Burak Elmas: “Florya Projesi ile tüm borçları kapatacağız”

Beykozlu

New member
Galatasaray Lideri Burak Elmas, sarı kırmızı kulübün Olağan Mali Genel Şura toplantısında konuştu.

Burak Elmas, “Dün akşam meskende otururken kendi iç muhasebemi yaptım. Ne söylersem Galatasaray’a faydalı olur? diye düşündüm. Ben sizlerin içinden çıkmış, Galatasaray’ı hayli seven bir dostunuzım. Bu nazaranvi sizler ismine yürütüyorum. Herkesi gaye tahtasına koyarak, her olayı eleştirerek Galatasaray’ı ortasında bulunduğu durumdan çıkaramayız. Benim için Galatasaray bir kulüpten çok daha fazlası. Bir bedeller bütünü. Maalesef bu kıymetler etrafında birleşemiyoruz. Günlük sonuçlar ve dedikodular ile bu kulübü bir yere getiremeyiz. Benim gayretim bir iktidar uğraşı değil. Biz Galatasaray’ın kurtuluş uğraşını veriyoruz. Her türlü çabaya hazırız.” dedi.

“SPONSORA TAKVİYE VERME DİYENLER VAR”

“Bir sponsor geliyor, sponsor Galatasaraylı” diyen Elmas, “Sponsora gidip ‘Siz bu idareye fazlaca dayanak veriyorsunuz’ diyenler var. Kulübün içerisindeki kontratları palavra yanlış aktararak bunun medyada konuşulmasını sağlayanlar var. Bunun kime faydası var? Galatasaray’a olmadığı kesin. Benim için Galatasaray, son periyotlarda epey söylüyorum, bir kulüpten epeyce fazlası. Bir kıymetler bütünü. Lakin maalesef biz bu kıymetlerin etrafında da birleşemiyoruz” dedi.

“2.5 MİLYAR TL BORÇ”

Burak Elmas, “Bugün faiziyle birlikte 2.5 milyar TL borç servisi yapmak zorunda olan, bütün gelirleri ortak bir hesapta olan, bankalar tarafınca bütün gelirlerindilk evvel vergiler düşülerek hesabına alınan bir mali durum var. Her gelen idarenin, her gelen teknik yöneticinin, her gelen basketbol şubesi yöneticisinin değiştirdiği yapıda Galatasaray’ın sürdürülebilir mali muvaffakiyet yakalaması mümkün değil. Bunun için evvela bir arada hareket etme kabiliyetine sahip olmamız lazım.” sözlerini kullandı.

“30 MİLYON DOLAR EK KAYNAK YARATTIK”

Galatasaray Lideri, “6 ayda ne yaptılar ki? diyorlar. Sabah gelip akşama kadar çalışıyoruz. Biz güya “Bugün ne yaparsak Galatasaray’a ziyan veririz” diye düşünüyoruz! ‘Seçim vakti verdiği kelamları tutmadı’ diye beni hayli eleştiriyorlar. Hepsini yapamamış olabiliriz lakin vakti var. 30 milyon dolar ek kaynak yarattık. Bugüne kadar rastgele bir finansal borçlanma gerçekleştirmeden içimizde yarattığımız kaynaklarla bugüne geldik.” dedi.

“ADA KONUSU ÇÖZÜLMÜŞTÜR”

Burak Elmas, “Galatasaray’ın Ada konusu çözülmüştür. Bunu Galatasaraylılar yapmıştır. Burada 20’den çok kişi sayabilirim, onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ada ile ilgili müjde vermek istiyorum. Yazın havuzu ve restaurant kısmımızın bir kısmını üyelerimize açıyoruz.” dedi.

“FLORYA İLE TÜM BORÇLARI KAPATACAĞIZ”

Galatasaray’ın lideri, “Geçen hafta Emlak Konut ile Florya toprağının tamamını alabilmemiz için el sıkıştık. Bankalarla da anlaştık. Florya’da yapacağımız proje ile banka borçlarımızı 3 yıl ortasında sıfırlayacağız.” açıklamasını yaptı.

“YAŞASIN GALATASARAY”

Burak Elmas, “Galatasaray fikri hür, vicdanı hür bir kulüptür. Galatasaray’a tüm Galatasaraylıların sahip çıktığı bir biçimde davranalım. Yaşasın Galatasaray” kelamlarıyla konuşmasını noktaladı.