü Columbiahalle'de bir konuk; Ve önceki eylem, Dan'in kendisi grubun üçte birini oluşturan Koljah ve Tehlike ile birlikte panik tankından başkası değil. 6 Mart'ta 40. doğum gününü kutluyor. Ve iyi bilindiği gibi, müzik her doğum günü partisinde sizin için en çok sizin için en çok şeydir, Panic Tank bu etkinliği gerçek konserden önce solo bir şovla kutlamaya karar verdi.

“Özgürlük” i yakalayabilir misin?

Panik Panzer sahneye çıkıyor – bir şişe köpüklü şarapla, başlangıçta bir bardağa davranıyor. Sonra başlıyor: “Hayatımda çok az sayıda solosong yazdım,” izleyiciye itiraf ediyor “ama hepsini getirdim.” Şarkılar büyük ölçüde kronolojik sırayla çalınıyor, başlangıç “Tank yuvarlanıyor”. “Her Şey ve Herkese Karşı” ve “DIY CEO” gibi parçalar takip ediyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, seyirci oldukça istiridye benzeri solousongs ile çok fazla güvenilmez ve nominal ön eylemle hala uzuvlarda biraz sertsiniz, ancak sanatçının oeuvre üzerinden 30 dakikalık yolculukta hala mutlu ve iyi bir ruh halinde.

Bu solo şovun son şarkısı, akılda kalıcı punk hit “Sport Teachersau”, son şarkıyı ortaya çıkarıyor. Daha önce Panic Tank, “jenerik bir adam olmaya” karar verdiğini ve bu nedenle onu ilginç kılan her şeyi bırakmaya karar verdiğini açıkladı. Bu bir sürü eski otobiyografiyi içerir. Şarkı sırasında onları izleyicilere verdi, bazıları da yeni sahiplerine hedeflenen atışlarla ulaşıyor. Angela Merkel'in yakın zamanda yayınlanan otobiyografisinin panik tankına sahip olmadığı iyi bir şey – bir kaza durumunda 1075 gram ağırlığıyla ciddi hasara neden olabilirdi. Merkel ve Anteloplar “özgürlüğü” anlıyorlar.

Berlin'de Antelopen Çetesi: Zaten ANTA ANTANINIZ VAR

Ana eylem önceki eylemden sonra geliyor: Panik tankı bizi tekrar selamlıyor – bu sefer tüm antiloplar adına. Geçtiğimiz yaz sonlarında “Her Şey Onarılmalı” albümü vesilesiyle turun sonunda Columbiahalle'deki iki akşamdan ilki. Antiloplar Federal Cumhuriyet'in harap altyapısından değil, genellikle dünyanın durumuna atıfta bulunuyor, bu yüzden 900 milyar avro sorunu çözmeyecek. Ama antiloplar yine de onarmaya başlamadı, sadece her şeyin ne kadar kırıldığını belirtmek istiyorlar: “Kendimi eleştirmenin pozisyonuna geri çekiyorum / Her şeyin yanlış olduğunu biliyorum, ama bunu nasıl düzgün bir şekilde yapacağımı bilmiyorum” Koljah'ı “rüya dansçısı ve güzel ressam”. Ve Dan'ın sahnede şöyle diyor: “Zaten bizim adımızda anti var.”

Antiloplar biraz karşı. Ama özellikle bazılarına karşı. Örneğin, Naziler: “Orta parmaklar dünyadaki tüm faşistler için yüksek: AFD'den İslam Devletine,” Dan sahnede tehlike talep ediyor. Ve sonra antiloplar en büyük hitlerinden birini oynuyor: 2014'ten itibaren “Beate Zschäpe U2 Duyuyor”. Bu, Alman toplumunda ve onun bağlantı alanlarında komplo ideolojik ve anti -semitik yatkınlıklar ile ilgili. Columbiahalle “Bir daha asla Almanya” çağrılarında, tribün artık “anti-faşist” eşarp ve antiloplar sahnede: “Demoparoles geleneksel olarak konserin son üçte birini duyuruyor.”

“Konserlerimizde daha fazla pislik yok”

Ama bu tam olarak değil. Şimdi gerçekten ısınan seyircinin zevkine göre, konser biraz zaman alıyor. Antiloplar eski ve yeni şarkıları birleştiriyor, kalça -hop ve punk. Bununla birlikte, odak noktası daha fazla parti -uyumlu parçalar, özellikle şarkıları müzakere eden şok edici konular (“Avrupa'da Ekim”) veya üzücü albüm şarkıları (“Ran After the Sun”, “Old Companion”) dışarıda bırakıldı.

Akşam boyunca, Tehlike Dan'ın hırsızlık çağrısı (“dünyayı biraz daha iyi yapıyoruz, yeniden dağıtım!”), Panik Panzer, güllerle şık bir düğün takımında “romantik adam” sırasında meydana gelir ve üçü daha erken zamanlar hatırlıyor: “O zamanlar, 4 yıl önce bir köpekle oynadığımız Köpi'de. Şimdi ailelerinizle buradasınız ” Aslında, seyirci çoğunlukla aynı yaştadır. Birçoğu siyasi bir baskı ile kazak ve gömlek giyiyor, aynı zamanda mal. Ve gerçekten: birkaçı çocuklarını yanlarında getirdi. Kelimenin en iyi – ve küçük bourgeois – anlamında, Columbiahalle bir aile atmosferi tarafından yerine getirilir. Ya da Dan'ın dediği gibi: “Yaptık: Konserlerimizde daha fazla pislik yok.”

Moody bir konser, ama her şeyden önce panik tankları için büyük bir doğum günü partisi. Ve elbette grup arkadaşları onun için özel bir şey düşündüler: “Grandkelnick” şarkısı sırasında Koljah rolünü bir doğum günü serenatına dönüştürdü. Doğum günü çocuğu dikkat çekici bir şekilde kafası karıştı: “Bu beni şimdi kavramdan çıkarıyor.” Ama hepsi bu değil. Daha sonra Panik Panzer favori şarkılarından biri – Will Smith'in “Getttin 'Jiggy Wit” – ve Backstagecrowd sahne boyunca yeşil duşla dans ediyor. Konser akşamı iyi bir üç saat ve birkaç encadan sonra sona erdiğinde, bu açıktır: Bu başarılı bir doğum günü molasıydı! Tebrikler, Bay Panzer.