Bursaspor’da vefa gecesi

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Bursasporlular Derneği, ‘ Bursaspor ‘a vefa gecesi’ yemeği verdi. Geceye Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Bursa Büyükşehir Belediye Lider vekili, Yıldırım Belediye Lider vekili, Teknik Yöneticiler Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural, eski efsane futbolcular, yöneticiler, tribün başkanları ve birfazlaca seçkin konuk katıldı. Yeşil-beyazlı kadronun efsane ismi Sedat Özden aktiflikte yaptığı konuşmada, “Bursasporlu olmak, Bursalı olmak, bu sevdayı tatmak epey oburdur. Uzun yıllar Bursaspor’da bakılırsav yapmak benim için fazlaca kıymetliydi. Bana gösterilen ilgiye epeyce teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Yılmaz Vural, “Bursaspor’u eski günlerine döndürmeliyiz. Klasik olacak tahminen, lakin bugün burada olmaktan epeyce memnunum. Geçmiş geçiyor, lakin o anılarla yaşıyoruz. Buradaki herkesle fazlaca hoş anılarımız var. Bursa’nın yeri bende hayli başkadır. Zira burası bana üç kere çalışma bahtı verdi. Çok hoş günler yaşadık. Şampiyon olduğunda da bir Bursalı kadar hayli sevindim.” dedi. Ertuğrul Sağlam ise, “Bir kent inandığı vakit, bir ortaya geldiği vakit, birbirini sahiplenip, birbirini desteklediği vakit, kentin her kademesindeki beşerler sorumluluk alıp o işin bir ucundan tuttuğu vakit neler yapılabileceğini biz 11 yıl evvel bütün Türkiye’ye ve dünyaya gösterdik. O gün biz şunu yaptık. Kentin en doruğundaki insan ile en alt kademesinde insan daima birlikte gönül birliği ile bir ortaya geldiler. Bursaspor’a nasıl takviye oluruz? Bu başarıda nasıl bizim de bir hissemiz olabilir? sorumluluğu içerisindeydiler” dedi.

Ertuğrul Sağlam: “Bursaspor benim kalbimin en hoş tarafında”

Sağlam ise,“Bu sinerjiyle kendimizden hayli daha büyük ekiplere karşı fazlaca büyük bir çaba örneği gösterdik. Bence Türk Futbol Tarihi’nin en kıymetli iki muvaffakiyetinden birini ortaya çıkardık. Aslında epeyce derin derin düşünmeye gerek yok. 10 yıl evvel yaptığımızı yine hayata sokmak. Ben alışılmış burada olmaktan epey memnunum. Çok bedelli beşerler ile birlikte olmaktan dolayı fazlaca keyifliyim. Bursaspor’un kuruluşundan bu yana emeği geçmiş ve şu an hayatta olmayanbüyüklerimi de rahmetle anıyorum. Onlar olmasaydı bizler de bu biçimde başarılara imza atamazdık. Bursaspor benim kalbimin en hoş tarafında ölene kadar kalacaktır” diye konuştu.

Ali Ademoğlu: “Bizim dört ana projemiz var”

Bursaspor Vakfı Lideri Ali Ademoğlu da, Bursaspor Vakfı’nın yaptığı çalışmalardan bahsetti. Ademoğlu, ”Bursapor Vakfı, merhum şampiyon liderimiz İbrahim Yazıcı’nın kurduğu, Bursaspor’un kurumsal yapısına takviye olmak gayesi güden epeyce pahalı bir projedir. Bizim dört ana projemiz var. Hepsinin hayata geçmesi an sıkıntısı. Bir adedini sizlere burada açıklayayım. Bursaspor Spor Lisesi projemiz. Bursaspor üzere bir topluluğun bir spor lisesi olmalı. Bursaspor külçeşidini aşılamaya buradan başlamalıyız. Gerekli makamlar ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. En kısa vakitte da Bursa’mıza Bursaspor Spor Lisesi’ni armağan etmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Ömer Furkan Durmaz: “Uyum içerisinde çalışmak için her yolu deniyoruz”

Bursaspor Kulübü Lideri ve İdare Konseyi ismine geceye katılan Üye ve Taraftardan Sorumlu İdare Şurası Üyesi Ömer Furkan Durmaz ise yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere şiddetli bir müddetçten geçiyoruz. Bu büyük topluluğa layık olmak için hem liderimiz tıpkı vakitte bizler idare konseyi üyeleri olarak, elimizden geleni yapmaya uğraş gösteriyoruz. Bizler bu nazaranve gelirken bu zorlukların farkındaydık. Lakin nazaranve geldikten daha sonra zorlukların derecesini öğrenince Bursaspor’un hayli büyük bir çıkmaz ortasında olduğunu gördük. Her ne olursa olsun elimizden geleni en uygun biçimde yapmaya çalışırken Büyük Bursaspor topluluğunun da bizimle birlikte bu yolda olduğunu görmek ve bilmek istiyoruz. Bursaspor’umuzun bu sene hak ettiği yere dönebilmesi ve üzerinde bulunan bu yüklerin hafifçeletilmesi ismine topluluğumuzla ahenk içerisinde çalışmak için her yolu deniyoruz” dedi.

Vefa gecesinin sonunda Bursasporlular Derneği tarafınca Bursaspor’umuza hizmet vermiş tüm yönetici, futbolcu, teknik yönetici ve üyelere flama takdim edildi.

İHA