DS Automobiles’den Formula E’de umut veren performans

Beykozlu

New member
DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 9. dönemine umut veren bir performansla başladı.

DS Automobiles açıklamasına bakılırsa, 2019 ve 2020 yılları içinde bir çift Pilotlar ve Kadro Şampiyonluğu’nun yanı sıra, 10 galibiyet, 15 pole konumu ve 28 podyum üzere bir dizi eşsiz rekor kıran DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 9. dönemine umut veren bir performansla başladı.

Dönemin Meksika’daki açılış yarışında kuvvetli bir sıralama cinsinin karmaşık hale getirdiği yarışa karşın DS Automobiles pilotları, PENSKE AUTOSPORT ile girilen yeni DS E-TENSE FE23’ün kuvvetli performans düzeyini göstermeyi başardı. Dönemin bu birinci yarışında, elektrikli ulaşım alanındaki daima teknik gelişmenin altını çizen, evvelki modellerden daha kuvvetli ve verimli olan 3. kuşak yarış araçları birinci defa sahneye çıktı. DS Automobiles, Mexico City’de birinci puanı alarak, her zamankinden daha rekabetçi olacak üzere görünen şampiyonada tesirini gösterdi.

DS Performance’ın geliştirdiği yeni arabanın yetenekleri hür idman seanslarının ön sıralarında yer almayı başaran Jean-Eric Vergne ve Stoffel Vandoorne tarafınca kanıtlandı. Fransız pilot en süratli ve ikinci en süratli vakti elde ederken, Belçikalı pilot ise beşinci sırada yer aldı. Sıralamaya kadar her şey düzgün görünse de gerçek seansa gelindiğinde bu eğilim devam etmedi. Her iki DS Automobiles pilotu da trafiğe takıldı ve startta Jean-Eric Vergne 11’inci, grup arkadaşı ise 14’üncü sıraya yerleşti.

Açıklamaya nazaran, yarışta, DS E-TENSE FE23 araçları, bu yılki aksiyonun ayrılmaz bir modülü olacaklarını gösterdiler. Son şampiyon Stoffel Vandoorne asla pes etmedi. Sonunda dört sıra yükselerek son tıpta 10’uncu sırayı aldı. Aksine, Jean-Eric Vergne son basamaklarda kıymetli ölçüde kayıp yaşadı. İki sıra yükselen Fransız pilot, yönetmeliklerin tüm araçlarda kaide koştuğu ortak bileşenlerden batarya ile ilgili teknik bir sorun yaşadı. Bu sorun, yarış boyunca yer aldığı birinci 10’un haricinde kalmasına niye olurken, finişe 12’nci sırada ulaşabildi.

Meksika’daki Hermanos Rodriguez pistinde yapılan dönemin açılış yarışının akabinde, ABB FIA Formula E Şampiyonası’nın sıradaki ayakları, 27 ve 28 Ocak’ta, Diriyah pistindeki ikinci ve üçüncü yarışlar için Suudi Arabistan’da yapılacak.

Açıklamada hususa ait değerlendirmesine yer verilen DS Performance Yöneticisi Eugenio Franzetti, “Sezonun bu birinci yarışından epeyce şey öğrendik. Bu bilgiler gelecekte fazlaca işimize yarayacak. Kesin olan bir şey var, araçlarımızın rekabet gücü yüksek! Artık bize düşen, sıradaki yarışlarda parlamak için bundan yararlanabilmek.” tabirlerini kullandı.

Son Formula E Dünya Şampiyonu Stoffel Vandoorne ise “Açıkçası eksiksiz bir hafta sonu değildi. Bence ekipteki herkes Meksika’dan daha fazla puanla ayrılmayı umuyordu. bir daha de, bir puan da kıymetli ve hiç yoktan güzeldir. Özgür idmanlarda fazlaca güzel bir tempo yakaladık ve her seferinde iki aracımızın da birinci beşte yer almasıyla âlâ bir başlangıç yaptık. Âlâ şeyler olacağını hissediyorduk ancak sıralama tipleri sırasında, bilhassa trafik niçiniyle işler planlandığı üzere gitmedi. Her istikametten optimizasyon sağlamayı başaramadık. 14. sırada başladım ve kolay olmayacağını biliyordum. Birkaç Güvenlik Aracı döneminin yaşandığı yarış olaylıydı ve fazlaca şey öğrendik. bir daha de rakipleri yakalayıp geçmek epeyce zordu ve 10. kolay daha üst çıkamadım.” değerlendirmesini yaptı.

2018 ve 2019 Formula E şampiyonu Jean-Eric Vergne de şunları kaydetti:

“Açıkçası beklediğimiz sonuç bu değildi. Yarışı puan alarak tamamlamak için hakikaten çok çaba ettim ve ne yazık ki damalı bayrağın hemilk öncesinde batarya sorunu yaşadım. Dönem sonunda fark yaratabilecek puanları almak için her şeyimi vermişken, epeyce hudut bozucuydu. bir daha de olumlu tarafları görmek istiyorum. Aracımız düzgün ve bu hafta sonundan bir fazlaca enteresan ders aldık. Çok uzun bir dönem olacak. bir daha de rekabet gücü yüksek bir araçla ve bugün öğrendiklerimizle, daha sonraki yarışlarda daha güzelini yapacağımıza eminim.”