Çağdaş dünyada anne-baba olmak

Esenyurtlu

Global Mod
Global Mod
Merhabalar, bugün ki yazımda daha epeyce siz sevgili ebeveynlere hitap edeceğim. Son periyotlarda bilhassa toplumsal medya kullanmasın artmasıyla bir arada ne yazık ki anne babalarımızda en yeterli çocuğu ben yetiştireceğim, şahsi haklarına, kişiselliğine kıymet veren, en özgür ebeveyn ben olacağım yarışının başladığını gözlemlemekteyim.

Anne-babalarımızda, çocuğun birinci senelerından itibaren onun seçimlerine hürmet duymalıyım, mantıklı olmasa da çocuğum ne istiyorsa onu yapmalıyım telaşını gözlemlemekteyim. Özgür seçimleriyle büyütülen çocuklarımız epeyce da vakit geçmeden ‘ben ne istiyorsam onu yapmak zorundasınız’ şuuruyla karşılık verdiğinde ise ‘hırçın’ ‘davranış bozukluğu’ ‘öfke denetim bozukluğu’ kategorisine temalıyor. halbuki yalnızca ona tanıtılan dünyaya bakılırsa davranıyor.

Sevgili anne babalar; çocuklarınız da bir birey evet, onların da seçimleri var. Fakat tabiatın da bir kuralı vardır. Aslan yeni doğan yavrusuna avlanmayı, ördek yumurtadan çabucak hemen çıkmış ailesine yüzmeyi öğretir. Tam da bu türlü çocuğunuzun da sizin rehberliğinize muhtaçlığı vardır. Sonları olan bir dünya her vakit daha korunaklı olacak, gerçek ve yanlışı evvel sizlerden öğreneceklerdir. Tüm seçimleri onlara bıraktığınızda, kenara çekilmiş ve onları yalnız bırakmış oluyorsunuz. Bu orta biraz bunlar üzerine düşünelim olur mu?

Okumaya devam et...