Cihat Arslan: “Yönetime değil, futbolculara serzenişti”

Beykozlu

New member
Yönetimsel sıkıntılar niçiniyle sportif başarısızlığın yanında ekonomik krizle de boğuşan Yeni Malatyaspor’un teknik yöneticisi Cihat Arslan, Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ligin 31. haftasında Başakşehir ile oynayacakları maçla ilgili konuşan Arslan, “Türkiye’nin takım zenginliği açısında en bedelli kulüplerinden birine karşı oynayacağız. Hem futbolcusu olarak oynadım. Orada birebir vakitte teknik yöneticilik yaptım. Farklı ve kaliteli bir topluluk. İşleyiş olarak da farklı özellikleri var” diyerek şiddetli bir müsabakaya hazırlandıklarını söylemiş oldu.

Ulusal ekip ortasını uygun değerlendiremediklerini kaydeden Cihat Arslan, “Campi ve Philip haricindeki yabancı oyuncularımız kendi müsaadelerini kullandılar. Bizim müsaademiz haricinde 8-10 gündür gelmeyen oyuncularımız var. Bu da çalışma noksanlığını birlikte getirdi. Kulüp bununla ilgili tedbirleri noter huzurunda yapacaktır. Halan 4 oyuncumuz ortamıza katılmadı. Lakin kalanlarla çalışıyoruz. U19 ekibinde uygun performans gösteren gençlerle yeterli bir küme olmaya çalışıyoruz. Önümüzde fazlaca fazla gün var. En düzgün biçimde hazır olmaya çalışacağız. Bundan daha sonra oynayacağımız iki kadro dışında üst kısımları ilgilendiren, Rize ve Giresunspor’la alt sıraları ilgilendiren müsabakalar oynayacağız. Kendimiz için olmasa bile ligin adaleti açısından ortaya direnç koymamız gerekiyor. Natürel idman eksiği beni korkutuyor. Bunları giderip lige müspet olarak geri dönüş yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

“BİZİM MÜSAADEMİZ DEĞİL, BAŞ İZNİYDİ”

Toplumsal medyada geçen hafta “Az da olsa çalıştık” diye yaptığı paylaşıma da açıklık getiren Cihat Arslan, “Gelmeyenleri sayarsak daha uzun olur. Gelenleri sayarsak, Campi, Mustafa, Muhammed, Atakan, Philip ve kaleciler vardı. Sonraki gün bunun öteki kısmı geldi. Az da olsa çoğaldık, iki kişi daha geldi. Kenan ile Mustafa geldi ve 9 şahsa çıktık. Bu idareye değil, futbolculara serzenişti. Orada herkes sıkıntıyı yanlış anlıyor. Ne olursa olsun herkes vazifesini yapmak zorunda. Şayet gelinmeyeceği söylenseydi, bende buradaki arkadaşlara fazla müsaade verirdim. Bu kere onların müsaade konusunda da adalet kasveti olurdu. Zira bu bizim müsaademiz değil, baş izniydi” sözlerini kullandı.

UĞRAŞ VURGUSU

Arslan, hafta sonunda kiralık olan oyuncuları izlediğini aktararak “Bu kadronun düzey kaybettiği muhakkak. Futbola olan saygımızdan biz uğraşımızı devam ettirelim. Kaybedersek bile seneye nasıl kazanabiliriz ona odaklanmamız lazım. Bunun atakları olması lazım. Bu da nasıl olur? Alanda vereceğiniz çabayla olur. Malatya kenti de ‘bu grup benim takımım’ der. ‘Bu grup düşse bile ben bu ekibin arkasındayım’ bu biçimde bir güç ve sinerji ortaya çıkartabilirsiniz. Biz bunu kaybettik yine ortaya koymaya çalışıyoruz. Altay maçında yaşanan hakem faciasının da bunda tesiri var. Grup orada hayli kırıldı. Kırılınca da herkes ulusal ortada kenarı çekildi. Ancak burası bizim meydanımız. Bizim buradan asla çekilme kaygımız yok” kelamlarıyla son haftaya kadar gayretlerinden vazgeçmeyeceklerini söylemiş oldu.

Paralarını alamayan futbolcuların psikolojisinin güç olduğunu da kelamlarına ekleyen Cihat Arslan konuşmasını şöyle tamamladı: “Şu küme hatalıdır, bu küme hatalıdır demiyorum. Alışılmış yerine getirilmemiş olabilir. Bu sizin alanda veriminizin düşmesine niye olmamalı. Tam aksine ‘biz yapıyoruz, öbürleri yapamadı’ söylemeniz lazım. Ruhsal olarak tamam kabul ediyorum. Lakin bir büyük sıkıntı daha var. Muhteşem Lig’in en az uğraş kazanan grubuyuz. Bunu da yalnızca parayla açıklayamazsınız. Ee ne olacak? 10 gün yatan oyuncu parayı verdiğiniz de en epey koşan haline mi gelecek? Ben buna kızıyorum. Seneye de Bunların transferleri var. Bizle olmasa da öbür kadrolarda olacak. Öbür gruplar bunu irdelemiyor mu? Futbolcu idman yapmış mı? Tesise gelmiş mi? Bırakmış mı? bırakmamış mı? Bu seneyi kaybedebilirsiniz. Bu jübile yapan oyuncular için geçerlidir. 2-3 milyon avro beklediğimiz oyuncular vazgeçerse bu kulüp ortasında ezadır. En büyük dert oyuncunun kendi geleceği içindir. Siz 8 haftayı kendiniz için oynayın ve seneye daha hoş imkanlara kavuşun. Burayı beğenmediniz, kabul. Çırpınmazsanız nasıl olacak. Altyapıdan 8-10 tane oyuncu geldi. Biz bunları paraya mı boğduk? Bunlar geleceğe yatırım”