“Bir sonraki şansölyeye tavsiyelerde bulunurum”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Dieter Bohlen'in finansal uzmanlığının Modern Talking milyonlarını yönetmekle sınırlı olduğunu düşünen herkes yanılıyor: İşletme eğitimiyle ilgili bir röportajında Bild gazetesi okurlarına “İşletme kökenliyim ve işletme diplomam var” diye hatırlatıyor. “Aslında işe girmek istiyordum. Tanrıya şükür müzik işe yaradı. Yoksa yatırım danışmanı olurdum.”

Tanrıya şükür. Aksi takdirde müzik tarihi birkaç akılda kalıcı melodiden (“Cheri Cheri Lady”, “Sen Benim Kalbimsin, Sen Benim Ruhumsun”) daha fakir olurdu ve “Deutschland sucht den” olmasaydı RTL'nin nasıl bir program ortaya çıkaracağını kim bilebilirdi? Primetime programlamada Superstar”. Öte yandan, belki de birkaç kişi bir “yatırım danışmanı Bohlen”in tavsiyelerine minnettar olacaktır?

Dieter Bohlen: “Robert Habeck'i gerçekten sempatik buluyorum – ama…”

Aslında Bohlen, Alman halkının yararına çağrılması ihtimaline karşı çekingen davranmak istemiyor. Röportajda bunu da dile getirdi: “Bana sorulsaydı bir sonraki şansölyeye tavsiyede bulunurdum. Elon Musk aynı zamanda Trump'a danışman olarak da yardımcı oluyor. Olaya nasıl istersen öyle bakabilirsin ama hesabında 300 milyar dolar varken tamamen aptal olamaz.” Dieter Bohlen'in hesabında 300 milyar dolar yok ama kesinlikle aptal olduğunu da düşünmüyor.

Çoğunluk nasıl sağlanıyor #Bohlen BuReg'in gerilimi tırmandırma politikası hakkında hiçbir şey yok: “Şiddetle birlikte, giderek daha da fazlası #Tank Bu savaşı dünyadan çıkaramazsınız (…)” İçten içe şunu söylemek geliyor: Dieter Bohlen şansölye olsaydı daha iyi durumda olurduk…https://t.co/PV3gPPSzbm

— Sahra Wagenknecht (@SWagenknecht) 11 Ocak 2023
Ve şimdiden bir sonraki şansölye ve Ekonomi Bakanlığı için birkaç ipucu hazırladı: “Peri masalı kitapları yazan insanları getirmem. Robert Habeck'i gerçekten sevimli buluyorum. Aile bakanı olabilirdi. Ama Ekonomi Bakanı değil.”

Bild gazetesi Robert Habeck'in şansölye mi olması gerektiğini yoksa Olaf Scholz'un şansölye olarak mı kalması gerektiğini sormadı ya da en azından metinde bununla ilgili hiçbir şey yok. Ancak soru Bohlen'in Friedrich Merz'i mi yoksa Markus Söder'i mi tercih edeceğiydi; bunun üzerine Bohlen “bir an düşündükten sonra” Merz'i savundu. O, Bohlen, bakan olmayı “tabii ki istemiyor”. Ama bir danışmanlık rolü hayal edebiliyordu. Tıpkı Elon Musk'ın Donald Trump'a yaptığı gibi.

Bohlen ayrıca Trump'ın tartışmalı personel kararlarını da savunuyor: “Herkesin Donald Trump'ın boktan biri olduğunu düşündüğünü biliyorum. Ama şimdi sadece milyarder olan veya yatırım bankacılığından gelen ve çok fazla bilgiye sahip insanları işe aldığını görüyorum… Ülkemiz o kadar önemli ki, fikri olan insanlara ihtiyacımız var.” Bu çıkar çatışmaları da ortaya çıkabilir. Ekonomideki milyarderler siyaseti kendileri yapıyor; Bohlen bundan pek korkmuyor gibi görünüyor.

Şansölye Friedrich Merz seçilirse gerçekten Dieter Bohlen'in uzmanlığına mı güvenecek? Pop devi, Elon Musk'un siyasi danışmanlıkta astlarından talep ettiği gibi haftada 80 saat ücretsiz mi çalışacak? Yeni bir cast şovu da düşünülebilir: “Almanya süper bakanı arıyor”.

Ona sorsanız Dieter Bohlen de bir sonraki şansölye olur mu? Sahra Wagenknecht ittifakından destek alması muhtemel. Bilindiği gibi Wagenknecht, 2023'ün başında Bohlen'in Ukrayna'daki silahlara dair şüpheleriyle ilgili kişisel olarak tweet attı: “İnsan şöyle demek istiyor: Dieter Bohlen Şansölye olsaydı, daha iyi durumda olurduk.”