CANLI| Kerem Aktürkoğlu

Beykozlu

New member
Galatasaray’ın başarılı oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

CANLI AKTARIYORUZ
SAYFA DAİMA GÜNCELLENMEKTEDİR

İŞTE KEREM AKTÜRKOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

“Kaptanlık konuşmasını Okan Hoca ve Erden Ağabey ile yaptık. bu biçimde bir şey düşünmüşler. Kaptanlık rolü verilmedilk evvel de Türkler ve yabancılar içinde köprü olma işini yapmaya çalışıyordum. Hocamızla, Erden Ağabey ile bunu konuştuk. ‘Nando ve Bafe’den daha sonra bu görvev senin’ dediler.”

“SORUMLULUĞU ALMAK İSTEDİM”

“Bu vakte kadar bu biçimde bir sorumluluk almak istedim, verildi verilmedi, kimi vakit yaptım kimi vakit yapamadım. Ekseriyetle sorumlulukların altından kalktım. Bendilk evvel Selçuk, Arda, Burak, Ömer ağabeyler bu nazaranvi yapmıştır. Onlardan ne öğrenip gördüysem ben de tıpkı biçimde göstereceğim.”

“ÇOK EKSİĞİMİZ VAR”

“Verimli bir kamp periyodu geçirdik. Hazırlık maçların sonuçları aldatıcı olmasın. Lazio maçı oyun olarak istediğimiz biçimde sonuçlandı. Sonuç manasında kimi vakit istediğimiz şeyler çıkmıyor. Çok eksiğimiz var. Daha yeni yeni takım olarak toparlandık. bu türlü devam ettiğimiz sürece, Dünya Kupası’ndaki daha sonraki devir hayli hoş olacaktır. Ligi epey yeterli kapatmıştık. Kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

“BEN KADRO İÇİN KOŞARIM”

Eleştirilere karşılık vermek üzere bir bakılırsavim yok. Alana çıkınca kendi işimi yapma zorunluluğum var. Bu vakte kadar ne bakılırsav veriliyorsa alanda yapmaya çalışıyorum. Yaptım, yapamadım değerlendirmesini hocam yapar. Geçen sezonki istatistiklerin daha da üzerindeyim. Ben daima bunlar üzerinde kıymetlendirme yapıyorum. Benim usulümde futbolcular oynadığı vakit skor olarak bir şeyler yapması isteniyor. Yapamayınca tenkit oluyor. Bu benim için kriter değil. Ben grubum için 90 dakika koşarım, savunma yaparım. Kıymetli olan kadronun kazanması. İstediğimiz oyuna geldik. Ekip olarak güzel gidiyoruz. Umarım bundan daha sonra bu biçimde devam ederiz.

TRANSFER AÇIKLAMASI

“Transfer ve ayrılık haberlerini yapan medya. Bu haberleri çıkaran da medya. Ben en başından beri bana sorulunca ‘Transferi düşünmüyorum, futbolu düşünüyorum’ dedim. Her futbolcu Avrupa’ya gitmek ister. Ben bunu istiyorum, her vakit söylemiş oldum. Fakat, tek hedefim Galatasaray’da şampiyon olmak.

Tenkitler herkes için oluyor. Bu güç süreçlerden çıkabilmek değerli. Ben kendime yeni gayeler koyuyorum, daha güzel olacağım diyorum. Bundan daha sonra da tıpkı biçimde devam edeceğim.”

“ŞİMDİ TAKIM DAHA TECRÜBELİ”

“Geçen sene makûs takımımız yoktu ancak takımımız geniş değildi. Hem Avrupa’da hem ligde tıpkı anda gidecek geniş takım yoktu. Bu sene geniş takımımız var. Daha fazla yıldız, daha fazla deneyimli oyuncu var. Ligdeki şampiyonluk yarışını kaldıracak potansiyelde oyuncularımız var. Genç ve muvaffakiyete aç oyuncularımız da var. Bence muvaffakiyet kaçınılmaz. Şampiyonluk yaşamamış futbolcular var, onlar fazlaca istiyor. Gençler ve deneyimliler birbirinden güç alıyor. En büyük favorilerden biriyiz, umarım biz şampiyon oluruz.”

“GENÇLERİMİZ ÇOK BAŞARILI OLACAK”

“Bu kamp, genç oyuncular için büyük bir fırsat. Onlar için kendilerini en epey gösterebilecekleri fırsattı. Baran Aksaka, kampın yıldızı oldu. Bizim gençlerimiz epeyce başarılı olacak. Çok saygılılar evvela. Daima irtibat halindeyiz. Ben 24 yaşındayım daha. Onlara bir şeyler öğretebilecek, ağabeyleriyim diyecek yaşta değilim. Bu vakte kadar yıldızlardan öğrendiklerimi, onlara öğretmeye çalışıyorum. Onlar da epeyce saygılı davranıyor, bir şeyler öğrenmek istiyorlar. Galatasaray’ın hayli kuvvetli kuşağı var. Onların da Arda Turan, Ozan Kabak ağabeyleri üzere hoş futbol hayatları olacak. Ben inanıyorum.”