Berghain'in 20. yılı kulüp gecesi – “500 euro artı şişe servisi”?

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Berghain'e giriş için 15 ya da 18 avro ödediğiniz zamanlar pek de eskisi gibi gelmiyor. Bunun anlamı şudur: Rüzgâr ve hava koşullarında, dolu ve fırtınada saatlerce kuyrukta bekledikten sonra, fotoğrafçı Sven Marquardt'ın etrafındaki fedailer tarafından layık görülüyorsanız, madeni paralarınızı kültlerin saygı duyduğu Friedrichshain tekno tapınağına bırakmalısınız. Mutlu bir hafta sonu geçirmenin karşılığında tekno tanrıya hafif bir adak. Sadece adil. Keşke diğer tanrılarla iş yapmak bu kadar kolay olsaydı!

Ancak Friedrichshain'de bile bu fiyatları ancak hayal edebilirsiniz. Berghain'de 25, bazen 30 euro yeni standart. Çok özel günler için bile 35 euro. Ve buna vestiyer, bira ve isteğe bağlı ikinci giriş bile dahil değil. Berghain'in şu anda koktuğu iddia edilen kimyasal ilaç olan yasa dışı mefedrondan bahsetmiyorum bile.

İnternette, özellikle de Reddit'te, Berghain'in 20. yılı anısına 13 Aralık hafta sonu düzenlenen yıldönümü kulübü gecesine girişin ne kadara mal olacağı konusunda birçok söylenti var. Soru meşrudur.

Kadro, aralarında düzinelerce dünya DJ yıldızının da bulunduğu 70 performanstan oluşuyor. Bunların bir şekilde ödenmesi gerekiyor. Ne gerçekçi olurdu? 35 euro mu? Muhtemelen daha da fazlası, çünkü geçen yıla kıyasla (Berghain'in 19 yılı), parti daha da uzun; (bir Berghain kulüp gecesi için alışılmadık bir şekilde) sadece Cumartesi günü değil, Cuma günü başlıyor.

Berghain'e giden tek yol mu? “Gizli matris tünelinden”

Ama resmi bir bilgi yok. Henüz değil. Reddit'teki Berghain kanalındaki bir kullanıcı, “Bir arkadaşımın arkadaşından girişin 50 avroya mal olacağını duydum, bu doğru mu?” Bazıları 50 avronun bu kadar görkemli bir parti için kesinlikle limitler dahilinde olduğunu ve hatta diğer şehirlerde pazarlık bile olabileceğini kabul ederken, diğerleri de ücretsiz.

Bir kullanıcı, “Gerçekler hakkında hiçbir fikri olmayan bir arkadaşının arkadaşının arkadaşından girişin 100 avroya mal olacağını duydum” yorumunu yaptı. Satır aralarında belli bir ironi okunabilir: Görünen o ki, gerçek bilgilere dayanmayan ve sadece bir ay kalan bir partiye giriş fiyatı hakkında spekülasyon yapmak konusunda isteksiz.

Başka bir kullanıcı spekülasyon oyununu daha da alaycı bir şekilde ele alıyor: “500 avro artı herkese zorunlu şişe servisinin olduğunu duydum. Ve içeri girmenin tek yolu da Matrix barmen robotunun altındaki gizli tünelden geçmek.”

Elbette söylentiler saçmalığa da indirgenebilir. Gerçekte kaç avronun ödeneceğini merak edeceğiz. 5.000 olabilir. Cent. Ve Elon Musk'un muhtemelen bir daha içeri girmesine izin verilmeyecek – ister “gizli Matrix tünelinden” geçsin, ister Mars uzay gemisiyle Berghain çatısına insin.