Berlin kulübünün taraftarları duman makinelerini neden seviyor ya da nefret ediyor?

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Sis makineleri kutuplaşır, bunu hepimiz biliyoruz: Bazı insanlar dans pistinde yalnızca sis sıvısı veya kuru buz kokusu aldıklarında gerçekten yükseğe çıkarken, diğerleri için zayıf görüş ve yoğun hava, hareketsizdir, hatta ruh halinizi yok eder. Şu sıralar Berlin kulüplerinde, özellikle de efsanevi Berghain'de, Reddit'te suni sisin lehine ve aleyhine bir tartışma sürüyor.

Tartışmanın başlığı “Büyük Tartışma”. “Dumanlı, sisli bir dans pistini seviyor musun? Yoksa onsuz gitmeyi mi tercih edersiniz?” Reddit tartışmasını başlatan kişi kişisel olarak sigarayı sevdiğini yazıyor. “Dans pistindeki deneyimi yoğunlaştırmaya ve müziğin içinde kaybolmaya yardımcı oluyor.”

Görünüşe göre E-Vie kullanıcısı da bunu benzer şekilde görüyor ve şu yorumu yapıyor: “Dumanlı bir dans pistini seviyorum.” Bu nedenle aydınlatma çok daha etkileyici. “Yoğun duman ve yanıp sönen ışıkların karmaşasını seviyorum.” Her zaman Tresor Kulübü'nü düşünür. “Orada çok çılgın deneyimler yaşadım. Keşke benzer anları Berghain'de de yaşayabilseydim.” Bir başka kullanıcı ise benzer bir olayı akşamdan kalma kulübünde yaşadığını söyledi. “Çok kafa karıştırıcı ama bir o kadar da komik anlar.”

“Nebel'in kendisi ama Berghain'de değil”: Kulüpler arasındaki ince farklar

Ancak yapay sis, elektronik dans eğlencesinin hayranları arasında sadece koşulsuz hayranlara sahip değil: “Dans pistini biraz bulanıklaştıran ve gizemli bir atmosfer yaratan zayıf bir sisi seviyorum, ancak sizi rahatsız edecek kadar yoğun olmasından da hoşlanmıyorum. Artık hiçbir şey göremiyorum, görebiliyorum” diye yazıyor Mammoth-Bother1999. Ok_Goal_9982 ise daha da kritik: “Çoğu zaman sigarayı sevmiyorum. Bence duman tuhaf kokuyor ve her şeyin daha parlak görünmesini sağlıyor.”

Öte yandan SparklesConsequences farklı bir yaklaşım benimsiyor ve sisi genellikle büyülü buluyor, ancak Berghain'de öyle değil: Buradaki pek çok insan sisin çok yoğun olacağı bir durumda. Ayrıca birisinin izinsiz çekim yapıp yapmadığını kontrol etmek daha da zor olacaktır. Berghain aynı zamanda görmek ve görülmekle de ilgilidir.

Yorum şöyle devam etti: “Bergain'in de çok muhafazakar bir izleyici kitlesi var.” “Deneyim tutarlılığına dair güçlü bir beklenti var. Daha yoğun dumanın ortaya çıkması öngörülemeyen bir değişken olacaktır.” Giriş tutarlı bir şekilde şu sonuçla bitiyor: “Sisin kendisi hoş, ama Berghain'de bu utanç verici aslında.” Çünkü bir dağdan, sisin içindeki bir korudan ve dans eden yürüyüşçülerden daha romantik ne olabilir? Caspar David Friedrich bugün hala hayatta olsaydı, muhtemelen Berghain'i sislere sürüklerdi.