Cihat Arslan: “Malatya’nın önü açık”

Beykozlu

New member
Spor Toto Üstün Lig’in 32. haftasında konuk ettiği GZT Giresunspor’a 1-0 yenilerek bitime 6 hafta kala küme düşmesi katılaşan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un teknik yöneticisi Cihat Arslan, kadronun geleceği için gayretlerine devam edeceklerini söylemiş oldu.

Arslan, maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında, müsabakanın birinci kornerinin gol olduğunu söz etti.

Rakiplerine fizikî olarak karşılık vermeye çalıştıklarını belirten Arslan, şu biçimde devam etti:

“Direkten dönen durumumuz var. En azından birlikteliği yakalayabilirdik. Natürel alternatif manasında eksiklerin olması da bizi kasvete soktu. Kulübede yalnızca genç oyuncular vardı. Geldiğimizden beri 5 oyuncumuz gitti. Ndong, Mehdi Zaffane, Sadık Çiftpınar, bu hafta da Mounir ve Haddadi’yi kaybettik. Alışılmış bu bir grup için kolay değil. Ekibin düşeceği aslına bakarsan aşağı üst belirliydi. Biz de Yeni Malatyaspor’un uzun vadede yaşaması için buradayız. Onun gayretini veriyoruz. 11 kişi alana çıkabilirsek ve gençler de var ise kendimizi şanslı hissediyoruz. Yalnızca teknik yöneticilik yapmıyoruz burada. Ruhsal olarak da çocukları elimizde tutma ismine biraz daha baba üzere abi üzere davranmaya çalışıyoruz. Malatya’nın geleceği açısından gayretimize devam etmemiz lazım. Natürel kentin de dinamikleri vardır. Malatyaspor’u sahipsiz bırakmayacaklardır. Şu an bir boşluk var ve inşallah en kısa müddette dolar.”

Arslan, grubu şu an fizikî olarak değil de mental olarak tutmaya çalıştıklarını anlatarak, “Çünkü 2-3 futbolcu her an vazgeçebilir. Şu an daha epey fizikî değil de işin psikolojisi tarafındayız. Ekipte epey fazla kiralık oyuncu var. Altyapıda epeyce güzel oyuncular var. Yeni Malatyaspor ligden düşmüştür fakat geleceği futbolcu havuzu manasında muhakkak karanlık değil. İçeride de bir an evvel gidecek oyuncuları durdurabilirsek, seneye bir eza yaşamadan yolumuza devam ederiz. Biz oluruz, oburu olur ancak müdahalenin acil yapılması lazım. Hasta komaya girerse, tekrar dönüşü sıkıntı olur.” değerlendirmesinde bulundu.

“Futbolcular bizi terk etmediği sürece bende onları terk etmem”

Arslan, bir gazetecinin “Sezon sonuna kadar kadrosu taşımayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, şu karşılığı verdi:

“Ben karar almayı düşünmüyorum. Futbolcular bizi terk etmediği sürece bende onları terk etmem. İşçi, gereççi, masör, çaycı… Baht birliği yaptık. Bunu duygusal olarak değil gerçek olarak söylüyorum. Yeni Malatyaspor’u alanda temsil etme kaygısındayız. Çok sıkıntı kaidelerde maçlar oynayacağız. Galatasaray, Konyaspor, Alanyaspor bizim fazlaca üst segmentimizde ekipler. Bizim çocukların tek başına sırtlayacağı bir şey değil. Biraz daha dayanak lazım. En azından ruhsal olarak, kentimiz biz de varız demeli. Ben bir karar almayı düşünmüyorum ancak 4-5 oyuncu daha masraf alana çıkacak oyuncu kalmazsa, bizim de teknik yönetici olarak yapacağımız şeyler sonlu.”