Denizlispor’da şirketleşme adımı

Beykozlu

New member
Denizlispor Kulübünün ikinci olağanüstü genel şurasında, kulübün mal varlığının şirkete devredilmesi hususu kabul edildi.

Denizlispor idaresi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde olağanüstü genel heyet düzenledi.

Kongrede konuşan kulüp lideri Mehmet Uz, nazaranve geldikleri günden bu yana kadrosu daha yeterli yerlere taşıyabilmek için gece gündüz çalıştıklarını söylemiş oldu.

Kulübün bulunduğu durumdan çıkması için şirketleşmenin değerli olduğunu aktaran Uz, “Herkes geliyor uygun ya da berbat nazaranvini yapıyor lakin gittiğinde hiç kimse sorumlu olmuyor. Denizlispor’un borçları, durumu bizlerin de canını sıkıyor. bu türlü tüm Denizli’nin, Denizlispor’u sevenlerin de canlarını sıkıyor. Onun için bizim bu mevzuda katiyetle şirketleşmemiz gerektiğini tekraren söylemiş oldum. Artık hesap verilebilir, şeffaf, ne yapılıyorsa her insanın önünde hesap verilebilir noktada olması lazım. Zira burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı da var.” diye konuştu.

Bir taraftan kulübü bulunduğu durumdan kurtarma bir taraftan da sportif muvaffakiyetin gelmesi için efor gösterdiklerini belirten Uz, şöyleki devam etti:

“Biz büyük bir topluluğuz. Büyük bir taraftar kümesi olan bir kulübüz. Biroldukça kulüpten marka kıymetimiz çok yüksek. Kent manası devasa yükseklikte. Düşüyoruz, çıkmıyoruz, kalıyoruz. Son maç, son gol olmuyor. Bence artık biz tabanı gördük. Tabanın tabanını gördük arkadaşlar. Ya bundan daha sonrası ya buradan daha sonrası daha makus olan bir şey de yok artık. Sonuç berbat. Bence artık buradan çıkma vakti geldi. Kent olarak, bütün iş insanları olarak, Denizlispor’a gönül verenler olarak elimizi taşın altına koyarak bu işi daima birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Ben de bu meşaleyi yaktım. Şirketleşme olduğu takdirde bu kulübün önünün açılacağını düşünüyorum.”

Uz, şirketleşme işini bir an evvel bitirip sistemi kurup Denizlispor’un tekrar borçlanmaması için ellerinden geleni yapmak istediklerini kelamlarına ekledi.

Genel konseydeki gündem hususları içinde yer alan “Genel konsey öncesi kuruluş süreçleri tamamlanmış olan Denizlispor Kulübü Derneğinin kurucusu ve hakim ortağı olduğu Denizlispor Sportif AŞ unvanlı anonim şirketinin pay yapı ve satış kaidelerinin kıymetlendirilmesi, Denizlispor Sportif AŞ unvanlı anonim şirket ile Denizlispor Kulübü Derneği içinde mal varlığı evresi kontratı yapması ve evre ile ilgili tüm süreçleri yapması için mevcut Denizlispor Kulübü Derneği idare konseyine yetki verilmesi” unsuru oy oldukçaluğuyla kabul edildi.