Cenk Ergün’den Icardi için transfer açıklaması!

Beykozlu

New member
Galatasaray Futbol Yöneticisi Cenk Ergün de Radyospor’a kıymetli açıklamalarda bulundu.

Transferin yanı sıra Ergün, pazar günü oynanacak Fenerbahçe -Galatasaray çabası hakkında da konuştu. İşte deneyimli futbol adamının öne çıkan kelamları…

“Kolay bir maç yok”

“Ankaragücü maçı kolay geçmeyecek. İç saha maçlarımızda önlemli olmamız lazım. Makas epeyce kapandı. Seyirci büyük güç, kadrosu sonuna kadar destekliyorlar. Ekibimiz bu maçı da alana kazanmak için çıkacak. Kolay bir maç yok. Biz maç maç ilerleyip yarınki maça da kazanmak için alana çıkacağız.”

“Ankaragücü daha sonrası Fenerbahçe derbisi”

“Yarını bir atlatalım daha sonra Fenerbahçe derbisi hakkında konuşuruz. 15 maç geride kaldı ve ligin yarısına daha gelmedik. Ankaragücü maçı epeyce kıymetli. Kritik maçlar. Ankaragücü’nün hocası epey bedelli ve bizde de forma giymiş değerli oyuncuları var. Fenerbahçe maçı sahiden başımızda yok. Olması gereken Ankaragücü maçı. Taylan ve Emre kiralık olarak forma giyiyor biliyorsunuz Ankaragücü’nde. Onların da biroldukça güzel yabancı oyuncuları var. Hürmet duyduğumuz bir topluluk. Taylan ve Emre ulusal kadro oyuncusu. Hepimizin onlardan beklediği bir daha o düzeyde futbol oynamaları. Daha ileriye gidecek noktaları olduğunu düşünüyorum.”

“Icardi’nin durumu belirsiz”

“Icardi’nin son durumu bilinmeyen. Bunu yarından daha sonra konuşmak gerçek olur. Sıhhat heyetinin ve teknik heyetinin birinci gayesi yarınki maç. Geniş bir takımımız var. Bugünkü idmanda duruma nazaran bakacağız. Ankaragücü maçında alana çıkabilir mi, bunun testleri yapılacak. Tüm Aralık’ı sakat geçirdi. Fizikî manada ne durumda… Biraz bilgi oluyor lakin gerçekle örtüşmüyor. Lig maçı, kupa maçı oynandı. Tempoya ne kadar ahenk sağlayabilir, onun için bugünkü idman kıymetli. Testlere bakılırsa yarınki maçın takımında olabilir. Icardi, Galatasaray için epeyce kıymetli bir oyuncu.”

“Icardi için muahedeyi bozmak hukuka aykırı”

“Transfer devri yaklaştığı vakit hayli fazla spekülasyon oluyor. Icardi bir dünya yıldızı. Bu argümanlar şaşırtan değil. Bize transferi de hayli önemli yankı uyandırmıştı. Bunlar olağan. Transfer süreci başlamadı. Anlık performans ile ilgili her şey olabiliyor. Şu an bu biçimde bir bilgi yok. Icardi dönem sonuna kadar Galatasaray’da oynayacak. Mutabakat bu türlü. İki taraftan bir şey olmadığı sürece bu muahedeyi bozmak hukuka karşıt olacaktır.”

“Icardi ulusal ekibe dönebilir”

“Arjantin Dünya Kupası’nda şampiyon oldu, bir sonucu verdiler lakin son devirde dünya futbolunda forvetlerin ne kadar azaldığı, forvetlerin ileri yaşlara kadar misyon yaptığı bir gerçek… Örnek verecek olursak; Burak Yılmaz, Gomis, Giroud…. Icardi’nin de ulusal kadroya geri dönebilme ihtimali olduğunu ve arttığını düşünüyorum. PSG’den bize geldikten daha sonra ahengi, alana çıktıktan daha sonra yaptıkları ne kadar süratli üst çıktığını gösterdi. bu biçimde devam edecek ve ulusal grubun radarına ve takımına girecektir.”

“Her oyuncu gidebilir”

“Sefertovic için sportmen. Forvetler epey hassas bir pozisyondalar. Hayatlarını gol atarak devam ettiren oyuncular. Bu cins süreçler olabiliyor. Bence durumları değerlendirememiş olması, penaltıyı kaçırmış olması diye düşünüyorum. Lakin Seferovic çalışmalarına devam eden profesyonel bir oyuncu. Icardi’nin sakat olduğu periyotta ona daha fazla muhtaçlık duyduk. Elinden geleni yapacağını düşünüyorum. Bu transfer devri hele bir başlasın, bir gelelim zira önümüzde hayli önemli maçlarımız var. O maçları atlattıktan daha sonra bakacağız. Şu ana kadar hepsi ön hazırlıklar, ihtimaller. Her oyuncu gidebilir. Bunlar daima mümkünlük hesapları.”

“Morutan da, Muhammed de yeterli yerde”

“Morutan ve Muhammed için şu ana kadar bize talepte bulunmadılar. Lakin gelen bilgiler opsiyonu kullanılacak biçimde. Onlarda kendi bütçeleri dahilinde bakıyorlar lakin şu an bir şey yok. Morutan da o denli. O da katkıda bulunuyor. Teknik yöneticileriyle görüşüyorum ve kendisinden epeyce şad. İki oyuncumuzun da kiralandığı yerlerde, düzgün yerlerde olduğunu söyleyebilirim. Bize şu ana kadar resmi bir bildiri olmadı. Onlar da duruma nazaran bakacaklar. Pisa şampiyon olursa satın alma opsiyonu mecburi olarak devreye girecek. Bu opsiyon da yanlış hatırlamıyorsam 5.5 milyon Euro olması lazım. Bakalım, onun da kiralık mutabakatı dönem sonuna kadar devam ediyor. Dönem sonunda onunla ilgili kıymetlendirme yapılacak.”

“Kısa müddette açıklama yapılacaktır”

“Baran Aksaka, Emin Bayram ve Metehan Baltacı… İdare hepsiyle temas halinde, ilerleyen bir müddetç var. Kısa bir süre içerisinde gereken açıklama yapılacaktır.”

“Yunus Akgün ve Gomis…”

“Yunus Akgün’ün kiralık gitmesi kelam konusu değil. Gomis haberlerinin de yanlışsız olmadığını biliyorum.”