Berlin tekno tapınağının büyük kulüp gecesi için planlaması nedir?

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Birçok insan için Berghain teknonun mükemmel kutsal tapınağıdır. Berlin'in çok ötesinde. 2009 yılında DJ Mag, Berlin'deki Berghain'i dünyanın en iyi kulübü seçti. Berghain şu anda bu sıralamada uluslararası alanda “sadece” 13. sırada yer alıyor, ancak bunun gibi bir listenin okuyucuları sıkmamak için devam etmesi gerekiyor.

Aralık 2004'te açıldığından beri Spree'den çok fazla su aktı. Artık şehirde aynı insanlar yok. Tıpkı Berghain'deki gibi. Ancak bazıları başından beri oradaydı ve hâlâ da oradalar. Tıpkı fedai efsanesi Sven Marquardt gibi. 2021'deki bir toplantıda Berliner Zeitung'a şöyle demişti: “Bazen vardiyanın sonunda Berghain'de oturuyorum ve geçmişi hatırlıyorum. Ve sonra düşündüm ki, harika, bu tamamen aynı enerji. Dans edemeyen insanlarla aynı insanlar. Aynen podyumda dans edenler. Üst gövdesi çıplak olanlar. Hep aynı oyuncular vardı. Tüm nesillerde.”

Berghain sakini Marcel Dettmann da neredeyse en başından beri oradaydı, hatta 1999'da Berghain'in öncül kulübü Ostgut'taydı: 2022'de Volkspark Friedrichshain'de bir röportaj sırasında bize “Bir DJ olarak insanlara yakındınız” dedi. “Başlangıçta Ostgut tamamen bir gey kulübüydü. Elbette heyecan vericiydi çünkü bir taşra çocuğu olarak bunu bilmiyordum. Orada iki üç kez çaldıktan sonra repertuar için kalıcı DJ'ler arıyorlardı. Bu benim için büyük bir fırsattı.” Bugün Berghain'i onsuz hayal etmek zor. Dettmann'dan daha sakin; bu mümkün değil.

Berghain'in 20. yılını kutlamak için düzenlenen büyük kulüp gecesi 13 Aralık 2024 Cuma günü başlıyor. Haftanın günü bile iflah olmaz Berghain hayranlarının oturup farkına varmasını sağlayacaktır: Berghain'deki en önemli parti olan kulüp gecesi genellikle Cumartesi'den Pazar'a kadar olan gecede başlar ve Pazartesi öğlene kadar sürer. Cuma günü kulüp gecesinin olağanüstü erken başlaması muhteşem bir XXL kadrosunun göstergesi. Ve bu böyle.

Şu anda Berghain web sitesinde görülebileceği gibi, Ben Klock, Marcel Dettmann, Steffi, Fiedel, Efdemin gibi gerçekten büyük sakinler de dahil olmak üzere, Berghain'in ana katında kulüp gecesi sırasında tek başına 29 (!) DJ çalacak, ancak ayrıca Honey Dijon ve Phase Fatale gibi insanlarla yeni yerleşik nesil.

Berghain'in üst katında, biraz daha melodik, daha parlak house ve tekno anlamına gelen Panorama Bar'da da 32 DJ daha var. Her ne kadar büyük yıldönümü partisinde bu ayrım bir şekilde ortadan kalkmış olsa da, oldukça haşhaş Honey Dijon da bu sefer ana katta oynuyor. Ancak Panorama Bar'da aynı zamanda Berghain'le uzun süredir yakın ilişki içinde olan DJ'ler de yer alıyor. Âme, Boris, Nick Höppner, Virginia gibi. Ama aynı zamanda Neukölln web radyo istasyonu Refuge Worldwide'dan Cormac, Curses, The Blessed Madonna ve Richard Akingbehin gibi Berghain'in “çocukları” da var. Ayrıca Elektroakustik Salon olarak adlandırılan programda dokuz perde (üç canlı set dahil) yer alıyor.

Çılgın bir partiye benziyor. Tek yapman gereken içeri girmek. Ancak Cuma'dan Pazartesi'ye kadar dört günlük bir programla daha sık sıraya girebilir ve en iyisini umabilirsiniz. Tekno tanrısına dua etmekten de zarar gelmez herhalde. Berghain'i en az 20 yıl daha Friedrichshain'de tutsun!